انتقاد ازترافیک طاقت فرسا ي شهرهای غربی استان ماازندران در ایام نوروز

مدیرکل اطلاعات مازندران به دستگاههاي نظارت برقيمتها كارت زرد نشان داد و از آنها خواست كه در اين زمينه تلاش بيشتري داشته باشند حكيم در اين باره گفت : علیرغم تلاش های فراوان، گرانی در غرب مازندران بیداد می کند.

به گزارش مهر، حجت الاسلام علی حکیم ظهر چهارشنبه در جلسه ستاد تسهیلات سفر مازندران در محل سازمان گردشگری مازندران که با حضور استاندار مازندران برگزار شد، افزود: اگر چه تلاشهای مسئولین ستاد تسهیلات سفر در استان قابل ستایش و نیازمند ارج گذاری بوده اما نباید این جلسات که با حضور مقامات ارشد مازندران برگزار می شود به تعریف و تمجید مبدل شود.

وي همچنين از طاقت فرسا بودن ترافیک شهرهای غربی استان در ایام نوروز انتقاد کرد.

وی خاطرنشان کرد: مدیران دست اندرکار تسهیلات سفر در استان بهتر بوده ضمن ارائه عملکردهای مثبت دستگاه متبوع خود در نوروز درصدد رفع و بیان نقصان پیش آمده در حوزه وظیفه مندی خود در محضر استاندار می پرداختند.

مدیرکل اطلاعات مازندران با اشاره به اینکه مشکلات سفر برای گردشگران استان فراوان است، تصریح کرد: علیرغم تلاش های فراوان، گرانی در غرب مازندران بیداد می کند.

حکیم با بیان اینکه نرخ اقامتگاه ها، واحدهای پذیرایی، هتل ها در شهرهای گردشگر پذیر مازندران بدون نظارت روند افزایشی دارد، یادآور شد: ستاد تسهیلات سفر مازندران باید در این زمینه جدی تر نظارت داشته باشد.

وی با اعلام این مهم که ستاد تسهیلات سفر مازندران باید در کنار عملکردها به بیان کمبودها بپردازد، افزود: با تعریف و تمجید اقدامات صورت گرفته نمی توان مشکلات گردشگران مازندران را رفع کرد.

مدیر کل اطلاعات مازندران از دستگیری سارقان حرفه ای طلای کشور توسط ماموران نیروی انتظامی استان خبر داد و گفت: ماموران این نهاد همچنین توانسته در دو روز اخیر 160 نفر از لیدرهای شرکت های هرمی را در یکی از پارک های جنگلی سوادکوه دستگیر کنند.

حکیم همچنین از نابسامانی برای نبود متولی اجرای طرح های دریا در ساحل انتقاد شدید کرد و گفت: متاسفانه بخشهای باقیمانده مربوط به دستگاه ها در طول نوار ساحلی مازندران آزادسازی نشده و این دستگاه ها نیز باید بر اساس قانون فعالیت کنند.

وی بیان داشت: ساحل دریای مازندران رضایتبخش برای حضور گردشگران نبوده که لازم است ستاد ساماندهی سواحل در این زمینه اقدامات جدی تری برای تفرج گردشگران در فصل تابستان صورت دهند.

مدیرکل اطلاعات مازندران با اشاره به اینکه مسئولین دستگاه های اجرایی استان نباید از ادبیات انتقادی ناراحت شوند، افزود: رفع مشکلات و تنگناهای حوزه وظیفه مندی باید کارکرد مدیران پرکار باشد.

وی تاکید کرد: ساماندهی ساحلی امن و آرام برای گردشگران باید اصول کارکردی مدیران استان در راستای شعار محوری دولت مبنی بر همت مضاعف و کار مضاعف باشد.



» ادامه مطلب

پیش بینی هوای مازندران در روز سیزده بدر

بر اســـاس آخـــرین نقشه های پیش یابی هـواشناسی ، وضعیت جوی استـان مازندران از روز چهار شنبه مورخه

11/1/89 تا شنبه مورخه 14/1/89 به شرح زیر پیش بینی میشود. ضمناً تغییرات احتمالی در بولتن پیش بینی

روزهای آینده لحاظ خواهد شد.

پیش بينی 24 ساعت اول : روز چهار شنبه تاريخ : 11/1/1389

نيمه ابري تا ابري همراه با مه صبحگاهي از اواخر وقت بارندگي

وضعيت دريا : موج كوتاه سمت باد: جنوبغربي تا غرب

سرعت باد : 2 تا 6 متر بر ثانيه

بیشینه دمای هوای امروز ساری با 10 درجه افزايش نسبت به روز گذشته به 15 درجه ســلـسیوس و کـمینه دمـای هـواي امشب سـاری نیز با يك درجه افزايش نسبت به شب گذشته به 9 درجه سلسیوس میرسد.

پیش بينی 24 ساعت دوم : روز پنج شنبه تاريخ : 12/1/1389

ا بري گاهي همراه با بارندگي و وزش باد از اواخر شب با كاهش ناپايداري

پیش بينی 24 ساعت سوم : روز جمعه تاريخ : 13/1/1389

صاف تا نيمه ابري

پیش بينی 24 ساعت چهارم: روزشنبه تاريخ : 14/1/1389

صاف تا نيمه ابري

» ادامه مطلب

بررسی خودرو های ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومانی

در بازه 30 تا 35 میلیون بر خلاف آنچه انتظار می رود تنوع محصولات کم بوده و مشتری در انتخاب خودرو از این بازه کمی با مشکل مواجه می شود.اما به لطف توان رقابتی خودروهای موجود در این رنج قیمتی ،انتخاب خودرو ، مورد چندان دشواری نیست.

به گزارش پايگاه خبري اتومبيل ايران با بررسی خودرو های حاضر در رقابت کم تعداد این محدوده قیمتی ضمن آشنایی با آن ها ، شما را در انتخاب گزینه ای مناسب کمک خواهیم کرد :

مزدا 3
مزدا 3 را میتوان به نوعی به روز ترین خودروی ساخت داخل دانست که طی مدت حضور تقریبا ده سالش در بازار با 4 مدل گوناگون در نسلهای مختلف روانه بازار شده.هر چند که نسل جدید این خودرو روانه بازار جهانی شده اما باز هم زمزمه هایی از ورود این نسل نیز به بازار کشور به گوش میرسد که نشان توجه در به روز رسانی محصولات در گروه خودرو سازی بهمن دارد .
مزدا 3 خودرویی با طراحی نسبتا به روز در کشور است که شاخصه های اسپرت و جوان پسند بودن را در خود به نمایش می گذارد . این خودرو هر چند دیر و با قیمتی فراتر از اعلام اولیه (حدود 25 میلیون تومان) روانه بازار شد اما توانست سهم خوبی را به خود اختصاص دهد .
مزدا 3 در ایران با سه تیپ عرضه می شود که هر سه از یک پیشرانه به حجم 2000 سی سی و توان تولید 147 اسب بخار در 6500 دور در دقیقه بهره می برند اما در بحث امکانات از یکدیگر تفکیک می شوند .مصرف این پیشرانه در صد کیلومتر سیکل شهری 8.7 لیتر (که برای چنین خود رویی چندان مناسب نیست) و در بزرگراه 6.1 لیتر است که در سیکل ترکیبی چیزی حدود 7.2 لیتر میشود ومزدا 3 را در گروه خودرو های کم مصرف قرار میدهد.
در بحث ایمنی مزدا3 برای پاس کردن استاندارد های اروپایی و امریکایی از 6 کیسه ایمنی هوا بهره می برد و ترمز آن به سیستم های ABS و EBD مجهز است. گیربکس در نظر گرفته شده برای این خودرو از نوع 4 سرعته اتوماتیک است که این امکان را به شما می دهد تا در مواقع نیاز ان را در حالت دستی قرار دهید(تیپ ترونیک). مزدا3 با توجه به تجهیزات در نظر گرفته شده برای آن ، تیپ بندی می شود که تجهیزات تیپ 1 آن شامل :
سیستم تهویه مطبوع خود کار ، فرمان با قابلیت تنظیم زاویه وعمق ،آیینه جانبی برقی مجهز به گرم کن ، صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع، کنترل پخش صوت بر روی فرمان،ریموت کنترل درها، سیستم قفل دوبله درها ، چراغ های جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع ، پخش سی دی ورینگ های آلیاژی 16 اینچی، علاوه بر این امکانات که در تمامی تیپ های مزدا 3 یافت می شود . تیپ 2 آن مجهز به پوشش دسته دنده وغربیلک فرمان ، سانروف ، سی دی چنجر 6عددی در خود کنسول وگرم کن صندلی های جلو است . که در تیپ 3 برف پاک کن خود کار ، چراغهای جلو با قابلیت روشن وخاموش شدن خودکار و روکش چرمی صندلی ها نیز به آن اضافه شده.
نکته جالبی که در مزدا 3 به چشم می خورد زاپاس موقت آن است . که ضمن کم حجم تر بودن و سهولت در تعویض با عث می شود تا راننده در اولین فرصت تایر اصلی را روی خودرو گذاشته و از پوسیدگی لاستیک زاپاس جلو گیری شود.
معایب: فضای کم سر نشینان و دید کم عقب آن ، کیفیت پایین رنگ بدنه ، ضربه پذیری اجزای بدنه در مقابل تصادفات
مزایا : استهلاک کم - قدرت ، شتاب و هندلینگ بالا
در کل مزدا3 خودرویی است جوان پسند که توانسته تا کنون رضایت دارند گان خود را جلب کند.

رنو مگان 2000 :
رنو مگانی که در ابتدا به کشور وارد می شد و هم اکنون توسط پارس خودرو به تولید می رسد ، دومین نسل رنو مگان است که تولید آن از سال 2002 تا 2008 در رنو فرانسه ادامه داشته و هم اکنون پس از معرفی نسل جدیدش تنها در پارس خودرو و در یک سایت دیگر در تایوان به تولید می رسد .
این خودرو که تا سال گذشته از ترکیه وارد ایران می شد و توسط پارس خودرو به عنوان یک خودرو وارداتی به فروش می رسید هم اکنون در خط تولید های پارس خودرو تولید و عرضه می شود . تفاوت های عمده مدل های مگان تولیدی اعم از 1600 و 2000 با نمونه های وارداتی در حذف کيسه هوا جانبى ، کيسه هوا پرده اى جانبى است .
این خودرو از پیشرانه 2 لیتری با توان 136 اسب بخار بهره می برد . وظیفه انتقال قدرت به چرخ های جلو نیز در مگان 2000 بر عهده یک گیربکس 4 دنده اتوماتیک است . حداکثر سرعت این خودرو 195 و شتاب صفر تا صد آن 11.1 ثانیه اعلام شده است .
ترمز های جلو و عقب خودرو از نوع دیسکی هستند.مگان 2000 به سیستم های امنیتی ترمز ضد قفل ABS و سیستم پایداری الکتریکی ESP مجهز است .لازم به ذکر است که نوع 1.6 لیتری به ESP مجهز نیست . مدل های 2000 سی سی تولید داخل به دو کیسه هوا مجهز هستند و مدل های وارداتی به 6 کیسه هوا .
4 شیشه خودرو به صورت برقی کنترل می شوند و آینه های جانبی نیز از این قاعده مستثنا نیستند .
سیستم صوتی با قابلیت پخش CD ، کارت سوئیچ رنو قفل مرکزی و کامپیوتر سفری نیز از جمله دیگر تجهیزات داخلی رنو مگان به حساب می آیند .
مصرف اعلامیمگان 2000 برای سیکل ترکیبی 7.5 لیتر در 100 کیلومتر است که بیانگر تکنولوژی به روز این خودرو اروپاییست . با داخلی سازی شدن این خودرو این امید به وجود آمد که قیمت خودرو تا اندازه زیادی کاهش پیدا کند اما این امر محقق نشد و مگان همچنان به عنوان یک جنگجوی بازه 30 تا 35 میلیون تومانی شناخته می شود .
معایب : کمبود قطعات و بالا بودن قیمت آن – مشکل در بازار دست دوم برای فروش
مزایا : فضای داخلی نسبتا بزرگ - استهلاک کم – فنربندی نرم – فرمان پذیری قدرتمند - مصرف مناسب

کیا سراتو
سراتو محصول سال 2004 کمپانی کیا است که پس از فیس لیفت روانه بازار ایران شد .از طراحی ساده و به دور از هر گونه ریسکی بهره مند است. این خودرو که یک سدان خانوادگی به حساب می آید از پیشرانه ای به حجم 2000 سی سی بهره مند است که توان تولید 143 اسب بخار را در 6000 دور در دقیقه دارا است و در صد کیلومتر سیکل ترکیبی مصرفی معادل 7.5 لیتر دارد.
سراتو با توجه به پیشرانه 2 لیتری اش توان حرکتی خوبی دارد و ظرف مدت 9 ثانیه به سرعت صد کیلومتر می رسد. ولی این رویه فقط در حالت نرمال است و در سرعتهای بالا حس از کنترل خارج بودن خودرو بر شما غلبه می کند .اما باید توجه داشت که سراتو یک سدان خانوادگی است و نباید از آن انتظار یک خودروی با قابلیت های اسپرتی را داشت.
دربحث ایمنی ،سراتو دارای دو کیسه هوا ( که کمبود ایربگ های جانبی و سقفی در آن احساس میشود) است و از سیستم ترمز ضد قفل ABS بهره می برد .همچنین سراتو مجهز به امکاناتی همچون گیر بکس 4 سرعته تیپ ترونیک ، آینه های جانبی برقی ، پرژکتور جلو وعقب، در صندوق بار برقی ، پخش صوت سی دی با خشاب 6عددی و قابلیت پخش mp3 همراه با 4 باند و دو تیونر با تهویه مطبوع خودکار است.
سانروف برقی 2 حالته ، چراغهای اتوماتیک جلو ،زیر آرنجی جلو و عقب ، رینگ های آلیاژی و صندلی های 2 تکه عقب با قابلیت باز شدن از صندوق بار خود را برای رقابتی سر سختانه با مزدا 3 آماده می کند.
معایب : نفوذ صدا به اتاق- حجم کم صندوق بار به عنوان یک خودرو خانوادگی (381 لیتر) - عدم پایداری مناسب در سرعت های بالا
مزایا : قدرت بالا ، مصرف مناسب و تجهیزات جانبی خوب
در کل اگر به دنبال یک رانندگی آرام و به دور از قابلیت های اسپرتی هستید سراتو گزینه مناسبی می تواند باشد.

نیسان رونیز
اوایل دهه 80 شمسی شرکت پارس خود رو یک مدل SUV از محصولات نیسان را معرفی و روانه بازار کرد و برای نزدیک کردن آن با فرهنگ ایران نام یکی از روستا های کشور (رونیز) را برای آن برگزید.
رونیز هر چند در دنیا خودرویی قدیمی محسوب می شد اما طراحی آن برای ایرانیان تازگی داشت و حتی می توان گفت رونیز از طراحی قوی و خوبی برخوردار بود به گونه ای که کپی ها و قطعه برداری های فراوانی از این خود در شرکت های چینی و مالزیایی به چشم می خورد.
رونیز به عنوان اولین خودرو شاسی بلندی که بعد از پاترول به صورت عمده عرضه شد توانست نگاه کلی مردم را نسبت به SUV تغییر دهد .هر چند که از امکانات جانبی چندانی بر خوردار نبود .
رونیز با بهره گیری از پیشرانه ای به حجم 2400سی سی توان تولید 160 اسب بخار را دارا بوده و توانایی رسیدن به سرعت 100 کیلومتر را ظرف مدت 15.2 ثانیه داراست این خودرو همچنین قابلیت رسیدن به حداکثر سرعت 161 کیلو متر بر ساعت را دارد .در مورد مصرف سوخت رونیز اطلاع دقیقی در دست نیست اما طبق گفته های دارندگان این خودرو به طور میانگین مصرفی حدود 16 لیتر در صد کیلومتر دارد و طبق اعلام سایت رسمی پارس خودرو این رقم به 11.35 لیتر در صد کیلومتر می رسد که چندان قابل اعتماد نیست و مصرف 16 لیتر عاقلانه تر به نظر می رسد.
رونیز به پشتوانه فرمان هیدرولیک دارای هندلینگ نرم و سواری متوسطی است اما با توجه نداشتن ABS برای ترمز ها و کیسه های ایمنی هوا نمی توان نمره بالایی را در بحث ایمنی برای آن در نظر گرفت .
رونیز دارای دید خوب ، موتور پر قدرت اما شتاب کمی است.همچنین با توجه به قدیمی بودن این خودرو نباید انتظار تجهیزاتی بیش از شیشه ها و آیینه های برقی را داشت.
معایب : نفوذ صدا به داخل کابین- مصرف بالا و تجهیزات ابتدایی ، عدم تجهیز به ABS
مزایا : قدرت مناسب ،استهلاک پایین،هزینه نگهداری پایین و هندلینگ نرم

تویوتا یاریس
تویوتا یاریس خودرو کوچک تویوتا در دو گونه هاچ بک و سدان در بازار داخل عرضه می شود.این خودرو علی رغم نکات مثبت و قابلیت پوشش دهی نیاز های یک خانواده ی ایرانی که در خود دارد ، به خاطر قیمت بالا (نسبت به سایز و تجهیزات و توانش) تمام شده برای مشتری نتوانست آن طور که انتظار می رفت فروش داشته باشد.
تویوتا یاریس از طراحی خاصی بهره مند است که مورد پسند هر سلیقه ای قرار نمی گیرد.هرچند که از طراحی تازه ای نسبت به سایر رقبایش برخوردار است.این موضوع در مورد طراحی بدنه و طراحی داخلی این خودرو صادق است.نکته جالبی که در طراحی داخلی یاریس به چشم می خورد قرار گرفتن نمایشگر های آن در وسط کنسول است که مدتی زمان برای عادت کردن چشم به آن لازم است.کیفیت متریال استفاده شده در این بخش مطلوب و رضایت بخش بوده همچنین دید خوبی که این خودرو در اختیار می گذارد باعث میشود تا تسلط کافی روی خودروی خود داشته باشید.

یاریس در قسمت جلوی خودرو جای پای کافی و در قسمت عقبی فضای متوسط در اختیار سرنشینان قرار می دهد. برای این که با ابعاد یاریس بیشتر آشنا شوید گفتن این جمله کافی است که یاریس تنها 10 سانتی متر در طول از 405 کوچک تر است و باقی ابعاد به 405 بسیار نزدیک است.
پیشرانه ی در نظر گرفته شده برای این خودرو از نوع 4 سیلندر و به حجم 1300 cc است که توان تولید 84 اسب بخار را داراست این پیشرانه باعث شده تا یاریس اولین و تنها خودروی وارداتی دارای سهمیه ی سوخت ( تا کنون) باشد. این سدان کوچک برای رسیدن به سرعت 100 کیلومتر تنها به مدت 11.5 ثانیه نیاز دارد.
گیربکس اتوماتیک ، تعلیق و فنربندی نرم ، هندلینگ خوب و سیستم های ABS و EBD به اضافه ی ترمز کمکی این خودرو یک رانندگی آرام را در اختیار قرار می دهد.
یاریس در بازار ایران در سه تیپ عرضه میشود که به بررسی تیپ های مختلف آن می پردازیم.
تیپ A :
سیستم تهویه مطبوع ،فرمان هیدرولیک بشکن ،سیستم ضد سرقت ،ABS و EBD و ترمز کمکی ،سیستم رادیو کاست با دو بلند گو ، برف پاک کن تناوبی ، آینه وسط از نوع شب و روز ،آنتن داخل شیشه عقب
و در تیپ B علاوه بر امکانات تیپ A دارای امکاناتی چون:
ریموت کنترل ، آینه های جانبی برقی ، قفل مرکزی ، شیشه بالابر برقی
تیپC علاوه بر امکانات دو تیپ قبلی به رینگ آلیاژی سایز 15 ، صندلی دو تکه عقب با قابلیت خواباندن(40-60) ، با سیستتم صوتی رادیوCD با 4 بلندگو ، مه شکن و اسپویلر مجهز است.
معایب : قیمت بالا – امکانات متوسط
مزایا : ایمنی بالا(کسب 5 ستاره از Euro Ncap)، مصرف کم سوخت و راحتی ، استهلاک کم

درخواست : اگر مالک یکی از خودرو های لیست بالا هستید در صورتی که در مورد مزایا و معایب خودرو های ذکر شده نظری دارید ، لطفا در بخش نظرات اعلام کنید تا به مطلب افزوده شوند. منبع:cariran.ir

» ادامه مطلب

مشایی و رحیمی نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور در امور نفت شدند

ترکیب جدید کارگروه نمایندگان ویژه رئیس جمهور در امور نفت شامل معاون اول رئیس جمهور، وزیران نفت، صنایع، اقتصاد، اطلاعات، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، رییس کل بانک مرکزی، رییس دفتر رییس‌جمهور و مدیرعامل شرکت ملی نفت تعیین شد.


بر اساس مصوبه جدید دولت با 3 تغییر جدید، ترکیب کارگروه نمایندگان ویژه رییس جمهور در امور نفت شامل محمد رضا رحیمی معاون اول رییس‌جمهور (رییس)، سید مسعود میرکاظمی وزیرنفت، علی اکبر محرابیان وزیر صنایع و معادن، سید شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی، حیدر مصلحی وزیر اطلاعات، ابراهیم عزیزی معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، محمود بهمنی رییس کل بانک مرکزی، اسفندیار رحیم مشایی مشاور و رییس دفتر رییس‌جمهور و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خواهد بود.

مهر ماه سال گذشته هیئت وزیران بنا به پیشنهاد رییس‌جمهور با تشکیل کارگروهی متشکل از سید مسعود میرکاظمی وزیر نفت (رئیس)، علی‌اکبر محرابیان وزیر صنایع، منوچهر متکی وزیر امور خارجه، محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی، ابراهیم عزیزی معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و اسفندیار رحیم‌مشایی مشاور و رئیس دفتر رییس‌جمهور به عنوان نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور جهت تصمیم‌گیری در مورد نحوه اجرای اختیارات هیئت وزیران در امور نفت موافقت کرده بود.

بر اساس اعلام پایگاه اطلاع رسانی دولت، این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.

این کارگروه برای تصمیم‌گیری در مورد نحوه اجرای اختیارات هیئت وزیران در امور نفت همچون ماده (87) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده (3) قانون حداکثر استفاده از توان فنی و مهندسی کشور و طرحهای بیع متقابل، فاینانس و موارد تصریح شده در قوانین بودجه سنواتی کل کشور تشکیل شده است.

پیش از این نیز هیئت دولت در جلسه 15 مهر ماه 1388 بنا به پیشنهاد رییس‌جمهور و بر اساس اصل 127 قانون اساسی با تشکیل کارگروهی برای تصمیم‌گیری در مورد نحوه اجرای اختیارات هیئت وزیران در امور نفت همچون ماده (87) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1380 و ماده (3) قانون حداکثر استفاده از توان فنی و مهندسی تولیدی و صنعتی و اجرایی کشور در اجرای پروژه‌ها و ایجاد تسهیلات به منظور صدور خدمات (مصوبات 1375) و بند (ج) ماده (13) قانون برنامه چهارم و طرحهای بیع متقابل و فاینانس و موارد تصریح شده در قوانین بودجه سنواتی کل کشورموافقت کرده بود.

تصمیم‌گیری در خصوص امور اجرایی موضوعات بر شمرده شده در این مصوبه به همه اعضای کارگروه به عنوان نمایندگان ویژه رییس‌جمهور و تصویب و اصلاح آیین‌نامه‌ها و مقررات مربوط به موضوع یاد شده به وزیران عضو کارگروه تفویض می‌شود.

بر اساس مصوبه هیئت وزیران، تصمیمات و مصوبات اکثریت اعضا یا وزیران عضو کارگروه (حسب مورد) در حکم تصمیمات رییس‌جمهور وهیئت‌وزیران بوده و با رعایت آیین‌نامه داخلی هیئت ‌دولت قابل صدور است.

به گزارش مهر، این کارگروه برای تصمیم‌گیری در مورد نحوه اجرای اختیارات هیئت وزیران در امور نفت از قبیل ماده (87) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده (3) قانون حداکثر استفاده از توان فنی و مهندسی کشور و طرحهای بیع متقابل و فاینانس و موارد تصریح شده در قوانین بودجه سنواتی کل کشور تشکیل شده است.


» ادامه مطلب

چگونه فرهنگ "کار مضاعف" را در جامعه عملیاتی کنیم؟

شعار سالانه و پیام نوروزی رهبر انقلاب همواره موجب ایجاد انگیزه و شور و شوق ـ در رابطه با آن موضوع خاص ـ در سطح جامعه بوده است و شعار سال 1389 که « همت و کار مضاعف» نام گرفت نیز به مانند شعارهای هر سال که با توجه به مقتضیات و نیازهای زمانه طراحی شده، از ضروری ترین نیازهای کشورمان در این برهه محسوب می شود، چه آنکه میزان توسعه، رشد و تعالی هر جامعه ای به میزان کار و تلاش مفید آن جامعه وابسته است.

از این رو هر اقدامی که موجب افزایش فرهنگ کار و کار آمدی جامعه بشود امری مبارک و قابل تحسین است و بدیهی است که برای نهادینه شدن فرهنگ کار و تلاش، علاوه بر همت عمومی آحاد مردم، همه قوای کشور رسالت خطیری بر عهده دارند به ویژه رسانه های گروهی که باید با نگاهی آسیب شناسانه و نقادانه موانع و عوامل کم کاری در جامعه را شناسایی نموده و راهکارهای اجرایی و عملیاتی ارایه نمایند.

مهم اینکه همه می دانیم که سطح بهره وری در کشور ما بسیار پایین است و این بدون شک به الگوی رفتاری برخاسته از فرهنگ عمومی که طی سالیان سال در لایه های مختلف جامعه نهادینه شده است بر می گردد و لذا برای اینکه در جامعه کار مضاعف صورت گیرد باید ابتدا اراده تغییر در تک تک افراد حاصل شده و مردم بیش از هرکس خود را مقصر بدانند تا به مرور زمان فرهنگ بی مسئولیتی و کم کاری از جامعه رخت بربندد و "کار و تلاش" ـ چنانکه در آموزه های دینی آمده است ـ در سطوح مختلف به صورت عملی و نه شعاری به یک ارزش ملی تبدیل شود و افراد به جای اینکه از دیگران بپرسند تو چه کرده ای، از خود بپرسند که من برای اعتلای کشورم چه کرده ام.

در اینجا به برخی موانع و راهکارهای عملیاتی شدن این مسئله اشاره می کنیم:

1 ـ عامل مدیریتی: همت و کار مضاعف بدون اتکا به مدیریت کارآمد و عالمانه میسر نمی شود و قطعا در پشت هر سازمان متعالی و کشور توسعه یافته، مدیریتی علمی و کارآمد نهفته است و این مدیران و رهبران تحول گرا هستند که موجب اثرگذاری در مجموعه خود می گردند. نهادینه شدن فرهنگ کار در جامعه به مدیران کارآمدی نیاز دارد که توان انگیزش و تحرک بخشی در بدنه سازمان و محیط خود را داشته باشند. امروزه بخش اعظم ناکارآمدی و کم کاری در جامعه به نحوه مدیریت و تدبیر مدیران و مسئولان سازمان ها بر می گردد.

2 ـ تقویت انگیزه های دینی و انقلابی: یکی از عوامل بسیار مهمی که می تواند به توسعه کار و افزایش کارآمدی در جامعه کمک نماید توجه به آموزه های دینی و ارزش های معنوی کار است. قرآن کریم و سیره ائمه اطهار همواره به انسان ساعی احترام گذاشته و بر تلاش آحاد و اقشار مختلف هر جامعه تاکید نموده است لذا ضروری است خطبا و واعظین در منابر و تریبون ها به تبیین نقش کار از منظر قرآن و احادیث پرداخته و جامعه را به تحرک درآورند. تقویت انگیزه های دینی برای کارآفرینی و اهتمام به کار و تلاش در کنار تبیین مسایل اخروی موجب نهادینه شدن فرهنگ کار در جامعه می شود.

3 ـ عامل فرهنگی: میزان کار و پشتکار یک ملت امری فرهنگی بوده و ریشه در پیشینه تاریخی آن ملت دارد. وقتی تولید و خلق ثروت در جامعه ای ارزش تلقی شود، به دنبالش فرهنگ کار نهادینه می شود. در جامعه ای که نگاه منفی و نادرست به سرمایه دار و ثروتمند وجود دارد، در آن جامعه روح کار و تلاش و جهد و جدیت می میرد و تن پروری و کم کاری فرهنگ غالب می شود. متاسفانه برخی سیاست های غلط امدادی و کمک های مستقیم مالی موجب شده است برخی افراد به جای کار به دنبال دریافت کمک های سازمان های امدادی باشند در صورتی که می بایست به جای ماهی دادن به افراد گرسنه کنار دریا تور بافتن و ماهیگیری را یادشان بدهیم تا بستر کار مولد را فراهم کرده باشیم.

4 ـ تعهد ملی: در کشوری که منافع ملی ارزش تلقی شود احساس مسئولیت نسبت به سرنوشت کشور در فرد فرد آحاد آن جامعه امری درونی و با ارزش می گردد. مردمان آن کشور برای توسعه و تعالی میهن خود متعهدانه می کوشند و منافع ملی را بر منافع شخصی، گروهی و سازمانی ترجیح می دهند. ضروری است مسئولان فرهنگی، رسانه های گروهی و مراکز آموزشی در تقویت مسئولیت پذیری و تعهد ملی در جامعه تلاش نمایند، چرا که بین تعهد ملی و کار مظاعف رابطه معناداری وجود دارد.

5 ـ عامل انگیزش: برای آنکه کار مضاعف در جامعه انجام شود می بایست انگیزه های خدمتی نیروی کار حفظ و تقویت شود. این انگیزه ها می تواند مادی یا معنوی، فردی یا سازمانی و شخصی یا گروهی باشد.

6 ـ توانمند سازی: نیروی کار همواره به آموزش حین کار نیاز دارد. آموزش، مهارت های شغلی نیروی کار را افزایش داده و موجب افزایش بهره وری، خلاقیت و کارآفرینی می شود.

7 ـ ارزشیابی: ارزشیابی عادلانه و مستمر و تشویق نیروهای فعال در سازمان های دولتی و خصوصی می تواند منجر به تقویت فرهنگ کار و تلاش شود. در جامعه ای که به نیروی انسانی اصالت داده شود و انسان کارآمد محور توسعه گردد، آن جامعه قطعا رستگار و پویا خواهد بود.

8 ـ تعطیلات: تعطیلات فراوان مناسبتی و تقویمی یکی از عوامل مهم منفی پیشرفت در کشور ماست. کاهش تعطیلات عامل مهمی برای توسعه فرهنگ کار و افزایش بهره وری خواهد بود، البته باید توجه داشت که اگر وجدان و تعهد اجتماعی در جامعه از میزان بالایی برخوردار بوده و افراد در طول زمان کار بیشترین عزم را برای انجام کار مفید داشته باشند شاید اثر سوء فراوانی تعطیلات نمود کمتری پیدا کند.

9 ـ حسن تدبیر: همت مضاعف از طریق تدبیر درست و کارشناسانه امور انجام می شود و یکی از راه های هدایت درست منابع، تصمیم گیری صحیح می باشد. تصمیم های نادرست و غیر اصولی باعث هدر رفت منابع، نیروی کار و طراوت جامعه شده و در نهایت جامعه را دچار سرخوردگی و رکود می کند.

10 ـ عامل قوانین و مقررات: قوانین و مقررات باید به نحوی تدوین شوند که موجب کارآمدی و تقویت نیروی کار شوند و فضای کسب و کار و تغییر و تحول را فراهم سازند و به جای ایجاد مانع، بیشتر در صدد رفع موانع و تسهیل امور برآیند تا شور و شوق کار خود به خود فزونی یابد.

11 ـ روش ها: روش های سازمانی و جریان کار عامل بسیار مهمی در نیروی کار و کارآمدی سازمان ها هستند. اصلاح روش ها می تواند موجب چابکی و چالاکی سازمانی گردیده، عامل پویایی و افزایش بهره وری شود. لذا مهندسی مجدد روش انجام کار موجب تحرک بخشی و استفاده بهینه از منابع و فرصت ها می شود.

و در نهایت اینکه باید به این باور برسیم که اگر بخواهیم، می توانیم.
تابناک


» ادامه مطلب

فرماندار تنکابن : در سايه همت و کار مضاعف مشکلات کشور حل مي شود

"غلامرضا مشايخي" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرگزاري جمهوري اسلامي افزود : رهبر معظم انقلاب امسال را سال "همت مضاعف و کار مضاعف " نامگذاري فرمودند که همه مسوولان بايد نهايت سعي و تلاش خود را براي حل مشکلات کشور و منطقه خود بکار گيرند.
وي اظهار داشت : به طور يقيي با رعايت قانون و داشتن ايثار ،کار مضاعف تحقق مي يابد زيرا شهدا با ايثار و فداکاري به درجه اي از کمال انسانيت و بالا ترين مرتبه قرب الهي دست يافتند.
فرماندار تنکابن با اشاره به اقدامات دولت نهم و دهم بيان داشت : بهره برداري طرح ها بزرگ و کوچک همه در سايه همت و کار مضاعف دولت خدمتگزار در سراسر کشور حاصل شد که اين روند بايد با تمام قوا ادامه يابد.
مشايخي يادآور شد : به عنوان مثال برحي از طرح هاي عمراني اين شهرستان از جمله آب آشاميدني، ساخت بيمارستان يکصد تختخوابي تخصصي و کارخانه کمپوست در واقع در سايه همت و کار مضاعف در آستانه سال جديد به بهره برداري رسيد.

فرماندار تنکابن تصريح کرد : مسوولان مازندران در سال جاري براي تحقق شعار همت مضاعف و کار مضاعف، نهايت تلاش و کوشش را بکار خواهند بست و از تمامي ظرفيت هاي موجود منطقه نيز استفاده خواهند کرد.

» ادامه مطلب

نمايشگاه بهاره رامسر بعد از عيد تا پنجم فروردين نيز در شهرستان رامسر برگزار مي‌شود

عباسعلي وفايي‌نژاد صبح امروز در حاشيه نشست ستاد تسهيلات سفر استان مازندران در جمع خبرنگاران خبرگزاري‌ها اظهار داشت: در ايام پاياني سال براي رفاه شهروندان و تنظيم بازار چند برنامه در دستور كار قرار گرفته است.
وي از برگزاري نمايشگاه بهاره در 19 شهر مازندران خبر داد و خاطرنشان كرد: نمايشگاه بهاره رامسر بعد از عيد تا پنجم فروردين نيز در شهرستان رامسر برگزار مي‌شود كه اين تصميم در راستاي استفاده بيشتر مهمانان از شهرهاي غرب مازندران است.
وفايي‌نژاد از توزيع 41 هزار تني مركبات به سراسر كشور خبر داد و تصريح كرد: تاكنون رضايتمندي بازرگاني استان‌ها و مردم در اين بخش قابل قبول بوده است.
رئيس سازمان بازرگاني مازندران از برنامه توزيع يك‌هزار و 500 تن سيب و همين مقدار پرتقال در مازندران خبر داد و بيان داشت: تاكنون يك‌هزار و 200 تن سيب با كيفيت عالي در مازندران توزيع شده است.
وي از توزيع 820 تن پرتقال در مازندران خبر داد و يادآور شد: براي تنظيم بازار يك‌هزار و 500 تن مرغ منجمد در برنامه توزيعي قرار گرفته بود كه تاكنون 900 تن توزيع شده است كه با استقبال شهروندان مواجه شده است.

» ادامه مطلب

سال 89 ، "سال همت مضاعف ، کار مضاعف"


حضرت آیت الله خامنه ای رهبری معظم انقلاب اسلامی در پیام نوروزی، با نامگذاری سال جدید به عنوان سال " همت مضاعف، کار مضاعف" ابراز امیدواری کردند: ملت عزیز و بزرگ ایران و مسئولان بخشهای مختلف، در سال 1389، با گامهای بلندتر و همت کار بیشتر، به اهداف بزرگ خود نزدیکتر شوند.

به گزارش واحد مرکزی خبر ، ایشان با تبریک عید سعید نوروز به همه هم میهنان عزیز در سراسر کشور بزرگ و سرافراز ایران بویژه خانواده های معظم شهیدان، جانبازان و ایثارگران و نیز ایرانیان در هر نقطه جهان، عید نوروز و بهار را آغاز رویش و سرزندگی طبیعت خواندند و خاطرنشان کردند: باید تلاش کنیم این رویش مبارک در دل و جان ما و حرکت عظیم و رو به پیشرفت کشور نیز متجلی شود.


رهبر انقلاب اسلامی در نگاهی به تحولات و رویدادهای سال 88، این سال را سال درخشش ملت و سال عظمت و پیروزی و حضور تاریخی ملت در عرصه های مرتبط با سرنوشت انقلاب و ایران خواندند.

حضرت آیت الله خامنه ای ، با اشاره به حضور بی سابقه مردم در انتخابات بی نظیر و برجسته خرداد 88 ، افزودند: در امتحان بزرگ ماههای پس از انتخابات نیز مردم در حرکتی عظیم و حضوری سرنوشت ساز " اراده ، ایستادگی ، عزم ملی و بصیرت " خود را نشان دادند.

ایشان در تفسیر حوادث بعد از انتخابات افزودند: دشمنان ایران و نظام اسلامی در آن حوادث ، همه تلاش و توان و نیروهای خود را متمرکز کردند تا انقلاب را از درون شکست دهند اما ملت، این توطئه بزرگ را با آگاهی و بصیرت و ایستادگی بی نظیر ، به شکست کشاند و تجربه ای پر از درس و عبرت را پشت سر گذاشت که حقیقتا مایه سربلندی ملت است.

رهبر انقلاب اسلامی ، همچنین با تقدیر از تلاشهای با ارزش مسئولان در روند عمران و آبادی و پیشرفت کشور افزودند: در سال 88 در عرصه های علمی ، صنعتی، اجتماعی و سیاست خارجی نیز کارهای بزرگی انجام شده است.

ایشان با یادآوری ظرفیت عظیثم ایران برای دستیابی به " پیشرفت و عدالت " خاطرنشان کردند: کارهای باارزش انجام شده ، در مقابل ظرفیت عظیم ملت و کشور، کار بزرگی نیست بنابراین باید با همتی چند برابر، کار متراکم تر و تلاش بیشتر ، زمینه استجابت دعای تحویل سال نو را فراهم کنیم تا پروردگار کریم، این کشور و این ملت را به بهترین حالها و " بهترین موقعیت ها و روزها " برساند.

رهبر انقلاب اسلامی در پایان پیام نوروزی ابراز امیدواری کردند: در سال جدید که " سال همت مضاعف ، کار مضاعف" نامگذاری شده ، ملت بزرگ ایران و مسئولان کشور با توکل به خدای متعال و تقویت مضاعف علم و ایمان، در بخشهای مختلف اقتصادی ، فرهنگی، سیاسی، عمرانی و اجتماعی گامهای بلندتری بردارند و با پیمودن راههای نو، ایران عزیز اسلامی را به قله های بلند پیشرفت و عدالت نزدیک تر کنند.


» ادامه مطلب

بیلان شش ماهه سال 88 شهرداري رامسر

» ادامه مطلب

رامسر زيباتر مي‌شود

محسن مرادي صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اينكه ملاك اعتمادسازي تنها خدمت است، افزود: با ارائه خدمت و كاركردن درست مي‌توان به اعتماد سازي بين مردم و شهرداري گام برداشت و همچنين ارائه خدمت بهترين راه براي بيان عملكرد و معرفي است.
وي ادامه داد: توانسته‌ايم با تلاش اصحاب رسانه و مجموعه شهرداري رضايت‌مندي نسبي مردم را جلب كنيم.
شهردار رامسر اظهار داشت: حق شهروندان بيشتر از اين‌ها است و بايد بيش از اين تلاش كرد تا بتوانيم حق مردم رامسر را ادا كنيم.
مرادي تصريح كرد: اگر گفته شد كه اقتصاد شهر را كه وابسته به گردشگري است، تغيير دهيم بايد به آرامي و به سمتي پيش رويم كه اقتصادي پايدار باشد.
شهردار رامسر خاطرنشان كرد: اقتصاد وابسته به گردشگري به اقتصاد جديد نيازمند گذشت زمان است.
مرادي بيان داشت: مديريت خوب بايد آمايش سرزمين را پيش بيني كند اگر نه هدايت و راهبرد ما در مديريت شهري مديريتي ناقص خواهد بود.
وي با اشاره به اينكه بر اساس برنامه رامسر 90 در حال حركت هستيم، بيان داشت: اصحاب رسانه هميشه با شتاب بيشتري حركت كرده‌اند تا اقدامات ما در مديريت شهري نتيجه بيشتري داشته باشد.
در ادامه هر يك از خبرنگاران به بيان برخي انتقادات، پيشنهادات و نقطه نظرات خود پرداختند.
اسماعيل غلامي يكي از خبرنگاران حاضر در جلسه با اشاره به اينكه شهرداري سال پركاري را پشت سر گذاشته است نهضت آسفالت را به عنوان يكي از مشغله‌هاي شهرداري در اين سال عنوان كرد كه با مديريت شهردار رامسر به درستي اجرايي شد.
وي درباره ساماندهي سواحل نيز بيان داشت: سواحل يكي از بهترين منابع درآمدي شهرداري به حساب مي‌آيد كه با بهره‌برداري خوب و استفاده مناسب از آن در جذب توريست بسيار راهگشا خواهد بود.
غلامي افزود: با توجه به اينكه شهردار رامسر به شهرهاي مختلف دنيا سفر كرده است، نگاهي ويژه به مسائل پيدا كرده‌اند كه اين وسعت ديد مي‌تواند اثربخشي بسياري داشته باشد.
وي در پايان تاكيد كرد: شهردار رامسر بايد علاوه بر ديدگاه عمراني نسبت به تقويت ديدگاه‌هاي فرهنگي و هنري نيز اقدام كند تا در كنار تعاملات سازنده در اين مسير بازخوردهاي بهتري را در شهر شاهد باشيم.
» ادامه مطلب

نبود كنارگذر ساحلي در مازندران عامل تشديدكننده ترافيك است

رئيس كميسيون عمراني شوراي شهر رامسر گفت: نبود كنارگذر ساحلي در مازندران عامل تشديد كننده ترافيك است.
علي اميني شاد ظهر ديروزدر حاشيه بازديد مسئولان شهري از پروژه‌هاي عمراني اين شهر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به دليل نبود كنارگذر ساحلي در استان مازندران و نزديكي شهرهاي استان، مازندران به يك كلان‌شهر تبديل شده است و اين خود بر ترافيك بيشتر شهر مي‌افزايد.
وي افزود: ساخت جاده كنارگذر كه مصوبه رياست جمهوري است براي رفاه حال شهروندان ساكن شهرها و همچنين عبور و مرور از شمال غرب به شمال شرق و بالعكس بايد هرچه سريع‌تر با حمايت ويژه دولت اجرايي شود.
اميني شاد ادامه داد: همچنين بايد اصلاح هندسي خيابان‌ها و ميادين در راستاي مطالعات ترافيكي داخل شهر انجام شود.
رئيس كميسيون عمراني شوراي شهر رامسر مهم‌ترين طرح مطالعاتي پيش نياز مطالعات شهري را مطالعات زير پهنه بندي عنوان كرد.
وي اظهار داشت: براي رسيدن به الگوي مناسب و برنامه‌ريزي مدون براي آينده‌اي بهتر بايد مطالعات زير پهنه‌بندي در دستور كار شهرداري‌ها قرار گيرد.
رئيس كميسيون عمراني شوراي شهر رامسر خاطرنشان كرد: به دنبال مطالعات زيرپهنه بندي بحران‌ها را مديريت و كنترل مي كنيم و در نهايت امنيت و آسايش مردم و ارائه خدمات بهينه ادارات و شهرداري‌ها را شاهد هستيم.
اميني شاد اظهار داشت: با توجه به محيط GIS و الكترونيك شدن تمام سيستم‌هاي شهري، شوراي سوم از ابتداي دوره پيگيري خود را براي اخذ مشاور شروع اين مطالعات آغاز كرده كه در ماه‌هاي اخير با تهيه پروپوزال اوليه طرح و مصوبه كميسيون برنامه، بودجه و عمران شهري شورا در كارگروه زلزله مسكن و شهرسازي استان شهر رامسر در اولويت دوم اخذ مشاور براي شروع مطالعات قرار گرفت.
وي خاطرنشان كرد: مسئله زير پهنه بندي شهر رامسر در صورت جلسه شورا مصوب شده است.
نائب رئيس شوراي شهر رامسر در ادامه رمز پويايي و حيات شهرها را در سه مورد بيان كرد و بيان داشت: اگر بخواهيم با برنامه صحيحي شهري پويا داشته باشيم بايد سه محور مهم از سوي استانداران براي شهرداري‌ها اجباري شود.
وي خاطرنشان كرد: اصلي‌ترين مسئله كه پايه و اساس همه مسائل است همين مطالعات زيرپهنه‌بندي است كه با اجباري شدن اين امر بهترين مديريت را داريم.
اميني شاد از ديگر محورهاي مهم را بحث ترافيكي دانست و تصريح كرد: تا جايي كه بتوانيم سعي كنيم بحث ترافيكي را به بهترين روش برطرف كنيم.
اميني شاد محور سوم را ساماندهي سيماي شهري دانست و گفت: اگر بتوانيم اين سه محور را در دستور كار قرار دهيم بسياري از مسائل را حل مي‌كنيم.
وي در پايان تاكيد كرد: اعتقاد ما بر اين است كه مديريت‌ها بايد بر محور علم، فن و تجربه استوار باشد تا بتوانيم با استفاده به جا و بهينه از علم مهندسي روز دنيا براي پيشرفت، رفاه، امنيت و نشاط مردم گام برداريم.
» ادامه مطلب

نماي نخستين شهر نمونه گردشگري جهان اسلام بايد بومي شود

علي اميني‌شاد در گفتگو با خبرنگار فارس در رامسر با اشاره به نگارش نامه‌اي به مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مازندران درباره توجه به شهر نمونه گردشگري جهان اسلام بر ساماندهي سيماي شهرها به ويژه نخستين شهر نمونه گردشگري جهان اسلام تاكيد كرد.
وي افزود: سيماي هر شهر معرف فرهنگ و اقليم آن شهر است.
نايب رئيس شوراي شهر رامسر تصريح كرد: يكي از مهم‌ترين طرح‌هاي شهري كه سهم بسزايي در سلامت روح و روان مردم دارد، ساماندهي سيما يا منظر شهري بوده كه اساسي‌ترين وجه آن نماي ساختمان‌هاي بر خيابان اصلي شهر است.
اميني‌شاد اظهار داشت: نماي ساختمان بايد معرف هويت، فرهنگ، اقليم و حتي اقتصاد آن شهر باشد كه در اين برهه از زمان شهرهاي ما در اين زمينه به بي‌هويتي رسيده‌اند.
وي با تشكر از مدير كل گردشگري استان مازندران بيان داشت: با توجه به پيگيري‌هاي اين شورا و شهرداري در اين باره و جلسات متعدد با معماران شهرستان و مشاوران فعال كشور در زمينه طراحي شهري و انتخاب مشاوري مستعد و جايگاه ويژه شهر رامسر به عنوان نخستين شهر نمونه گردشگري جهان اسلام در اين راستا اقدام شود.
نايب رئيس شوراي شهر رامسر با اشاره به روحيه سازندگي مديركل ميراث فرهنگي استان مازندران خواستار اختصاص اعتبار براي اين پروژه شد.
اميني‌شاد در پايان تصريح كرد: بايد تلاش كنيم تا بتوانيم حداقل ديوارهاي املاكي را كه در خيابان اصلي شهر قرار دارند را با فرهنگ و اقليم خود سازگار كرده تا ظاهر شهر گوياي فرهنگ، آداب و رسوم آن شهر باشد.

» ادامه مطلب

این عکس هم دیدنی است/ بدون شرح

» ادامه مطلب

تاریخچه چهارشنبه سوری

چهار شنبه سوری در فرهنگ ایران:
یکی از آیینهای نوروزی که بایستی آمیزه ای از چند رسم متفاوت باشد ” مراسم چهارشنبه سوری ” است.
برگزاری چهارشنبه سوری، که در همه شهرها و روستاهای ایران سراغ داریم، بدین صورت است که شب آخرین چهارشنبه سال (یعنی نزدیک غروب آفتاب روز سه شنبه)، بیرون از خانه، جلو در، در فضایی مناسب، آتشی می افروزند، و اهل خانه، زن و مرد و کودک از روی آتش می پرند و با گفتن :” زردی من از تو، سرخی تو از من “، بیماری ها و ناراحتی ها و نگرانی های سال کهنه را به آتش می سپارند، تا سال نو را با آسودگی و شادی آغاز کنند.
تا زمانی که از ظرف های سفالین چون، کاسه و بشقاب و کوزه، در خانه استفاده می شد، پس از خانه تکانی، کوزه کهنه ای از پشت بام خانه به کوچه می انداختند؛ کوزه ای که در آن آب و چند سکه ریخته بودند.
اسفند دود کردن و آجیل خودرن، فال گرفتن، ” فال گوش ” (در کوی و گذر به حرف عابران گوش دادن و از مضمون آن ها برای نیت خود تفاًول زدن.) و ” قاشق زنی ” (معمولا زنان روی خود را می پوشانند و با قاشق، یا کلید به خانه ها در می زنند، صاحب خانه شیرینی، میوه و یا پول در ظرف آنها می گذارد.) نیز از باورها و رسم هایی است که به ویژه در بین نوجوانان، هنوز به کلی فراموش نشده است؛ و این رسم ها و باورها در شهرهای مختلف با یکدیگر متفاوت اند.
بی گمان چهارشنبه سوری از رسم های کهن پیش از اسلام نیست. در آن زمان هر یک از روزهای ماه را نامی بود.
استاد پور داود در این باره می نویسد: آتش افروزی ایرانیان در پیشانی نوروز از آیین های دیرین است ؛ شک نیست که افتادن این آتش افروزی به شب آخرین چهارشنبه سال، پس از اسلام رسم شده است.
روز چهارشنبه یا یوم الاربعاء نزد عرب ها روز شوم و نحسی است. این است که ایرانیان آیین آتش افروزی پایان سال خود را به شب آخرین چهارشنبه انداختند تا پیش آمدهای سال نو از آسیب روز پلیدی چون چهارشنبه بر کنار ماند.
در باورهای عامیانه، چهارشنبه روزی نامبارک است. شب چهارشنبه سفر نباید کرد ، به احوال پرسی مریض نبایستی رفت. و منوچهری گوید:
چهارشنبه که روز بلاست باده بخور
به ساتکین می خور تا به عافیت گذرد
آتش افروختن شب چهارشنبه آخر سال، یا چهارشنبه آخر صفر را، برخی به قیام مختار نسبت می دهند: مختار سردار معروف عرب وقتی از زندان خلاصی یافت و به خونخواهی شهیدان کربلا قیام کرد، برای این که موافق و مخالف را از هم تمیز دهد و بر کفار بتازد، دستور داد شیعیان بر بام خانه خود آتش روشن کنند و این شب مصادف با شب چهارشنبه آخر سال بود. و از آن به بعد مرسوم شد.
در برخی از شهرهای آذربایجان چون ارومیه، اردبیل و زنجان، همه چهارشنبه های ماه اسفند هر یک نقش و نام معینی دارند، که از جمله در منطقه زنجان بدین شرح است:
نخستین چهارشنبه را موله گویند و به شستن و تمیز کردن فرش های خانه اختصاص دارد.
دومین چهارشنبه را سوله گویند، در این روز به خرید وسیله ها و نیازمندیهای عید می روند.
سومین چهارشنبه را گوله گویند و به خیس کردن و کاشتن گندم و عدس و غیره برای سبزه های نوروزی اختصاص دارد.
چهارمین و آخرین چهارشنبه سال (چهارشنبه سوری) را کوله گویند؛ (کوله در ترکی به معنی کهنه و فرسوده است).
در برخی از شهرهای ایران، از جمله ایلام (نوروز آباد)، تویسرکان، کاشان، زاهدان (قصبه مود) و … مراسم چهارشنبه سوری را آخرین چهارشنبه ماه صفر برگزار می کنند ، بنابر نوشته تذکره صفویه کرمان نیز، چهارشنبه سوری در ماه صفر بوده است.
در اصفهان چهارشنبه سوری را ” چهار شنبه سرخی” نیز می گویند.
یکی از دلیل ها و سندهای دیگری که نشان می دهد چهارشنبه سوری از آیین های پیش از اسلام نیست، می تواند این باشد که مراسم آن در غروب آفتاب روز سه شنبه برگزار می شود. در گاهشماری قمری آغاز بیست و چهار ساعت یک شبانه روز از غروب آفتاب روز پیش است؛ و چهارشنبه سوری، مانند بسیاری از آیین ها، جشن ها و سوگواری های مذهبی همچون عید غدیر، نیمه شعبان، رحلت حضرت پیامبر (ص) که بر اساس گاهشماری قمری است، در غروب روز پیش برگزار می شود.
نحس بودن چهارشنبه در باورهای عامیانه باعث شده، که هنوز بعد ازظهر سه شنبه (یعنی شب چهارشنبه) به احوال پرسی بیمار نمی روند، و پنجشنبه را عامه ” شب جمعه ” می گویند. در صورتی که آیین های کهن مثل نوروز، مهرگان، سده و … که بر اساس گاهشماری خورشیدی است، آغاز بیست و چهار ساعت روز، از سپیده دم و یا از نیمه شب است. آن چه که چهارشنبه سوری را به جشن ها و آیین های کهن ایران پیوند می زند، می تواند برگزاری رسم و جشنی به نام “سور”، در روز پنجه (خمسه مسترقه) باشد که از آن تا سده چهارم، دوره سامانیان، آگاهی در دست است: صاحب تاریخ بخارا از برگزاری رسمی که “عادت قدیم” و با افروختن آتش در “شب سوری” (پیش از نوروز) همراه بوده خبر می دهد:… آنگاه امیر سدید (منصور بن نوح) به سرای نشست، هنوز سال تمام نشده بود که چون شب سوری، چنان که عادت قدیم است، آتشی عظیم افروختند و پاره ای آتش بجست و سقف سرای در گرفت و دیگر باره جمله سرای بسوخت و …
امروز، با رسمیت یافتن تقویم مصوب 1304، دیگر از جشن های پنجه (که در خوارزم، آغاز سال، و در پارس پایان سال بود) کمتر نشانی میتوان یافت. چهار شنبه سوری پایان ماه صفر نیز تا آن جا که آگاهی در دست است فراموش شده، و تنها با برگزاری مراسم چهار شنبه آخر سال یا چهارشنبه سوری، که در بر دارنده رسم هایی از فرهنگ عامه است، مردم به پیشواز نوروز می روند.
این یادآوری لازم است که با وجود تکنولوژی های جدید خانه سازی، ایجاد مجموعه های مسکونی، آپارتمان نشینی، در دسترس نبودن “بوته و هیمه ” (به علت استفاده از گاز و برق به عنوان وسیله حرارتی)، در اختیار نداشتن کوزه و پشت بام و فضای مناسب جلوی در خانه، و دگرگونی های دیگر فرهنگی، مراسم چهارشنبه سوری هنوز چهره نمادین خود را با دشواری، به ویژه در شهرها و محله های سنتی نگه داشته است.

» ادامه مطلب

فهرست تعطيلات سال 1389


سال 1389 هجري شمسي ـ که سال «پلنگ» نام دارد ـ داراي بيست روز تعطيلي رسمي در کشور است.


در سال 1389، سه روز پنجشنبه، سه روز شنبه، دو روز يکشنبه، چهار روز دوشنبه، سه روز سه‌شنبه، پنج روز چهارشنبه از روزهاي سال، تعطيل رسمي است؛ البته اگر ماه‌هاي قمري سال آينده بنا بر تقويم به واقعيت بپيوندد.
برابر تقويم به دست آمده از مرکز تقويم مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران، سال 1389 که از بيست روز ديگر آغاز مي‌شود، به مانند سال 1388 داراي تعداد تعطيلي رسمي يکساني است.

سال 1389 هجري شمسي ـ که سال «ببر» نام دارد ـ داراي بيست روز تعطيلي رسمي در کشور بوده که اين تعداد تعطيلي، دقيقا مشابه تعطيلات سال جاري است.
بنا بر اين گزارش، همچنين در سال 1388، 52 روز جمعه داشتيم که دقيقا همين تعداد جمعه در سال 1389 نيز هست.

بنا بر اين گزارش، در سال 1389، سه روز پنجشنبه، سه روز شنبه، دو روز يکشنبه، چهار روز دوشنبه، سه روز سه‌شنبه، پنج روز چهارشنبه از روزهاي سال، تعطيل رسمي است؛ البته اگر ماه‌هاي قمري سال آينده بنا بر تقويم به واقعيت بپيوندد.

همچنين در سال 1389، سه‌شنبه، پنجم مرداد نيمه شعبان بوده و پنجشنبه 21 مرداد ماه نيز آغاز ماه مبارک رمضان پيش‌بيني شده است؛ البته در تعداد تعطيلي‌هاي رسمي کشور، تعطيلي عيد سعيد فطر در نظر گرفته نشده که در صورت 29 يا سي روزه بودن ماه رمضان سال آينده، يک روز به تعطيلي‌هاي رسمي کشور افزوده مي شود و به اين ترتيب، سال 1389، داراي 21 روز تعطيل رسمي خواهد بود.

در همين زمينه بايد گفت: در تقويم سال آينده، آغاز ماه محرم نيز سه‌شنبه، شانزدهم آذر تعيين شده که قطعا با تغيير تعداد روزهاي ماه قمري پيش از محرم، اول ماه محرم نيز جابجا خواهد شد؛ اما به هر روي، تغيير ندادن تعداد روزهاي ماه قمري چهارشنبه و پنجشنبه (24 و 25 آذر ماه) نيز به عنوان تاسوعا و عاشوراي حسيني تعيين شده است. با اين حال، با توجه به تعلطيلي‌هاي رسمي کشور و تعداد جمعه‌هاي سال آينده، در سال 1389، 77 روز تعطيل خواهد بود.

گفتني است، سال 1389 هجري شمسي، ساعت 21 و 2 دقيقه و 13 ثانيه روز شنبه، 29 اسفند سال 1388 هجري شمسي، برابر با چهارم ربيع‌الثاني 1431 هجري قمري و بيستم ماه مارس 2010 ميلادي تحويل خواهد شد که پيشاپيش «تابناک» براي بينندگان خود و همه ايرانيان جهان، سالي خوش و پربار همراه با سلامتي و پيروزي آرزو مي‌کند.

ليست تمام تعطيلي هاي رسمي کشور در سال اينده به شرح ذيل است:
يک شنبه 1 فروردين - آغاز نوروز
دوشنبه 2 فروردين - عيد نوروز
سه شنبه 3 فروردين - عيد نوروز
چهارشنبه 4 فروردين - عيد نوروز
پنج شنبه 12 فروردين - روز جمهوري اسلامي ايران
جمعه 13 فروردين - روز طبيعت
دوشنبه 27 ارديبهشت 3 جمادي الثانية 1431 - شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها ( 11 ه ق)
جمعه 14 خرداد - رحلت حضرت امام خميني (ره) رهبر کبير انقلاب و بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران ( 1368 ه ش)
شنبه 15 - خرداد قيام خونين 15 خرداد ( 1342 ه ش)
شنبه 5 تير 13 رجب 1431 - ولادت حضرت امام علي عليه السلام ( 23 سال قبل از هجرت)
سه شنبه 5 مرداد 15 شعبان 1431 - ولادت حضرت قائم عجلالله تعالي فرجه ( 255 ه ق) مبعث حضرت رسول اکرم صلي الله عليه و آله ( 13 سال قبل از هجرت)
چهارشنبه 10 شهريور 21 رمضان 1431 - شهادت حضرت علي عليه السلام ( 40 ه ق)
جمعه 19 شهريور 1 شوال 1431 - عيد سعيد فطر
دوشنبه 12 مهر 25 شوال 1431- شهادت حضرت امام جعفر صادق عليه السلام ( 148 ه ق)
چهارشنبه 26 آبان 10 ذي الحجه 1431 - عيد سعيد قربان
پنج شنبه 4 آذر 18 ذي الحجه 1431 - عيد سعيد غدير خم ( 10 ه ق)
چهارشنبه 24 آذر 9 محرم 1432 - تاسوعاي حسيني
پنج شنبه 25 آذر 10 محرم 1432 - عاشوراي حسيني
سه شنبه 5 بهمن 20 صفر 1432 - اربعين حسيني
چهارشنبه 13 بهمن 28 صفر 1432- رحلت حضرت رسول اکرم صلي الله عليه و آله ( 11 ه ق) شهادت حضرت امام حسن مجتبي عليه السلام (50 ه ق)
جمعه 15 بهمن آخر صفر 1432 - شهادت حضرت امام رضا عليه السلام ( 203 ه ق)
جمعه 22 بهمن - پيروزي انقلاب اسلامي ايران و سقوط نظام شاهنشاهي ( 1357 ه ش)
دوشنبه 2 اسفند 17 ربيع الاول 1432 - ميلاد حضرت رسول اکرم صلي الله عليه و آله ( 53 سال قبل از هجرت) ميلاد حضرت امام جعفر صادق عليه السلام مؤسس مذهب جعفري ( 83 ه ق)
يک شنبه 29 اسفند - روز ملي شدن صنعت نفت ايران ( 1329 ه ش)


» ادامه مطلب

رامسر در ردیف میزان تصادفات در جاده ای

رئیس پلیس مازندران با اشاره به فوت 661 نفر طی 11 ماه امسال در جاده های استان اظهار داشت: میزان فوتی جاده ها در این مدت یک درصد رشد نشان می دهد.مسکنی افزود: شهرستان های ساری، بابل و بابلسر در یازده ماهه اخیر بیشترین و شهرستان های چالوس، رامسر و نکاء در این مدت شاهد کمترین میزان تصادفات در جاده های خود بودند.
فرمانده انتظامی مازندران با اشاره به اینکه بیشترین تصادفات جاده های استان طی ماه های آذر، دی و بهمن سال جاری بوده است، تصریح کرد: در این مدت افزایش 34 درصدی تلفات داشتیم که در ماه های پایانی سال این رقم به کمتر از یک درصد رسیده است.

مسکنی با بیان اینکه تقویت و تجهیز پلیس راه های استان از وظایف این نهاد در سال آتی است یادآور شد: فرماندهی انتظامی مازندران با اجرای انتخابات سالم، برگزاری رزمایش پیامبر اعظم، سفر مقام معظم رهبری، اجرای طرح های دریا و زمستانی سال پرکار و موفقی را پشت سرگذاشته است.

وی با اعلام این مهم که محورهای مواصلاتی و کناره مازندران از لحاظ مسائل تجهیزاتی و الکترونیکی به دوربین های ثبت سرعت مجهز هستند افزود: از سال 89 این تجهیزات به میزان بیشتری وارد ناوگان پلیس راه مازندران خواهد شد.

رئیس پلیس مازندران همچنین از برنامه های این فرماندهی برای کاهش میزان تلفات در جاده های بین شهری استان خبر داد و گفت: باید روند اجرای کمربندی های در دست احداث مازندران رشد افزایشی داشته باشد.

وی همچنین با بیان اینکه تاخیر در عملیات جدول گذاری محور قائم شهر به ساری سبب شد تصادفات فراوانی در این محور صورت گیرد از مسئولین محلی خواست تا نسبت به اتمام این پروژه در کوتاه ترین زمان ممکن اقدام کنند.

وی با اعلام اینکه پلیس مازندران در سال جاری در جهت شاخص های توسعه انضباط، ترافیک و کاهش تلفات جاده ای گام های اساسی برداشته است افزود: این فرماندهی توانست هفته گذشته رتبه دوم کشور را از جهت رعایت شاخص های فوق کسب کند.

مسکنی با اشاره به رشد روزافزون کشته های جاده های روستایی استان، میزان تلفات در جاده های روستایی را در این مدت 80 نفر اعلام کرد و گفت: متاسفانه به واسطه خاکی بودن و شانه خاکی کنار جاده های روستایی و نبود حاشیه امن در داخل روستاها این تلفات رشد فزاینده ای دارد.

وی انحراف به چپ، سرعت زیاد و عدم رعایت فاصله خودرویی جلویی را از بیشترین عوامل تصادفات در جاده های مازندران برشمرد و افزود: رانندگان می توانند تنها با رعایت احتیاط، صبر و حوصله میزان تلفات در جاده ها را کاهش دهند.

مهر
» ادامه مطلب

نجات 2 صياد محلي توسط امدادگران و نجات غريقان رامسر

پرويز فاضلي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در رامسر اظهار داشت: درياي مواج و طوفاني رامسر دو تن از صيادان را كه براي صيد ماهي به دريا رفته بودند، در خود گرفتار كرد كه پس از اطلاع‌رساني از طريق نيروهاي محلي توسط امدادگران هلال احمر نجات يافته‌اند.
وي ادامه داد: به دنبال تماس افراد و اطلاع رساني وقايع با آمبولانس، جت اسكي و پنج نفر از امدادگران خوب شهرستان در محل واقعه حاضر شديم كه حراست دريا و هيئت نجات غريق نيز حضور داشتند.
فاضلي اظهار داشت: امدادگران با يك عمليات سريع و مناسب توانستند اين دو صياد را كه گرفتار امواج دريا شده بودند را نجات دهند.
وي از كاشت بيش از 50 نهال توسط اعضاي فعال جمعيت هلال احمر رامسر خبر داد و تصريح كرد: اعضاي فعال جمعيت هلال احمر به مناسبت هفته درختكاري اقدام به كاشت بيش از 50 اصله نهال در گلزار شهدا كردند.
سرپرست جمعيت هلال احمر رامسر تصريح كرد: اين افراد همچنين پس از كاشت نهال‌ها، بروشورهاي آموزشي درباره نهال، كاشت نهال، نگهداري و آبياري آنها و همچنين اهميت درختان در زندگي را در درب منازل شهروندان رامسر توزيع كردند.
وي بيان داشت: اين حركت يك حركت نمادين و آموزنده براي حفظ و نگهداري جنگل محسوب مي‌شود زيرا حيات و مرگ زندگي بشر به حفظ حفظ منابع طبيعي از جمله جنگل وابستگي شديد دارد و با كاهش سطح و يا تخريب فضاي سبز امكان زيست براي هر جنبنده‌اي با مشكل مواجه مي‌شود.
وي در پايان افزود: اگر هر يك از ما در سال به دست خود يك درخت بكاريم مي‌توانيم سهم بسزايي در حيات بشر داشته باشيم.

» ادامه مطلب

دستگيري 3 سارق كف‌زن مسلط به 6 زبان خارجي


معاون اجتماعي پليس مازندران از دستگيري سه سارق كف‌زن مسلط به شش زبان خارجي در تنكابن خبر داد.
به نقل از معاونت اجتماعي پليس مازنداران، رمضان قاسمي اظهار داشت:‌ سه نفر از سارقان كف‌زن كه به شش زبان تركي، چيني، انگليسي، عربي، روسي و پاكستاني تسلط داشتند و با ترفند و شگردهاي خاص اقدام به اخاذي در سطح شهر مي‌‌كردند توسط پليس شناسايي و تاكنون به 30 فقره كف‌زني در استان‌هاي شمالي اعتراف كردند.
قاسمي افزود: ماموران پليس مبارزه با مواد مخدر بابل با شناسايي و تعقيب يكي از قاچاقچيان مواد مخدر بيش از 50 كيلوگرم ترياك از وي كشف كردند.
معاون اجتماعي پليس مازندران تصريح كرد: اجراي طرح عمليات مقابله با سرقت در مازندران با موفقيت ادامه دارد.
قاسمي افزود: در اجراي اين طرح تاكنون سارقان 17دستگاه ماشين، 31دستگاه موتورسيكلت، 45 فقره سرقت منزل، 13 فقره سرقت مغازه، چهار فقره كيف‌قاپي، شش فقره سرقت به عنف، 13 فقره سرقت داخل خودرو و 34 فقره سرقت اماكن شناسايي و تحويل مقامات قضايي شدند.

» ادامه مطلب

زندگي راه است؛ ايمان و انديشه راهنماي آن -خوانندگان

زندگي عملي است که به توان بي‌نهايت تجربه مي‌شود.


زندگي عمارتي است که سازنده‌اش سخت‌کوشانند.


زندگي بهشتي است که تو سازنده‌ي آني.


زندگي فيلمي‌است که کارگرداني‌اش به دست ماست.


زندگي ماحصل تلاش امروز است.


زندگي فرمانروايي بر سرنوشت است.


زندگي کاشت صداقت و برداشت موفقيت است.


زندگي همين ساعات شيريني است که سريع مي‌گذرند.


زندگي بالندگي است، پس درنگ مکن.


زندگي نتيجه‌اي است که از حل معماي ثانيه‌ها حاصل مي‌گردد.


زندگي تمرين صبوري است.


زندگي زيباترين شاهکار حق در عرصه خلقت است.


زندگي کاشتن ثانيه‌هاست پس بهترين ثانيه‌ها را بکار.


زندگي قدر و قيمت توست، غنيمتش شمار.


زندگي عرصه کارزار است، مردانه در آن قدم بگذار.


زندگي يک تعالي به قدر همت است.


زندگي برد و باخت نيست، بردن در عين باختن است.


زندگي الهام است براي آنان که جهت زيستن برانگيخته شده اند.


زندگي بازاري است که متاعش عمر آدمي‌است.


زندگي ترکيبي از تنوع است، پس متنوع‌اش ساز.


زندگي تئاتري است در حد واقعيت و ما بازيگران واقعي اين تئاتر هستيم.



زندگي راه است، ايمان و انديشه راهنماي آن.


زندگي تکثير ثروتي است که نامش محبت است.


مفهوم زندگي در نهاد خودش نهفته است، زندگي شعله شمعي است در بزم وجود، که به نسيم مژه بر هم زدني خاموش است...


زندگي با همه ناملايمات‌اش دوست داشتني است، چون هديه‌اي از جانب پروردگار است...


» ادامه مطلب

فقط خداست که مي‌داند وزن دعاي پاک و خالص چقدر است. -خوانندگان

زني با لباس‌هاي کهنه و نگاهي مغموم، وارد خواروبار فروشي محل شد و با فروتني از فروشنده خواست کمي‌خواروبار به او بدهد.

وي گفت که شوهرش بيمار است و نمي‌تواند کار کند، کودکانش هم بي‌غذا مانده‌اند.

فروشنده به او بي‌اعتنايي کرد و حتي تصميم گرفت بيرونش کند. زن نيازمند باز هم اصرار کرد. فروشنده گفت نسيه نمي‌دهد.

مشتري ديگري که کنار پيشخوان ايستاده بود و گفت و گوي آن دو را مي‌شنيد به فروشنده گفت: ببين خانم چه مي‌خواهد خريد او با من.

فروشنده با اکراه گفت: لازم نيست، خودم مي‌دهم!

- فهرست خريدت کجاست؟ آن را بگذار روي ترازو، به اندازه وزنش هر چه خواستي ببر!

زن لحظه‌اي درنگ کرد و با خجالت، تکه کاغذي از کيفش درآورد و چيزي روي آن نوشت و آن را روي کفه ترازو گذاشت.

خواروبار فروش از سرناباوري، به گذاشتن کالا روي ترازو مشغول شد تا آنکه کفه‌ها با هم برابر شدند.

در اين وقت؛ فروشنده با تعجب و دلخوري، تکه کاغذ را برداشت تا ببيند روي آن چه نوشته است.

روي کاغذ خبري از فهرست خريد نبود، بلکه دعاي زن بود که نوشته بود: اي خداي عزيزم! تو از نياز من باخبري، خودت آن را برآورده کن.

زن خداحافظي کرد و رفت و با خود انديشيد: فقط خداست که مي‌داند وزن دعاي پاک و خالص چقدر است...



» ادامه مطلب

موج گرانی در شهرهای گردشگرپذیر مازندران

در حالی قیمت ارزاق عمومی در شهرهای گردشگر پذیر استان مازندران نوسان داشته که مسئولان تنها قول برخورد با متخلفان و گران فروشان را داده اند.

به گزارش مهر ، در حالیکه کمتر از دو هفته تا پایان نو شدن و تحول در زندگی جدید ایرانیان باقیست سودجویان به دلخواه خود قیمت کالاهای خود را افزایش دادند.

افزایش قیمت در بسیاری از شهرهای استان نمایان بوده به گونه ای که کسبه و دستفروشان شهرستان های نور، محمودآباد، چالوس، تنکابن و رامسر نیز گوی سبقت گرانی را از شهرهای مرکزی و شرقی استان گرفته اند.

سازمان بازرگانی مازندران که نرخ مرغ، گوشت و ماهی را برای همه کسبه استان اعلام کرده اما قیمت مرغ کیلویی سه هزار و 400 تومان، گوشت 13 هزار و 500 تومان در بازارهای شهرهای استان قدرت خرید مردم را به صفر رسانده در حالیکه به گفته مسئولان بازرگانی نباید قیمت مرغ از دو هزار و 200 تومان و قیمت گوشت از 11 هزار و 500 تومان تجاوز کند.

فرماندار شهرستان نور در گفتگو با خبرنگار مهر مانند سایر مسئولان قول برخوردی جدی با متخلفان و گرانفروشان شب عید در بازار را داده و اظهار داشت: به رغم عدم اجرایی شدن طرح هدفمند کردن یارانه ها بسیاری از کالاهای اساسی و ارزاق عمومی مردم خودسرانه از سوی کسبه بالا رفته است.

عبدالله ملکی افزایش کنونی قیمت اقلام را غیر قانونی اعلام و تاکید کرد: با سودجویان بازار در صورت مشاهده افزایش قیمت کالایشان به شدت برخورد می شود.

وی با اعلام اینکه هماهنگی لازم در خصوص تنظیم بازار وکنترل قیمت ها با دستگاه های بازرگانی و تعزیرات حکومتی صورت گرفت، تصریح کرد: برای پیشگیری از این موضوع راه اندازی نمایشگاه بهاره وهماهنگی بازرگانی و تعزیرات حکومتی جهت نظارت بر عملکرد اصناف در دستور کار فوری قرار گرفت.

ملکی کسبه ها را حبیب خدا دانست و ادامه داد: کسبه ها باید در شان و منزلت اصناف در جهت کسب درآمد حلال تلاش کنند تا این درآمد با رضایت مندی شهروندان همراه باشد.

وی بیان داشت: مقدمات لازم طی چندین جلسه با دستگاه های اجرایی در خصوص بازار تعطیلات نوروزی فراهم شده است.

شما نيوز
» ادامه مطلب

پيشنهاد ساخت هتل هفت ستاره با سبك و سياق اسلامي در رامسر،

خبرنگار هفته نامه موج به منظور چگونگي پيشرفت كاري پروژه هتل هفت ستاره سماموس مصاحبه اي را با دكتر طالبي مدير آن داشت ، در اين نشست طالبي گفت:
زمان شكل گيري اين پروژه بدين شرح است كه در زمان
دولت هشتم که دعوتي ازطرف آقاي مرعشی رئيس سازمان وقت گردشگري انجام شد مابرای ساخت یک هتل 5ستاره حضور پيدا كرديم و يك ملكي را خريداري كرده بوديم كه مجوز پروانه ساخت آن هتل را گرفتيم
تا اينكه به هنگام مراسم كلنگ زني آن متوجه شديم كه درجوارهتل
ما قراراست گاوداری تأسیس شود آنرا متوقف نموده وبا مراجعه
به مسئولین ذيربط، متأسفانه پروژه اجرائی نشد، بعد از روي كارآمدن دولت نهم ، از طريق مسئولين شهري با آقاي مهندس رحيم مشايي آشنا گشته و بدنبال آن ، سازمان گردشگري از ما فرصتي خواستند كه اقدامي به عمل نيايد و اين امر پايان پروژه هتل 5 ستاره شد.اين تاريخچه را به منظور روشن شدن افكار عمومي و جرايد بيان كردم
برنامه های وسیعی رادرزمینه گردشگری وتوریست ازطرف مهندس رحیم مشائی چیدمان شد وبا تدابیرايشان منجر به شناسايي مناطق ساخت آن گرديد كه بعد از تصويب منطقه بين المللي گردشگري رامسر ، محدوده سفيد تمشك را براي ساخت پروژه تعيين نمودند .
وي افزود : بعد از پيشنهاد اين مكان ، بحث هتل هفت ستاره با سبك وسياق اسلامي مطرح گرديد، لازم به توضييح است كه معين نمودن بخش زميني يك پروژه اي منوط به تعهدات دولت در خصوص واگذاري زمين و امكانات و تسهيلات آب و برق و ... به سرمايه گذار مي باشد كه متقابلا طرف سرمايه گذار هم تعهداتي را دارد، كه اين عوارض تعرفه صنعتي با هدف تشويق سرمايه گذاران در بحث صنعت توريسم مي باشد
.مدير پروژه درادامه بیان داشت:بحث هتل 7ستاره باهتل
5ستاره بسیارفرق می کند وجای بسی خوشحالی است که ایران
یک کشورجهان سومی می خواهد هتل 7ستاره با استانداردهای
جهانی بسازد.ومایک تیم مهندسی مجرب زیرنظرمدیریت طرح
وبرنامه گردشگری تشکیل شد و50طبقه به مامجوزداده شد به سبک وسیاق اسلامی وطراحی انجام شدوبا نظارت مهندس رحیم
مشائی نقشه هاي طراحی شده رابه نیویورک بردیم وآن جانیزتأید شد
.مدیرهتل سماموس درادامه خاطر نشان كرد:اولین کشورخاورمیانه واسلامی که موفق به اخذ تأیید ساخت هتل 7ستاره شد ما بودیم.
دربحث نقشه هتل ابتدا تابرج طراحی شدوبعد با پیشنهاد یکی
ازبزرگان قرارشد برج بالاي هتل نيز به نقشه اضافه شود وآخرین نقشه اصلاحی ما 75طبقه را شامل پاركينگ و سالن همايش هم است كه بيش از يك ميليون متر مربع كه در ارتفاع 340 متر مي رسد.
ما همين نقشه رادردفترکارطالب الرفاهی رئیس سازمان گردشگری جهان وجود.
طالبي در خصوص طراحي و نقشه ادامه داد :
نقشه اين هتل تركيبي ازمعماري زیگوراتهای چغازنبیل خوزستان ،
هنرباستانی ایرانی ، برج آزادی وبرج میلاد طراحي گشته است واولین هتل درجهان است که پرهلییکوپتردارد.
طالبی افزود:دردنیا یک چنین پروژه ای نداریم وما درسطح دنیا سومین وبزرگترین هتل 7ستاره دنیا راخواهیم داشت که بیش
از2500واحد اقامتی و12سالن همایش دراین هتل موجود است.
وی ادامه داد وگفت:درسطح دنیا بالاتراز5ستاره نداریم وسازمان
Wtoاین برنامه راقرارداده اگرهتل 5ستاره ای بتواند همه گونه
امکانات رفاهی رابه نحواحسن وبدون شکایتی برای مسافران سرویس بدهد یک ستاره به اواعطا می کنندوبه 6ستاره تبدیل
می شود.اوافزود هتل 7ستاره یعنی اگربتواند پذیرای تمام سران
جهانی باشدوامکانات رفاهی پیشرفته راداشته باشد به آن هتل 7ستاره می گویند وبحث پارکینگ وسالن ورزشی نیزبه صورت
جداگانه درنظرگرفته شده است که زیربنای کل آن 1130هزارمتر
مربع ساخته می شود که از120مترتا 900مترمربع وسالن آن با
ظرفیت 1200نفرونقشه آن 9میلیاردتومان هزینه داشت
.وی يكي از مشكلات سر راه اين پروژه را نبود معدن شن وماسه و بتن دررامسربيان نمودوگفت:
متأسفانه یکی ازمشکلات این پروژه مسئله شن وماسه است وپس
ازمطالعات زیاد دراينجا که انجام شد معدن سنگ وشن وماسه مناسب سنگ آذرین خالص است واین معدن انتخاب شد ونهایتأ
توانستیم جوازتأسیس معدن ومجوزبهره برداری راگرفتیم ویکی
ازخدمات هتل سماموس به شهرستان رامسرشناسایی معدنی با
سنگهای آذرین خالص است وبهره برداری این معدن بالای 30
میلیاردتومان هزینه ایجاد کرد
:ما دربخش بتون
ما در بخش بتون نيز دچارمشکل شدیم ومجدداًبا اخذ جوازکارخانه بتون وصرف هزینه توانستیم این کارخانه راایجادکنیم
.دکترطالبی افزود:فرودگاه رامسروگذرساحلی اگربخواهد بتون استفاده کند ما فقط می توانیم آن راتولید کنیم.
طالبي در خصوص عدم اجرايي شدن اين پروژه گفت:
در شهر رامسر هيچ كار بزرگي صورت نگرفته است به دلايل فوق الذكر زیربنای آن آماده نیست وما مجبوریم ماشین آلات راازخارج وارد کنیم که این اجازه رانمی دهند وما مجبوریم این ماشین آلات رابه صورت دست دوم وارد کنیم
طالبی گفت:تا کنون 15میلیاردتومان هزینه نموده ام ولی تاکنون
کاراجرائی هتل راانجام نداده ام چون ملزومات شناخت این هتل
وبرای فراهم کردن این امکانات لازم است که زمان به ما تعلق
بگیردتا مقدمات اجرائی آن فراهم شود
.مدیرپروژه هتل سماموس
درهمین راستا گفت:پروژه به این خاطرطولانی شد.اولاًواگذاری
زمین که در3ماه قبل به ماواگذارشود اکنون یک ماه ونیم است که
زمین به ماواگذارشده است ازخرداد ماه شروع به شمع کوبی واز
شهریوربحث فنداسیون مطرح است ودرنیمه اول سال آینده بحث
زیرزمین ساخته شودودرنیمه دوم سال آینده طبقات شروع به ساخت می شوند
.وی درادامه سخنان تصریح کرد:هرآبی رانمی توان برای بتن سازی مورد استفاده قرارداد بلکه بایدازآب تصفیه
شده ویا موردتأییدمهندسان پروژه باشد ودراین راستا پی کنی آن تا عمق 60مترادامه می یابد وما تاکنون 400کامیون خاک وسنگ
برداشت شده و8میلیون تن ازابتداتاکنون خاکبرداری و6سال
ساخت ویک سال تجهیزازلحظه صدورپروانه ساخت یعنی از
1/1/89دردست اقدام داریم.
طالبي در پايان مصاحبه خود گفت: من حیثیتم رادردستم گرفته ام
و به قيمت خونم در معرض حرف وحدیثها قراردارم واین پروژه رامی سازم .
بدنبال درآمد هم نیستم وسوم به پاس محبتهای مردم، اشتغال فرزندان رامسری دراین پروژه می باشدورونق اقتصادی به نفع شهرستان رامسر است
باساخت این پروژه افتخاروغرورملی را به همراه خواهد آورد
واگرفرانسه راباایفل می شناسند و برج پیزا در ایتالیا ایران رابا برج هتل هفت ستاره سماموس خواهند شناخت
دکترطالبی پروژه خودراپروژه گردشگری محض دانست وازاصحاب رسانه تقدیروتشکرکرد وهمکاری صادقانه راخواستارشدوگفت انتظارنداریم تادرخصوص این پروژه
بزرگ نمایی کنند وبنده تاکنون هیچگونه تسهیلات دولتی استفاده نکردم.

به نقل از سايت كانون دوستي رامسر

» ادامه مطلب

افزايش 35 درصدي كاروان راهيان نور رامسر ‌

صادق حميدي بعدازظهر امروز در جمع خبرنگاران به آغاز اعزام اردوهاي راهيان نور در اين شهرستان اشاره كرد و افزود: اعزام بسيجيان به مناطق جنگي در قالب راهيان نور آغاز شده است و تاكنون يك دستگاه اتوبوس از خانواده شهدا به مناطق جنگي اعزام و فردا نيز 9 دستگاه از بسيج محلات و بسيج دانشجويي اعم از خواهران و برادران اعزام مي‌شوند.
وي ادامه داد: امسال 680 نفر از رامسر به مناطق جنگي اعزام مي‌شوند.
اين مسئول افزود: پس از اعزام بسيج دانشجويي و محلات، بسيج دانش‌آموزي نيز در 24 اسفندماه جاري در قالب پنج اتوبوس اعزام مي‌شوند.
حميدي در ادامه از اعزام دو اتوبوس از فرهنگيان و دانش‌آموزان در ايام عيد نيز خبر داد و اظهار داشت: امسال تعدادي از افراد فرهنگي و دانش‌آموز در ايام عيد به مناطق جنگي اعزام مي‌شوند.
وي تصريح كرد: بسته‌هاي فرهنگي با كيفيت مطلوب‌تري تهيه و نسبت به سال گذشته بهتر و شكيل‌تر در اختيار افراد قرار گرفته است.
فرمانده سپاه ناحيه رامسر در ادامه بيان داشت: يكي از برنامه‌هاي خوب در اعزام راهيان نور امسال برگزاري يك نشست صميمي براي تمامي زائران در 72 ساعت قبل از حركت بوده است كه در اين نشست تمامي توصيه‌ها و تذكرات امنيتي، اجتماعي، بهداشتي و همچنين فراهم كردن فضاي معنوي هم در طول حركت و هم در مناطق بازديدي بيان شد.

فارس
» ادامه مطلب

نماينده مجلس: موانع ساخت پايانه گل و گياه غرب مازندران برطرف مي‌شود

"ابوالفتح نيکنام" گفت:: با توجه به بازديد اخير وزير جهاد کشاورزي از اين پايانه، ايشان وعده صد درصدي تأمين اعتبار مورد نياز اتمام اين طرح را دادند که اميد است سريعاً اين امر تحقق يابد.
وي اظهار داشت: علاوه بر آن سرمايه گذاران بايد براي تسريع در روند عمليات اين طرح همت کنند به نحوي‌ که با تشکيل شرکت سهامي عام با دعوت از علاقه مندان به اين صنعت زودتر به منابع مالي دست يابند.
نماينده مردم شهرستان‌هاي تنکابن و رامسر در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: با بهره‌برداري از اين پايانه، زمينه عرضه گل و گياه منطقه‌اي فراهم مي شود به گونه‌اي که وقتي تقاضا افزايش يابد، توليد کننده نيز با انگيزه و اشتياق بيشتري در افزايش کمي و کيفي توليد گل و گياه تلاش مي کند.
وي خاطرنشان ساخت: در شرايط کنوني توليد و صدور گل و گياه در اين منطقه به‌صورت سنتي بوده و بخش عمده‌اي از توليدات نيز به ضايعات تبديل مي شود و گلخانه‌داران سالانه متحمل خسارت‌هاي زيادي مي‌شوند.
گفتني است اين پايانه در زميني به مساحت 200 هکتار با زير بناي 56 هکتار با امکاناتي شامل نمايشگاه دائمي گل و گياه، بازار بورس، بانک، گمرگ، قرنطينه مخصوص گل و گياه و 8 هزار متر مربع فضاي گلخانه شيشه‌اي مي باشد.
تعداد يکصد و 80 دفتر توليد کنندگان و صادرکنندگان داخلي و خارجي از ديگر امکاناتي است که در اين پايانه لحاظ شده است.
تاکنون با صرف حدود 350 ميليارد ريال اين پايانه نزديک به 60 درصد پيشرفت فيزيکي دارد و براي تکميل و تجهيز آن يک ‌هزار ميليارد ريال اعتبار مورد نياز است.
طبق آمار حدود 90 درصد توليد گل‌هاي گلخانه اي و زينتي مازندران در غرب استان توليد مي‌شود.
مازندران در زمينه توليد گل و گياه زينتي در کشور مقام نخست را دارد و بالغ بر 41 هزار پرورش دهنده گل در اين استان مشغول فعاليت هستند.
ايرنا
» ادامه مطلب

ملت گرايی- ارسالي از سوي خوانندگان


مي گويند زماني که قرار بود دادگاه لاهه براي رسيدگي به دعاوي انگليس در ماجراي ملي شدن صنعت نفت تشکيل شود ، دکتر مصدق با هيات همراه زودتر از موقع به محل رفت . در حالي که پيشاپيش جاي نشستن همه ي شرکت کنندگان تعيين شده بود ، دکتر مصدق رفت و به نمايندگي هيات ايران روي صندلي نماينده انگلستان نشست . قبل از شروع جلسه ، يکي دو بار به دکتر مصدق گفتند که اينجا براي نماينده هيات انگليسي در نظر گرفته شده و جاي شما آن جاست ، اما پيرمرد توجهي نكرد و روي همان صندلي نشست ..

جلسه داشت شروع مي شد و نماينده هيات انگليس روبروي دکتر مصدق منتظر ايستاده بود تا بلکه بلند شود و روي صندلي خويش بنشيند ، اما پيرمرد اصلاً نگاهش هم نمي کرد . جلسه شروع شد و قاضي رسيدگي کننده به مصدق رو کرد و گفت که شما جاي نماينده انگلستان نشسته ايد ، جاي شما آن جاست . کم کم ماجرا داشت پيچيده مي شد و بيخ پيدا ميكرد که مصدق بالاخره به صدا در آمد و گفت :

شما فكر مي کنيد نمي دانيم صندلي ما کجاست و صندلي نماينده هيات انگليس کدام است ؟ نه جناب رييس ، خوب مي دانيم جايمان کدام است .. اما علت اينكه چند دقيقه اي روي صندلي دوستان نشستم به خاطر اين بود تا دوستان بدانند برجاي ديگران نشستن يعني چه ؟

او اضافه کرد که سال هاي سال است دولت انگلستان در سرزمين ما خيمه زده و کم کم يادشان رفته که جايشان اين جا نيست و ايران سرزمين آبا و اجدادي ماست نه سرزمين آنان ... سكوتي عميق فضاي دادگاه را احاطه كرده بود و دكتر مصدق بعد از پايان سخنانش كمي سكوت كرد و آرام بلند شد و به روي صندلي خويش قرار گرفت. با همين ابتکار و حرکت ، عجيب بود که تا انتهاي نشست ، فضاي جلسه تحت تاثير مستقيم اين رفتار پيرمرد قرار گرفته بود و در نهايت نيز انگلستان محکوم شد
» ادامه مطلب

تست شخصیت شناسی با انگشتان

با استفاده از عکس و انتخاب انگشت شخصیت خود را بشناسید

تست شخصیت شناسی با انگشتان
آیا تا به حال بطور دقیق به انگشتان دستان خود نگاه کرده اید؟ تا به حال فکر کرده اید که به کدامیک علاقه بیشتری نسبت به بقیه دارید؟ با دقت نگاه کنید، سپس توضیح مربوط به آن را بخوانید.

انگشت شماره ۱
این انگشت نماد مسایل مادی و ثروت است و کسانی که این انگشت را انتخاب میکنند، اقتصاد دانان خوبی هستند و معمولا از نظر مالی در وضعیت خوبی قرار دارند.

انگشت شماره ۲
این انگشت نماد کار میباشد و اشخاصی که به این انگشت اهمیت بیشتری میدهند انسانهای کاری هستند و بطور کلی وجدان کاری خوبی دارند و موفقیت زیادی در کارها دارند.

انگشت شماره ۳
این انگشت میزان اهمیت به خود فرد را نشان میدهد، افرادی که این انگشت را انتخاب میکنند، در مورد همه چیز اول به خود اهمیت داده و تا حدودی خودپرست و خودخواه هستند.

انگشت شماره ۴
این انگشت نماد محبت و عشق است و کسانی که این انگشت را انتخاب میکنند، انسانهای احساساتی و عاطفی هستند و همواره به دنبال محبت و خوشحال کردن دیگران هستند.

انگشت شماره ۵
این انگشت نماد خانواده و فرزند هست و کسانی که به این انگشت علاقمند هستند، افرادی هستند که به خانواده پایبند بوده و به زندگی مشترک و بطور کلی روابط بین افراد اهمیت می دهند

» ادامه مطلب

آقاي طاهايي، به داد اين روستا برس

هیچ دستگاه و اداره ای اقدام لازم را جهت زدودن چهره محرومیت از روستا برنداشته است.

روستای کندسر از توابع بخش مرکزی شهرستان تنکابن با فاصله 12 کیلومتری از مرکز شهر و دارای 135 خانوار و 500 نفر سکنه از قدیمی ترین روستاهای بخش مرکزی بشمار میرود . شغل اغلب ساکنان این روستا کشاورزی بوده و محصولاتی نظیر برنج ، پرتقال و کیوی را در باغات و شالیزار های خود پرورش میدهند.

همزمان با آغاز جنگ تحمیلی ، اهالی این روستا نیز در جبهه های جنگ حق علیه باطل حضور چشم گیری داشته و تنی چند از اهالی روستا به جمع شهدا پیوسته و نیز چند تن دیگر جزو آزادگان، ایثارگران و مفقودین می باشند.

با تشکیل اولین دوره شوراهای اسلامی و انتخاب دهیاران ، منتخبین روستا عزم خود را در جهت رفاه و اسایش همولایتی های خود جزم کرده و نامه نگاری های برای پی گیری مطالبات برحق خود منجمله برق،آب اشامیدنی ، جاده اسفالته ، خانه بهداشت ، باز سازی اماکن متبرکه و قبور شهدا ، انجام داده اند ولی اکنون پس از ده سال و تشکیل سومین دوره شورا متاسفانه هنوز پاسخی به درخواست های ایشان از سوی مسئولان دریافت نگردیده است.

مهدی علی کندسر دهیار این روستا در ادامه افزود:همزمان با سفر ریاست محترم جمهوری در دور اول و دوم به تنکابن ، مشکلات موجود را طی شکوائیه ای به ایشان داده و پس از مدتی رونوشت دستور ایشان برای رسیدگی به مشکلات بدست مان رسید ولی متاسفانه علی رغم گذشت یک سال و اندی زمان از دریافت پاسخ ایشان ، هیچ دستگاه و اداره ای اقدام لازم را جهت زدودن چهره محرومیت از روستا برنداشته و طی چندین بار مراجعه به استانداری و نیز فرمانداری تنکابن و ادارات تابعه وتسلیم رونوشت ابلاغ ریاست جمهوری، متاسفانه هیچ کدام از مسئولان از روستا بازدید بعمل نیاورده ونامه ریاست جمهور همچنان بلا تکلیف در دست ما مانده است. لذا از جناب مهندس طاهایی و سایر مسئولان انتظار داریم تا قبل از سفر آتی ریاست محترم جمهوری و تسلیم شکوائیه مجدد برای مشکلات روستا چاره ای بیاندیشند.
دريانيوز



» ادامه مطلب

تماس با ما

* نام و نام خانوادگی :
* آدرس ایمیل:
موضوع پیام:
*پیام:

بلاگر فارسی

طراحی شده توسط Qwilm!. ترجمه شده به زبان فارسی مجتبی ستوده