مربع لاريجاني، مشايي، حسيني و جوادي ؟

در حالي كه كمتر از ده درصد مردم مازندران!! از حضور گردشگران و مسافران سود مي برند ذوق زدگي برخي از مسئولان مازندران و انتشار اخباري از حضور لحظه به لحظه گردشگران به استان موجب تعجب همگان شده است.
به گزارش دريانيوز، اين اخبار غرور انگيز!! از آخرين روزهاي سال گذشته شروع شده تا امروز ادامه دارد. جالب آنكه مسئولين مرتبط با سفرهاي نوروزي چنان با هيجان آن را مطرح مي نمايند كه گويي مازندران و مازندراني همين امروز از فقر و عقب ماندگي رها شده و رنگ رفاه و پيشرفت، توسعه و آباداني را به خود مي بيند.
يكي از دهها نمونه ها، اظهارات جانشين دبير ستاد تسهيلات سفر مازندران است . شيدفر به خبرنگاران گفته است كه با احتساب خرج‌كرد 60 هزار تومان براي هر گردشگر، مازندران تاكنون از گردشگران نوروزي 420 ميليارد تومان درآمد كسب كرد‌ه است.
از طرفي اغلام مي شود كه 7 ميليون و 76 هزار گردشگر نوروزي تا اين لحظه به مازندران سفر كرده اند و مازندران‌ بين استان‌هاي كشور رتبه نخست اقامت مسافران را دارد.
دوستي اين خبر را خواند از او پرسيدم نظرت چيست؟ وي كه مازندراني نيست و نا آگاه از دل اين خبر گفت : اين مازندرانيهاي ثروتمند! توجيه اين دوست بماند كه با چه ادله اي توانستيم او را قانع كنيم اما وقتي اين خبر را در كنار اخبار ديگري مي خوانيم ديگر تحليلهايمان آشفته مي شود.
وقتي مي شنويم كه مسئولان محيط زيست، اعلام مي كنند سالانه هزار و 250 تن زباله خشك توسط گردشگران در مازندران توليد مي‌شود كه از بين رفتن زباله با مواد زائد تباه‌نشدني صد تا 700 سال طول مي‌كشد.
حال بايد پرسيد سهم مازندران از صنعت گردشگري چيست ؟ سهم مازندرانيها از اين درآمد ميلياردي چند تومان است؟ آيا بايد اين موضوعات به فقر سبز ارتباط ندارد؟ آيا بايد تنها به جمله مسافران و گردشگران كه مي گويند مازندرانيها مهمان نواز هستند ذوق كرد و ...
به گفته مسئولين مازندران در طول سال پذيراي بالغ بر بيست ميليون مسافر و گردشگر است آيا وقت آن نرسيده است كه مسئولين حق و سهم خود را از گردشگري و توريسم بستاند؟ وظيفه مسئولين استان اعم از دستگاههاي اجرا و نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي در اين پروسه چيست؟
به نظر مي رسد مربع مازندراني حاكم در قدرت يعني رييس مجلس شوراي اسلامي ( آقاي لاريجاني ) وزير اقتصاد ( آقاي حسيني) ، معاون گردشگري (آقاي مشايي) و معاون حفاظت از محيط زيست (خانم جوادي) به همراه ديگر مسئولان در استان مي تواند كمك بزرگي در رسيدن مازندران به توسعه و رفاه از اين مسير باشد اما اينكه آيا اين همكاري شكل مي گيرد؟ آيا كسي پيش قدم مي شود و دهها سوال ديگر در آينده پاسخ خواهد گرفت. دريانيوز
» ادامه مطلب

پیش بینی هواشناسی استان مازندران


اداره پیش بینی هواشناسی استان مازندران : بر اساس آخرین نقشه های پیش یابی هواشناسی ، وضـــعیت جــوی استان مازندران از روز دوشنبه مورخه 10/1/88 تا روز جمعه مورخه 14/1/88 به شرح زیر پیش بینی میشود. ضمناً تغییرات احتمالی در بولتن پیش بینی روزهای آینده لحاظ خواهد شد.
پیش بينی 24 ساعت اول : روز : دوشنبه تاريخ : 10/1/1388
نیمه ابری تا ابری همراه با بارش پراکنده و از شب بتدریج با افزایش بارندگی و وزش باد.
وضعيت دريا : موج کوتاه از شب مواج.
سمت باد : شمالغربی تا جنوبغربی.
سرعت باد : 2 تا 8 از شب تا 12 متر بر ثانیه.
بیشینه دمای هوای امروز ساری بدون تغییر نسبت به روز گذشته به 16 درجه سلسیوس و کمینه دمای هواي امشب ساری نیز با 2 درجه کاهش نسبت به شب گذشته به 7 درجه سلسیوس بالای صفر میرسد.
پیش بينی 24 ساعت دوم : روز : سه شنبه تاريخ : 11/1/1388
ابری همراه با بارش باران ( بارش برف در نقاط کوهستانی ) ، وزش باد و کاهش دما.
پیش بينی 24 ساعت سوم : روز : چهارشنبه تاريخ : 12/1/1388
نیمه ابری در برخی نقاط ابری همراه با بارندگی ، بتدریج صاف.
پیش بينی 24 ساعت چهارم : روز : پنجشنبه تاريخ : 13/1/1388
صاف تا قسمتی ابری.
پیش بينی 24 ساعت پنجم : روز : جمعه تاريخ : 14/1/1388
صاف تا قسمتی ابری ، از اواخر روز ابری ، بتدریج با بارندگی و وزش باد.
» ادامه مطلب

برگزاری اولین کارگاه آموزشی ترمیم آسفالت در شهرداری رامسر

اولین کارگاه آموزشی ترمیم آسفالت " با حضور شهردار ، اعضای شورای شهر ، مهندسین و مسئولان واحدهای شهرداری در سالن کنفرانس شهرداری رامسر برگزار شد . " مهندس محمد تقی ابن شیخی " از شرکت ایل ساز رام با اشاره به جایگاه گردشگری رامسر و لزوم توجه به راه های ارتباطی آن گفت : آسفالت شهر رامسر به خاطر عمر زیاد و اینکه مواد قیری از آن جدا شده دچار شن زدگی شده و بعضاً آب به لایه های زیرین نفوذ می کند. وی افزود : درزگیری پولیمری برای تک ترک ها و لکه گیری تابشی برای شکستگی ها مقرون به صرفه تر است ." اسماعیل گوهررستمی " رئیس شورای اسلامی شهر رامسر نیز گفت : خیابان های اصلی شهر از میدان بسیج تا میدان شهید خلعتبری آسفالت قابل قبولی دارد اما بقیه از حیز انتفاع خارج است . مهندس محسن مرادی شهردار رامسر نیز در این جلسه با بیان آنکه 90 درصد خیابان های شهری نیازمند احیا ء و 10% درصد نیازمند لکه گیری است افزود : مسئولان مناطق شهری باید آسیب شناسی نمایند که کدام منطقه حجم عملیاتی بیشتری دارد . وی اظهار داشت : خیابان شهید مطهری نماد شهر و سمبل ترافیکی است و باید به صورت یک پروژه علمی روی آن کار شود . وی در عین حال تأکید کرد : هر گونه اقدام در این بخش باید همراه آینده نگری و پرهیز از شتاب زدگی و بر اساس اصول علمی باشد .روابط عمومی شورای اسلامی شهر رامسر
» ادامه مطلب

عجایب هفتگانه اشکورات ؛ بستر مناسب گردشگری



اگر شهر کلاچای را پشت سر بگذارید و به سمت رحیم آباد عزیمت کنید و از آنجا به قصد دیدن این سرزمین کهن و تاریخی عبور کنید از مسیر جنگلهای بکر و دست نخورده ای گذر خواهی کرد و در پیچاپیچ راهی که تو را فرا می کشد بعد از طی کردن مناظر دیدنی و زیبای مسیر جاده آدمی را به اوج می رساند و چشم هر رهگذری را به خود خیره می سازد.
این منطقه که در امتداد سلسله کوه های البرز قرار دارد از جنوبی ترین نقطه شهرستان رودسر آغاز شده تا جنوبی ترین نقطه شهرستان رامسر ادامه می یابد.
اشکور از جنوب به قزوین، از مغرب به املش و رودبار الموت، از مشرق به بخش کوهستانی رامسر و تنکابن و از شمال به دامنه های کوهستانی رحیم آباد محدود می شود.
"اشکور" جزء بخش رحیم آباد شهرستان رودسر و در جنوب شهر کلاچای به سمت رحیم آباد قرار گرفته و عجائب هفتگانه ای را در دل خود جای داده که قدمتی به درازای تاریخ دارد.مسجد ناصرالحق یا ناصرالکبیر(ع)" معروف به آستانه هفت امام در روستای رودبارک از دهستان اشکور سفلی قرار دارد که در قرن سوم هجری قمری ساخته شده و یکی ازعجائب هفتگانه اشکور به شمار می آید.
روستای رودبارک با روستاهای نرکی و توسه چال همسایه است و در 35 کیلومتری بخش رحیم آباد و 50 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان رودسر واقع شده است."کوه عروس و داماد" از دیگر عجائب اشکورات است که درروستای زیاز واقع شده است این روستا با روستاهای آغربن کندسر، گرمابدشت، دیورود و سجیران همسایه بوده و در 26 کیلومتری بخش رحیم آباد و 41 کیلومتری جنوب غربی شهرستان رودسر واقع شده است.
در شمال منطقه سی پل، کوه سنگی با شیب بسیار تند واقع شده است که در بالاترین نقطه آن دو مجسمه سنگی به شکل عروس و داماد قرار دارد.
نقل است که در گذشته های دور پسر و دختری بدون اذن والدین خویش زندگی زناشویی خود را آغاز می کنند تا اینکه در اثر این بی حرمتی مورد عاق والدین واقع شده و در نقطه ای که در حال حاضر به "عروس و داماد " معروف است به شکل دو انسان تبدیل به سنگ می شوند.
» ادامه مطلب

تندباد یک و نیم میلیارد ریال به شبکه برق غرب مازندران خسارت وارد کرد

مدیرعامل شرکت توزیع برق غرب مازندران گفت: تندباد چند روز گذشته یک میلیارد و 600 میلیون ریال به شبکه های برق منطقه خسارت وارد کرد.
نورالله دهبندی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بر اثر وزش باد شدید گرم به امور برق رامسر، تنکابن، خرم آباد، عباس آباد، کلاردشت، نشتارود و کتالم خساراتی از جمله پارگی سیم ها، سقوط شیروانی منازل، شکستگی مقرها و سوختن فیوزها وارد شد.
وی اظهار داشت: از آنجایی که این منطقه مستعد بروز حوادث غیرمترقبه بوده اکیپ های بهره برداری و فنی شرکت در تمام فصول برای مقابله با این حوادث آماده بوده و تاکنون توانسته با تدبیر خود انرژی الکتریکی مطمئن در منطقه ارائه دهند.
به گفته دهبندی، برای رفع خاموشی های برق با تلاش پرسنل از زمان روز حادثه، ترمیم و بازسازی شبکه ها آغاز و اکنون خاموشی ها رفع شد.
غرب مازندران 420 هزار مشترک دارد.
» ادامه مطلب

اسکان 40 هزار مسافر نوروزي در مدارس رامسر

بيش از 40 هزار مسافر و گردشگر تاکنون در مدارس شهرستان رامسر اسکان داده شدند. مديراموزش و پرورش رامسر به خبرنگار ماگفت اين تعداد مسافر در قالب 4 هزار و 916 خانوار از 29 اسفند تا ديروز در مدارس اين شهرستان اسکان يافتند . رضاخاني افزود 46 مدرسه با 427 کلاس اماده اسکان مسافران فرهنگي است . به گفته وي طرح اسکان تا چهارشنبه 12 فروردين ادامه دارد و مسافران مي توانند با مراجعه به ستاد اسکان اموزش و پرورش رامسر در مدارس اين شهر اسکان پيدا کنند .
» ادامه مطلب

خبر هاي كوتاه

مدیرعامل آب منطقه ای مازندران با بیان اینکه هشت میلیارد تومان اعتبار جهت تکمیل طرح های آبرسانی شهرهای گروه الف در سال آینده اختصاص می یابد افزود: تا پایان سال 88 آبرسانی کامل رامسر به اتمام می رسد.
مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران نیز با اشاره به اینکه مطالعه و احداث فاضلاب شهرهای استان هفت و نیم میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد خاطر نشان کرد: مطالعات احداث فاضلاب شهرهای بهشهر، نکاء، زیرآب، پل سفید، کتالم و سادات شهر، عباس آباد، سلمان شهر، کلارآباد، نور و محمود آباد در سال آینده صورت می گيرد.
45 میلیارد ریال درآمد عاید مازندرانی ها خواهد شد.
عضو کمیته کارشناسی طرح ساماندهی و شناسایی اماکن خصوصی و استیجاری کشور با اشاره به اینکه سالانه به صورت مستقیم مشغول به کار هستند، تصریح کرد: تعداد افراد شاغل در اماکن فوق در ایام پیک سال به بیش از 500 نفر خواهد رسید.
مرادی با بیان اینکه تمامی افراد تابلو دست مقابل مراکز زررواسیون با ملبس متحدالشکل و کارت شناسایی معتبر از سازمان گردشگری فعالیت می کنند، یادآور شد: مسافران در صورت مشاهده هر گونه مشکل با شماره تلفن 09111520785 تماس حاصل نمایند.
وی با اعلام این مهم که پیش بینی می شود بیش از 120 هزار نفر تا پایان نوروز در اماکن اقامتی، خصوصی و استیجاری مازندران اقامت گزینند، افزود: پیش بینی می شود بیش از چهار برابر افراد مقیم در اماکن اقامتی به صورت پراکنده در استان جابجا شوند.
مرادی خاطر نشان کرد: مدت ماندگاری مسافر در مازندران بین سه تا پنج روز بوده و غالبا این مسافران در شهرهای بابلسر، نوشهر، چالوس، رامسر اقامت بیشتری دارند.
وی به گردشگران توصیه کرد که برای امنیت و آسایش بیشتر در استان جهت اقامت به مراکز زررواسیون و اطلاع رسانی مسافر در محورهای ورودی استان مراجعه کنند.
170 هزار نفر از موزه ها و اماکن تاریخی مازندران دیدن کردند
این تعداد از گردشگران از موزه تاریخ شهر بابل، کاخ موزه رامسر، موزه قرآن و شهدای آمل، مجموعه تاریخی عباس آباد، خانه نیما یوشیج، موزه هنرهای سنتی و صنایع دستی ساری، مجموعه تاریخی فرح آباد و گوهرتپه بهشهر بازدید کردند.
وی افزود: همچنین تا امروز تعداد 215 هزار زائر نیز وارد بقاع و اماکن متبرکه استان شدند।
بیش از هزار جلد کتاب به مسافران در ورودی کندوان اهدا شد
منصور علی اصغری ظهر جمعه در ستاد تسهیلات سفر مازندران در این زمینه گفت: این طرح در چهار مکان ورودی و در شهرستان های سوادکوه ،آمل ، رامسر و گلوگاه تا پایان تعطیلات نوروزی ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه اهداء کتابچه راهنمای اماکن متبرکه و همچنین اهدا کتب دینی به زائران اماکن متبرکه از دیگر اقدامات می باشد اظهار داشت: دادن بروشورهای مختلف راهنمایی مسافران از دیگر اقدامات است.
علی اصغری همچنین از ورود 18 هزار و 91 خانواده فرهنگی به تعداد 99 هزار و 127 نفر به مازندران خبر داد.
» ادامه مطلب

در پي شكست مقابل عربستان،سرمربي تيم ملي فوتبال برکنار شد



پس از شكست تيم ملي مقابل عربستان در ورزشگاه آزادي مسئولان فدراسيون فوتبال تصميم گرفتند علي دايي را از سمت خود بركنار كنند.
در عين حال ايرنا نيزبه نقل از يك منبع آگاه گزارش داد، در پاسخ به درخواست هاي مردم و به دليل کوتاهي سرمربي تيم ملي فوتبال کشورمان در انجام وظايف و کسب نتايج ضعيف تيم ملي فوتبال در بازي هاي مقدماتي جام جهاني، علي دايي از سرمربيگري تيم ملي برکنار شد.
همچنين به گزارش ايسنا، پس از آنكه تيم ملي شب گذشته در ادامه‌ نتايج ضعيف خود در رقابت‌هاي مقدماتي جام جهاني در تهران برابر عربستان شكست خورد و شانس خود را براي صعود به جام جهاني كمرنگ ديد، امروز جلسه‌ ويژه با حضور رييس فدراسيون فوتبال، رييس كميته‌ تيم‌هاي ملي و به احتمال فراوان علي دايي تشكيل مي‌شود.
در حالي اين جلسه تشكيل مي‌شود كه مشخص نيست آيا يكي از تصميمات اين جلسه تغيير در كادر فني هست يا خير.
مسوولان فدراسيون فوتبال پيش از اين در گفت‌وگوهاي مختلف اعلام كرده بودند با هر نتيجه‌اي كه در ديدار ايران برابر عربستان كسب شود، علي دايي همچنان سرمربي تيم ملي باقي مي‌ماند اما، با توجه به فشارهايي كه شب گذشته از سوي مردم به فدراسيون فوتبال وارد آمده، بايد منتظر ماند تا مشخص شود كه سران فدراسيون چه تصميمي را در قبال عملكرد ضعيف تيم ملي اتخاذ خواهند كرد.
شب گذشته (شنبه شب) در چارچوب رقابت هاي مقدماتي جام جهاني 2010آفريقاي جنوبي، تيم ملي فوتبال ايران در مقابل تيم ملي عربستان در يک ديدار پر اشتباه در حالي که با نتيجه يک بر صفر پيش افتاده بود، بازي را با نتيجه 2بر 1 به حريف سنتي خود واگذار کرد تا با اين شکست شانس صعود ايران به جام جهاني کمرنگ شود.
تيم ملي فوتبال ايران از پنج بازي گذشته‌ي خود تنها يك برد برابر كره شمالي كسب كرده و برابر كره جنوبي در تهران و مقابل امارات در دبي متوقف شده است و شكست برابر عربستان وضعيت تيم ايران را در جدول رده‌بندي گروه دوم رقابت‌هاي جام جهاني را بحراني‌تر كرده است.
اخبار تكميلي در مورد بركناري علي دايي به محض دريافت متعاقبا ارسال مي‌شود.
» ادامه مطلب

ده چیزی که امروز به خاطر آنها ناراحتید ولی ده سال دیگر به یادشان هم نخواهید آورد!

عنوان گویاست! «ده چیزی که امروز به خاطر آنها ناراحتید ولی ده سال دیگر به یادشان هم نخواهید آورد!» این مطلب خصوصآ چون نوروز هم هست فکر می کنم خیلی به درد بخورد که اگر تعطیلات تان را به خاطر مشکلات کوچک به خودتان تلخ کرده اید تجدید نظری در تفکر تان بکنید!
بعضی وقت ها چیز های کوچک اعصاب ما را بی خودی و زیادی خورد می کنند. بعضی ها هم کلآ این اخلاق را دارند که هر مشکلی را فاجعه ببینند و فقط دنبال بهانه می گردند برای ناراحت بودن. چیز هایی که واقعآ چند ساعت هم اهمیت ندارند چه برسد به ده سال! وقتی واقعآ تاثیر بدی در زندگی دراز مدت شما نخواهند داشت چرا باید بی خود روز خود و اطرافیان تان را تلخ کنید؟
ده مورد زیر شاید امروز اهمیت داشته باشند ولی ده سال دیگر آنها را حتی به یاد هم نخواهید آورید:
۱- غلط املایی در پستی که نوشتید!
۲- عوضی ای که امروز تو خیابون موقع رانندگی بهتان فحش داد!
۳- لنگه جورابی که وقتی مادر زن تان آمد روی دسته صندلی آشپزخانه بود!
۴- خروجی ای که توی اتوبان رد کردید!
۵- کتاب هایی که سه روز دیر به کتابخانه پس دادید!
۶- رفتن برق وقتی داشتید برنامه مورد علاقه تان را تماشا می کردید!
۷- کامنتی که زیر پست درد دل های شما داشتن «وب خوب» را به شما یادآوری می کند و درخواست تبادل لینک می کند!
۸- هزار تومان اضافه ای که اشتباهی به راننده تاکسی دادید!
۹- بچه ای که بهتان زبان درازی کرد!
۱۰- خراشی که موقع اصلاح روی صورت تان افتاد!
حالا مواردی را بخوانید که ده سال دیگر از اینکه امروز یا این روز ها آنها را انجام داده اید خیلی خوشحال خواهید شد:
۱- نوشتن ایده ها و هدف های تان!
۲- کار کردن در ساعاتی از روز که بیشترین انرژی و کارایی را دارید!
۳- گفتن «دوستت دارم» به همسر و فرزندانتان!
۴- خوردن کلی میوه و سبزیجات!
۵- نیم ساعت پیاده روی ، طلوع آفتاب ، هوای صبح ، ورزش!
۶- زود بیدار شدن برای کار کردن روی چیزی که واقعآ برای تان مهم است!
۷- وقت گذاشتن برای یاد گرفتن یک حرفه تازه یا به روز کردن اطلاعات فعلی تان!
۸- وقت گذاشتن برای خودتان ، برای فکر کردن ، برای آرامش!
۹- دادن یک تست کامل پزشکی!
۱۰- ترک یک عادت بد! ، ترک سیگار!
نظرتون چیه؟ با خودتان رو راست باشید! یک لحظه فکر کنید. ده سال دیگر ، سال ۱۳۹۸ به کدام یکی فکر می کنید؟ لنگه جورابی که توی آشپزخانه بود؟ خروجی اتوبان؟ یا کم کاری های بزرگی که در راه رسیدن به اهداف تان کردید؟
به جای اینکه خودتان را بی خود نگران چیز های کوچکی کنید که یکی دو روز بعد فراموش می کنید روی اهدافی تمرکز کنید که در دراز مدت باعث موفقیت و رضایت شما از زندگی می شوند.
» ادامه مطلب

ترافيك سنگین درمحورهاي غرب مازندران

رئيس پليس راهنمايي و رانندگي مازندران ترافيك اغلب شهرهاي مازندران را روان اعلام كرد و گفت: تنها در شهرهاي رامسر، تنكابن و چالوس شاهد ترافيك‌هاي سنگين هستيم.به گزارش شمال نیوز به نقل از فارس، رمضانعلي سوادكوهي اظهار داشت: اينگونه رانندگان با حركات خطرناك حين رانندگي و سرعت‌هاي غير مجاز در شهرها موجب ايجاد حادثه مي‌شوند كه پليس با شدت با آنان برخورد و خودرو آنان تا پايان تعطيلات متوقف مي‌شود.وي با اشاره به اينكه نيروهاي راهنمايي و رانندگي با تمام امكانات و توانايي در خدمت مردم هستند، خاطرنشان كرد: تصادفات درون‌شهري تاكنون نسبت به سال گذشته 10 درصد و تصادفات جرحي 20 درصد كاهش داشته است.رئيس پليس راهنمايي و رانندگي مازندران افزود‌: كاهش آمار تصادفات نشان از همكاري مردم در رعايت قوانين، كنترل و برخورد به موقع پليس با متخلفان است.رئيس پليس راهنمايي و رانندگي مازندران تعداد دانش‌آموزان با عنوان همياران پليس و پليس ياران جوان را 370 هزار نفر اعلام كرد و افزود: در سال جاري با راه‌اندازي سيستم رايانه‌اي كنترل تخلفات در سطح استان، رانندگان متخلف حادثه‌ساز شناسايي شده است.به گفته وي، گواهينامه رانندگاني كه سه بار تخلف حادثه‌ساز داشته باشند، سوراخ شده و در صورتي تكرار تخلف حادثه ساز، گواهينامه آنها باطل مي‌شود.سوادكوهي درباره علت تخلفات حادثه‌ساز گفت: سرعت غير‌مجاز، عدم توجه به جلو، عدم رعايت فاصله طولي و عدم رعايت حق تقدم از مهم‌ترين علل تصادفات در شهرهاي مازندران است.وي اضافه كرد: بستن كمربند ايمني و استفاده از كلاه ايمني توسط موتورسواران مي‌تواند در كاهش بروز حواث رانندگي تأثير‌گذار باشد.رئيس پليس راهنمايي و رانندگي مازندران ترافيك اغلب شهرهاي مازندران را روان اعلام كرد و خاطرنشان كرد: تنها در شهرهاي رامسر، تنكابن و چالوس شاهد ترافيك‌هاي سنگين هستيم و در اغلب شهرهاي ديگر استان ترافيك روان است.سوادكوهي تنظيم زمان سفرهاي نوروزي از سوي مردم را يكي از مهم‌ترين عوامل در روان بودن ترافيك در شهرهاي مازندران عنوان كرد و تصريح كرد: آغاز سفرهاي نوروزي چند روز قبل از سال نو و تدابير پليس سبب روان‌ شدن ترافيك در شهرهاي مازندران شد با توجه به اينكه ميزان مسافران نوروزي امسال از سال گذشته بيشتر است.
» ادامه مطلب

افزايش غيرقابل توجيه قيمت‌ كالاها در مازندران

هر ساله با فرارسيدن ايام پاياني سال افزايش خودسرانه قيمت‌ها در كشور به ويژه در استان مسافرپذير مازندران رخ مي‌دهد।دو هفته پيش از آغاز سال جديد تمام‌ قيمت‌ها به روال عادي وجود داشت اما با فرارسيدن اوج درخواست‌هاي مردم براي كالاهاي اساسي بهاي اين مايحتاج نيز افزايش يافت.مرغ، گوشت، سيب‌زميني، پياز، روغن‌نباتي، قند و شكر و كرايه خودروهاي درون و برون‌شهري از جمله مهم‌ترين اقلامي هستند كه در سال جديد با قيمتي متفاوت و تا 20 درصد افزايش بها را شاهد بوده‌اند.ادامه مطلب...
» ادامه مطلب

سالنامه ۱۳۸۸ رامسری منتشر شد



سالنامه ۱۳۸۸ رامسری منتشر شد.
این سالنامه که منطبق با گاهشمار گالشی می باشد همزمان با عید نوروز به دست مردم رسید.
میثم نوایان پژوهشگر حوزه های مردم شناسی و باستان شناسی در این باره گفت:
این سالنامه از بخشهای مختلفی برخورداراست که مهمترین آنها شامل معرفی شهرستان رامسر با مطالب مفید مربوط به پیشینه این منطقه همراه با عکسهای زیبا از جاذبه های بی بدیل رامسر،معرفی گاهشمار گالشی و شرح مفیدی از آداب و رسوم رامسریها می باشد.
مسئول تنظیم مطالب مربوط به آیین های سنتی رامسر در این محصول فرهنگی تقویمی از دیگر خصوصیات دارای جاذبه این سالنامه را ضرب المثل های اصیل رامسری عنوان کرد که در پای هر صفحه ای بکار رفته است.
نوایان هدف اصلی از این اقدام را آشنایی نسل کنونی با اصالتهای فرهنگی رامسر عنوان کرد و افزود:همانگونه که همه می دانند فرهنگ غنی و کهن ایران از خرده فرهنگ های مربوط به نقاط مختلف کشور تشکیل یافته و ما موظفیم همه عناصر هویت بخش ایرانی را زنده کرده و گسترش دهیم.
لازم به یادآوری است که این سالنامه به همت کانون تبلیغات امین گرافیک رامسر طراحی،اجرا و منتشر شده است। منبع: رامسر نيوز
» ادامه مطلب

عيد در فرهنگ اسلامى



واژه «عيد» در اصل از فعل عاد (عود) يعود است و براى آن معانى مختلفى گفته اند: از جمله «خوى گرفته»، «روزفراهم آمدن قوم» و «هر روز كه در آن، انجمن يا تذكار فضيلتمند يا حادثه بزرگى باشد.»
گويند از آن رو به اين نام خوانده شده است كه هر سال شادى نوينى باز آرد. [1]
و برخى برآن هستند كه اصل واژه «عيد» از «عادت» است. زيرا آنان (قوم) و فاميل و خانواده ها برگرد آمدن دورهم در آن روز عادت كرده‏اند. [2]
در لغتنامه تاج العروس درباره عيد آورده است: عيد در نزد عرب، زمانى است كه در آن شاديها و يا اندوه ها، باز مى گردد و تكرار مى شود. [3]
و در فرهنگ معين در اين باره آمده است: عيد، روز مباركى است كه در آن مردم جشن مى گيرند و شادى مى كنند و در اين روز به همديگر عيدى مى دهند از قبيل هديه، پول، خلعت. [4]

واژه عيد در قرآن

واژه عيد در قرآن فقط يك بار آمده است.
(اللهم انزل علينا مائده من السمإ تكون لنا عيدا لاولنا و آخرنا و آيه منك). [5]
خدايا! نازل كن براى ما مائده‏اى از آسمان كه براى اولين و آخرين از ما عيد باشد و نشانه‏اى از تو.
در تفسير اين آيه آمده است: عيد در لغت از ماده عود به معنى بازگشت است. به روزهايى كه مشكلات از قوم و جمعيتى برطرف مى شود و بازگشت به پيروزيها و راحتى هاى نخستين مى كنند، عيد گفته مى شود. و در اعياد اسلامى به مناسبت اين كه در پرتو اطاعت يك ماه مبارك رمضان و يا انجام فريضه بزرگ حج، صفا و پاكى فطرى نخستين به روح و جان باز مى گردد و آلودگى ها كه برخلاف فطرت است از ميان مى رود «عيد» گفته شده است و از آنجا كه روز نزول مائده، روز بازگشت به پيروزى و پاكى و ايمان به خدا بوده است؛ حضرت مسيح(ع) آن را «عيد» ناميده است. [6]

عيد از منظر حضرت على(ع)

عيد از نظر على(ع) اين است كه: هر روزى كه در آن روز، معصيت خدا نشود و گناهى انجام نگيرد، آن روز را عيد خوانده است.
«كل يوم لا يعصى الله تعالى فيه فهو يوم عيد»
و اين فرمايش اميرمومنان(ع) اشاره به اين موضوع دارد كه روز ترك گناه، روز پيروزى و پاكى و بازگشت به فطرت نخستين است. [7]
از سويد بن عفله نقل شده است كه گفت: در روز عيد بر اميرالمومنين(ع) وارد شدم و ديدم كه نزد حضرت نان گندم و خطيفه (نان شيرمال) و ملبنه (حلوا شكرى) است. پس به آن حضرت عرض كردم:
روز عيد و خطيفه؟!
حضرت فرمود: «انما هذا لمن عيد من غفرله»؛ اين عيد كسى است كه آمرزيده شده است. [8]
در خبر است: چيزى به رسم هديه نوروزى خدمت اميرالمومنين(ع) تقديم شد، حضرت پرسيد: اين چيست؟ عرض كردند: يا اميرالمومنين! امروز نوروز است. فرمود: هر روز را براى ما نوروز سازيد. [9]

عيد نوروز از منظر امام صادق(ع)

امام صادق(ع) به يكى از اصحابش به نام معلى بن خنيس در باره عيد نوروز فرمود:
«ان يوم النيروز هواليوم الذى اخذ فيه النبى(ص) لاميرالمومنين(ع) العهد بغديرخم... و هواليوم الذى ظفرفيه باهل النهروان... و هواليوم الذى يظفرفيه قائمنا اهل البيت» . [10]
نوروز، روزى است كه پيامبراكرم (ص) در غديرخم براى ولايت اميرالمومنين(ع) از مردم پيمان گرفت؛ روزى است كه آن حضرت برخوراج نهروان پيروز شد و روزى است كه قائم ما اهل بيت(عليهم السلام) ظهور خواهد كرد.

امام كاظم(ع) و جلوس عيد نوروز

از آنجايى كه عيد نوروز ريشه در سنتهاى ما ايرانى ها دارد و اين موضوع به زمانهاى بسيار دور برمى گردد، پس از اسلام، بنا به نوشته مورخين، با اندك تغييراتى كه در آن به عمل آمده است، تاكنون در بين ايرانيان جاودانه است، بنابراين در صدر اسلام ايرانى هايى كه در مركز خلافت به سر مى بردند، طبق سنت ملى شان به اين عيد پاى بند بودند و هداياى نوروزى را براى سلاطين خود مى بردند. پس ازامويان، عباسيان مورد توجه بعضى از مردم بودند و ايرانى ها با مراجعه به دربار آنها، هدايايى را به آنها تقديم مى كردند.
در بحارالانوار روايت ذيل آمده است:
«ان المنصور تقدم الى موسى بن جعفر (ع) بالجلوس للتهنيه فى يوم النيروز و قبض ما يحمل اليه...». [11]
منصور دومين خليفه عباسى به امام كاظم(ع) پيشنهاد كرد عيد نوروز جلوس نمايد تا مردم نوروز را به او تبريك گويند و هداياى آنها را دريافت نمايد... و امام(ع) با اكراه پذيرفت.
بنابراين عيد نوروز مانند بسيارى از سنتهاى ملى كه با شئون اسلامى مخالفتى نداشته است، پس از اسلام درميان ايرانيان باقى مانده است.

نوروز از نظر دانشوران اسلامى

سيدبن طاووس (يكى از دانشمندان بزرگ شيعه است.) كه در باره نوروز مى نويسد:
هنگامى كه آغاز آفرينش جهان هستى در مثل چنين روزى است، شايسته است اين روز به عنوان روز عيد و شادى تلقى گردد.
ابن فهد حلى در اين زمينه مى نويسد:
«يوم النيروز، يوم جليل القدر»، نوروز، روزى گرانمايه و با منزلت است.
حضرت امام(ره) به مناسبت عيد نوروز هرسال پيامى داشت و در ديوان شعرش، ابياتى ويژه درباره عيد نوروز سروده است كه در پى خواهد آمد.
و مقام معظم رهبرى در پيام نوروزى سال 1369 شمسى فرمودند:
«تحويل سال جديد شمسى كه مصادف با نوعى تحول در عالم طبيعت مى باشد، فرصتى است براى اين كه انسان به تحول درونى و به اصلاح امور روحى، معنوى و مادى خود بپردازد، ايجاد تحول كار خداست... اما ما موظفيم كه براى اين تحول در درون خود، در زندگى خود و در جهان اقدام كرده وهمت و تلاش به عمل آوريم.»

سنت هاى نوروزى

يكى از سنت هاى حسنه و با ارزش عيد نوروز كه تا روز سيزده رايج است، ديد و بازديدها است كه ميان فاميل، دوستان انجام مى گيرد و در كتب روايى ما به عنوان «صله رحم»نام برده شده است.البته لازم است، در اين باره به اولويت هايى توجه داشت:
1. ديدار از خانواده شهدا و جانبازان.
2. ديدار از بستگان نزديك.
3. ديدار از دوستان.
4. عيدى دادن مخصوصا به نونهالان.
5. آشتى دادن برادران وخواهران دينى و رفع كدورت از بين آنها.
پى نوشتها:
[*]. ماهنامه فرهنگ كوثر.
[1]. لغتنامه دهخدا، ذيل واژه عيد.
[2]. لسان العرب، ابن منظور، ج 3، ص 319.
[3]. همان، ج 8، ص‏43.
[4]. فرهنگ معين، واژه عيد و عيدى
[5]. سوره مائده، آيه 114.
[6]. تفسير نمونه، ج 5، ص 131.
[7]. تفسير نمونه، ج 5، ص 131.
[8]. بحارالانوار، ج 40، ص 326.
[9]. وسائل الشيعه، ج 12، ص 214.
[10]. بحارالانوار، ج 56، ص 119.
[11]. همان، ج 98، ص 419.
» ادامه مطلب

نوروز از زبان دكتر شريعتي

نوروز یک جشن ملی است، جشن ملی را همه می شناسند که چیست نوروز هر ساله برپا می شود و هر ساله از آن سخن می رود. بسیار گفته اند و بسیار شنیده اید پس به تکرار نیازی نیست؟ چرا هست. مگر نوروز را خود مکرر نمی کنید؟ پس سخن از نوروز را نیز مکرر بشنوید. در علم و و ادب تکرار ملال آور است و بیهوده «عقل» تکرار را نمی پسندد: اما «احساس» تکرار را دوست دارد، طبیعت تکرار را دوست دارد، جامعه به تکرار نیازمند است و طبیعت را از تکرار ساخته اند: جامعه با تکرار نیرومند می شود، احساس با تکرار جان می گیرد و نوروز داستان زیبایی است که در آن طبیعت، احساس، و جامعه هر سه دست اندرکارند. نوروز که قرن های دراز است بر همه جشن های جهان فخر می فروشد، از آن رو هست که این قرارداد مصنوعی اجتماعی و یا بک جشن تحمیلی سیاسی نیست. جشن جهان است و روز شادمانی زمین و آسمان و آفتاب و جشن شکفتن ها و شور زادن ها و سرشار از هیجان هر «آغاز». جشن های دیگران غالباً انسان را از کارگاه ها، مزرعه ها، دشت و صحرا، کوچه و بازار، باغها و کشتزارها، در میان اتاق ها و زیر سقف ها و پشت درهای بسته جمع می کند: کافه ها، کاباره ها، زیر زمین ها، سالن ها، خانه ها ... در فضایی گرم از نفت، روشن از چراغ، لرزان از دود، زیبا از رنگ و آراسته از گل های کاغذی، مقوایی، مومی، بوی کندر و عطر و ... اما نوروز دست مردم را می گیرد و از زیر سقف ها و درهای بسته فضاهای خفه لای دیوارهای بلند و نزدیک شهرها و خانه ها، به دامن آزاد و بیکرانه طبیعت می کشاند: گرم از بهار، روشن از آفتاب لرزان از هیجان آفرینش و آفریدن، زیبا از هنرمندی باد و باران، آراسته با شکوفه، جوانه، سبزه و معطر از بوی باران، بوی پونه، بوی خاک، شاخه های شسته، باران خورده پاک و ... نوروز تجدید خاطره بزرگی است: خاطره خویشاوندی انسان با طبیعت. هر سال آن فرزند فراموشکار که، سرگرم کارهای مصنوعی و ساخته های پیچیده خود، مادر
” آری هر ساله حتی همان سالی که اسکندر چهره این خاک را به خون ملت ما رنگین کرده بود، در کنار شعله های مهیبی که از تخت جمشید زبانه می کشید همانجا همان وقت، مردم مصیبت زده ما نوروز را جدی تر و با ایمان سرخ رنگ، خیمه بر افراشته بودند “
خویش را از یاد می برد، با یادآوری وسوسه آمیز نوروز به دامن وی باز می گردد و با او، این بازگشت و تجدید دیدار را جشن می گیرد. فرزند در دامن مادر، خود را باز می یابد و مادر، در کنار فرزند و چهره اش از شادی می شکفد اشک شوق می بارد فریادهای شادی می کشد، جوان می شود، حیات دوباره می گیرد. با دیدار یوسفش بینا و بیدار می شود. تمدن مصنوعی ما هر چه پیچیده تر و سنگین تر می گردد، نیاز به بازگشت و باز شناخت طبیعت را در انسان حیاتی تر می کند و بدین گونه است که نوروز بر خلاف سنت ها که پیر می شوند فرسوده و گاه بیهوده رو به توانایی می رود و در هر حال آینده ای جوان تر و درخشان تر دارد، چه نوروز را ه سومی است که جنگ دیرینه ای را که از روزگار لائوتسه و کنفوسیوس تا زمان روسو و ولتر درگیر است به آشتی می کشاند. نوروز تنها فرصتی برای آسایش، تفریح و خوشگذرانی نیست: نیاز ضروری جامعه، خوراک حیاتی یک ملت نیز هست. دنیایی که بر تغییر، تحول، گسیختن، زایل شدن، در هم ریختن و از دست رفتن بنا شده است، جایی که در آن آنچه ثابت است و همواره لایتغیر و همیشه پایدار، تنها تغییر است و ناپایداری، چه چیز می تواند ملتی را، جامعه ای را، در برابر ارابه بی رحم زمان – که بر همه چیز می گذرد و له می کند و می رود هر پایه ای را می شکند و هر شیرازه ای را می گسلد – از زوال مصون دارد؟ هیچ ملتی یا یک نسل و دو نسل شکل نمی گیرد: ملت، مجموعه پیوسته نسل های متوالی بسیار است، اما زمان این تیع بیرحم، پیوند نسل ها را قطع می کند، میان ما و گذشتگانمان، آنها که روح جامعه ما و ملت ما را ساخته اند، دره هولناک تاریخ حفر شده است قرن های تهی ما را از آنان جدا ساخته اند : تنها سنت ها هستند که پنهان از چشم جلاد زمان، ما را از این دره هولناک گذر می دهند و با گذشتگانمان و با گذشته هایمان آشنا می سازند. در چهره مقدس این سنت هاست که ما حضور آنان را در زمان خویش، کنارخویش و در «خود خویش» احساس می کنیم حضور خود را در میان آنان می بینیم و جشن نوروز یکی از استوارترین و زیباترین سنت هاست. در آن هنگام که مراسم نوروز را به پا می داریم، گویی خود را در همه نورزهایی که هر ساله در این سرزمین بر پا می کرده اند، حاضر می یابیم و در این حال صحنه های تاریک و روشن و صفحات سیاه و سفید تاریخ ملت کهن ما در برابر دیدگانمان ورق می خورد، رژه می رود. ایمان به اینکه نوروز را ملت ما هر ساله در این سرزمین بر پا می داشته است، این اندیشه های پر هیجان را در مغز مان بیدار می کند که: آری هر ساله حتی همان سالی که اسکندر چهره این خاک را به خون ملت ما رنگین کرده بود، در کنار شعله های مهیبی که از تخت جمشید زبانه می کشید همانجا همان وقت، مردم مصیبت زده ما نوروز را جدی تر و با ایمان سرخ رنگ، خیمه بر افراشته بودند و مهلب خراسان را پیاپی قتل عام می کرد، در آرامش غمگین شهرهای مجروح و در کنار آتشکده های سرد و خاموش نوروز را گرم و پر شور جشن می گرفتند. تاریخ از مردی در سیستان خبر می دهد که در آن هنگام که
” مسلماً بهار نخستین فصل و فروردین نخستین ماه و نوروز نخستین روز آفرینش است. هرگز خدا جهان را و طبیعت را با پاییز یا زمستان یا تابستان آغاز نکرده است. “
عرب سراسر این سرزمین را در زیر شمشیر خلیفه جاهلی آرام کرده بود از قتل عام شهرها و ویرانی خانه ها و آوارگی سپاهیان می گفت و مردم را می گریاند و سپس چنگ خویش را بر می گرفت و می گفت: " اباتیمار : اندکی شادی باید " نوروز در این سال ها و در همه سال های همانندش شادی یی این چنین بوده است عیاشی و «بی خودی» نبوده است. اعلام ماندن و ادامه داشتن و بودن این ملت بوده و نشانه پیوند با گذشته ای که زمان و حوادث ویران کننده زمان همواره در گسستن آن می کوشیده است. نوروز همه وقت عزیز بوده است؛ در چشم مغان در چشم موبدان، در چشم مسلمانان و در چشم شیعیان مسلمان. همه نوروز را عزیز شمرده اند و با زبان خویش از آن سخن گفته اند. حتی فیلسوفان و دانشمندان که گفته اند "نوروز روز نخستین آفرینش است که اورمزد دست به خلقت جهان زد و شش روز در این کار بود و ششمین روز ، خلقت جهان پایان گرفت و از این روست که نخستین روز فروردین را اهورمزد نام داده اند و ششمین روز را مقدس شمرده اند. چه افسانه زیبایی زیباتر از واقعیت راستی مگر هر کسی احساس نمی کند که نخستین روز بهار، گویی نخستین روز آفرینش است. اگر روزی خدا جهان را آغاز کرده است. مسلماً آن روز، این نوروز بوده است. مسلماً بهار نخستین فصل و فروردین نخستین ماه و نوروز نخستین روز آفرینش است. هرگز خدا جهان را و طبیعت را با پاییز یا زمستان یا تابستان آغاز نکرده است. مسلماً اولین روز بهار، سبزه ها روییدن آغاز کرده اند و رودها رفتن و شکوفه ها سر زدن و جوانه ها شکفتن، یعنی نوروز بی شک، روح در این فصل زاده است و عشق در این روز سر زده است و نخستین بار، آفتاب در نخستین روز طلوع کرده است و زمان با وی آغاز شده است. اسلام که همه رنگ های قومیت را زدود و سنت ها را دگرگون کرد، نوروز را جلال بیشتر داد، شیرازه بست و آن را با پشتوانه ای استوار از خطر زوال در دوران مسلمانی ایرانیان، مصون داشت. انتخاب علی به خلاف و نیز انتخاب علی به وصایت، در غدیر خم هر دو در این هنگام بوده است و چه تصادف شگفتی آن همه خلوص و ایمان و عشقی که ایرانیان در اسلام به علی و حکومت علی داشتند پشتوانه نوروز شد. نوروز که با جان ملیت زنده بود، روح مذهب نیز گرفت: سنت ملی و نژادی، با ایمان مذهبی و عشق نیرومند تازه ای که در دل های مردم این سرزمین بر پا شده بود پیوند خورد و محکم گشت، مقدس شد و در دوران صفویه، رسماً یک شعار شیعی گردید، مملو از اخلاص و ایمان و همراه با دعاها و اوراد ویژه خویش، آنچنان که یک سال نوروز و عاشورا در یک روز افتاد و پادشاه صفوی آن روز را عاشورا گرفت و روز بعد را نوروز. این پیری که غبار
” یک سال نوروز و عاشورا در یک روز افتاد و پادشاه صفوی آن روز را عاشورا گرفت و روز بعد را نوروز. “
قرن های بسیار بر چهره اش نشسته است، در طول تاریخ کهن خویش، روزگاری در کنار مغان، اوراد مهر پرستان را خطاب به خویش می شنیده است پس از آن در کنار آتشکده های زردشتی، سرود مقدس موبدان و زمزمه اوستا و سروش اهورامزدا را به گوشش می خوانده اند از آن پس با آیات قرآن و زبان الله از او تجلیل می کرده اند و اکنون علاوه بر آن با نماز و دعای تشیع و عشق به حقیقت علی و حکومت علی او را جان می بخشند و در همه این چهره های گوناگونش این پیر روزگار آلود، که در همه قرن ها و با همه نسل ها و همه اجداد ما، از اکنون تا روزگار افسانه ای جمشید باستانی، زیسته است و با همه مان بوده است ، رسالت بزرگ خویش را همه وقت با قدرت و عشق و وفاداری و صمیمیت انجام داده است و آن، زدودن رنگ پژمردگی و اندوه از سیمای این ملت نومید و مجروح است و در آمیختن روح مردم این سرزمین بلاخیز با روح شاد و جانبخش طبیعت و عظیم تر از همه پیوند دادن نسل های متوالی این قوم که بر سر چهار راه حوادث تاریخ نشسته و همواره تیغ جلادان و غارتگران و سازندگان کله منارها بند بندش را از هم می گسسته است و نیز پیمان یگانگی بستن میان همه دل های خویشاوندی که دیوار عبوس و بیگانه دوران ها در میانه شان حایل می گشته و دره عمیق فراموشی میانشان جدایی می افکنده است. و ما در این لحظه در این نخستین لحظات آغاز آفرینش نخستین روز خلقت، روز اورمزد، آتش اهورایی نوروز را باز بر می افروزیم و درعمق وجدان خویش، به پایمردی خیال، از صحراهای سیاه و مرگ زده قرون تهی می گذریم و در همه نوروزهایی که در زیر آسمان پاک و آفتاب روشن سرزمین ما بر پا می شده است با همه زنان و مردانی که خون آنان در رگ هایمان می دود و روح آنان در دل هایمان می زند شرکت می کنیم و بدین گونه، بودن خویش، را به عنوان یک ملت در تند باد ریشه برانداز زمان ها و آشوب گسیختن ها و دگرگون شدن ها خلود می بخشیم و در هجوم این قرن دشمنکامی که ما را با خود بیگانه ساخته و خالی از خوی برده رام و طعمه زدوده از شخصیت این غرب غارتگر کرده است، در این میعاد گاهی که همه نسل های تاریخ و اساطیر ملت ما حضور دارند با آنان پیمان وفا می بندیم امانت عشق را از آنان به ودیعه می گیریم که هرگز نمیریم و دوام راستین خویش را به نام ملتی که در این صحرای عظیم بشری ریشه، در عمق فرهنگی سرشار از غنی و قداست و جلال دارد و بر پایه اصالت خویش در رهگذر تاریخ ایستاده است بر صحیفه عالم ثبت کنیم .
» ادامه مطلب

سابقه نوروزخوانی در گيلان به سه هزار قبل می‌رسد

پژوهنده موسيقي فولکلور گيلان، گفت: نوروز خواني در روستاهاي گيلان داراي سابقه سه هزار ساله است.فريدون پوررضا در گفت‌وگو با خبرگزاری ايرنا، افزود: در قديم نوروزخواني در دستگاه چهارگاه اجرا مي‌شد که دستگاهي باستاني بوده و قسمت آوازي اوستا در آن دستگاه‌ها خوانده مي‌شد.وي، اظهار کرد: چهارگاه، دستگاهي شاد و پر غرور است و اشعاربهار آمد بهار آمد خوش آمد علي با ذوالفقار آمد خوش آمدعلي دل دل سوار، قنبر جلودار زشهر زنگبار آمد خوش آمدنو روز نو سالي آمده گل در گلستان آمدهنيز در دستگاه مذکور اجرا مي‌شده است.وي، تصريح کرد: گذشت زمان، ستم به طبقه کشاورز، بروز عناصر فرصت‌طلب و رباخوار و مشکلات اقتصادي بازدارنده موجب شد نوروز خواني از چهارگاه به دشتي متمايل شود و از قطعه ضربي به گوشه زابل در چهارگاه تغيير کند.پوررضا، افزود: کمبودها، مشکلات کشت زماني که آذوقه کشاورز رو به اتمام بود، شروع مرحله دوم کار کشاورزي، يعني هنگامي که وجين (چيدن علف‌هاي هرز از مزرعه) شروع مي‌شد و بلند شدن روز و تابش شديد آفتاب دلايلي است که موجب مي‌شد زابل چهارگاه بدون اطلاع نوروز خوانان از چند و چون مرکب خواني به نغمات غم متمايل شود و از زابل به دشتي کوچ کند و دشتي با همه عرفان آوازي جلگه‌اي و دشت خواني‌اش آرام‌بخش شود و بر احوال خسته و دلگيرشان بردباري ببخشد و مصداق دم غنيمت شمردن را تداعي کند.نوروزخواني از آيين‌هاي قبل از آمدن نوروز است. با آغاز اسفند، گروه نوروزخوانان قاصد بهار بودند و ترانه‌هايي زمزمه مي‌کردند که آمدن آفتاب و بهار را نويد مي‌داد. طنين صداي آنان بشارت‌دهنده رويش سبزه و شکوفايي گل‌ها بود. آن‌ها پيام‌آور دوستي، نوزايي و تشديد مهرباني بودند.تحولات به‌وجود آمده، بسياري از اعمال نيک گذشته را به بوته فراموشي گذاشت و رسانه‌هاي جمعي و فنآوري جديد جايگزين آيين‌هاي ديروز شده است.مضامين اشعار نوروز خوانان به دو بخش تقسيم مي‌شد: اشعاري که جنبه مذهبي داشتند و به همراه توصيف بهار و طبيعت در رساي مولاي متقيان و ائمه اطهار خوانده مي‌شدند و ترانه‌هايي که جنبه ملي و ميهني داشتند و از رويدادهاي محلي الهام گرفته بودند؛ مانند اشعاري که در وصف شجاعت ميرزا کوچک خان جنگلي سروده شده و نوروز خوانان آن را مي‌خواندند.نمونه‌هايي از اشعار نوروزخوانان به‌جا مانده است که معمولاً به سه زبان گيلکي، تالشي و فارسي خوانده مي‌شد. در مناطق تالش‌نشين غرب گيلان، نوروزخوانان از محدوده خود خارج نمي‌شدند. بداهه خواني از ويژگي‌هاي نوروز خواني در گيلان بود و نوروز خوانان واقعي معمولاً از افراد خوش نشين آبادي‌ها بودند که در نزد مردم از جايگاه ويژه‌اي برخوردار بودند.سرماي زمستان آن‌قدر سخت و سوزان است که هر جنبنده‌اي ميل به گريختن از آن به سوي بهاراني پرشکوه دارد و زيباتر اين‌که آن‌چه را که مردم به عنوان نوروز خواني مي‌خواندند، در حلقه‌اي از تکامل مويه و شادماني قرار گرفته که راز زندگي را دو عنصر جداشدني مي‌داند.نوروز خوانان گيلان دو گروه بودند و علاوه بر خواندن اشعار به اجراي نمايش‌هاي آييني، از جمله عروس گولي، رابچري، خرس آبوني و ... نيز مي‌پرداختند.متأسفانه امروز اجراي اين نمايش‌ها رنگ باخته و به ندرت در گوشه و کنار اين خطه به چشم مي‌خورد و امروز جاي آن دارد که توسط مسئولان فرهنگي، اين آيين‌ها بازکاوي شده و در مقولاتي چون جذب گردشگر احياء شود.
» ادامه مطلب

تهیه طرح راهبردی پنج ساله ی رامسر

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر رامسر ، دکتر محمد طاهر چاووش ثانی سخنگوی شورا با بیان این خبر گفت : به منظور تهیه سند برنامه ای جهت جلب مشارکت ها و سرمایه گذاری های اقتصادی و توسعه ای ، راهبرد محیطی و گردشگری بسترهای فعالیت شهری رامسر و حاشیه منابع طبیعی اعم از رودهای درون شهری ، اراضی کوهپایه ای و اراضی ساحلی در راستای اجرای برنامه چشم انداز شهر رامسر طرح راهبردی پنج ساله رامسر با دورنمای 20- 15 ساله در یکصد و هفتاد و یکمین جلسه ی شورا ی شهر رامسر مطرح و پس از بحث و تبادل نظر اعضا به تصویب رسید .
وی گفت : این طرح در دو مرحله انجام می گیرد که مرحله ی اول در سه بخش شامل : مطالعه وضع موجود ، تحلیل و بررسی وضع موجود و ارائه طرح راهبردی و مرحله دوم در سه بخش شامل : تهیه طرح جانمایی پروژه ها ، تهیه طرح منظر شهری هر پروژه و نحوه ی ارائه طرح منظر شهری هر پروژه می باشد . چاووش ثانی افزود : در قسمت اول مرحله ی یک ( بخش یک ) این طرح به مطالعه ی وضع موجود می پردازد . مطالعات هواشناسی و اقلیم ، مطالعات زمین شناسی و ژئومرفولوژی ، مطالعات خاک شناسی ، مطالعات هیدرولوژی آب های سطحی و زیر زمینی ، بررسی فرسایش و رسوب دهی ، بررسی وضعیت پوشش گیاهی ، محیط زیست ، بررسی صنایع و امور تولیدی ، مطالعات گردشگری ، مطالعات کالبدی و مطالعات اقتصادی را در یازده فصل در بر می گیرد و در بخش دو آن نیز به تحلیل و بررسی مطالعات ، مطالعه قوانین ، مقررات ، طرح ها و برنامه ها در دو فصل می پردازد و بخش سه نیز به ارائه طرح راهبردی و نحوه ی ا رائه مدارک طرح قسمت اول مرحله اول در دو فصل اختصاص دارد .
سخنگوی شورای شهر رامسر قسمت دوم مرحله اول این طرح را شامل سه فصل عنوان نمود و اضافه کرد : در این سه فصل تهیه طرح جانمایی پروژه ها ، تهیه طرح منظر شهری هر پروژه و نحوه ی ارائه طرح منظر شهری هر پروژه در قسمت دوم مرحله اول انجام می پذیرد .
» ادامه مطلب

دستگیری تعدادی از مدیران شهري غرب مازندران


با دستگیری‌های گسترده تعدادی از مدیران شهرداری، اعضای شورای شهر و برخی سرمایه‌داران، استان مازندران به کانون مبارزه با مفاسد اقتصادی تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار «آینده»، روند رسیدگی به مفاسد اقتصادی در شمال کشور که از اوایل زمستان با دستگیری برخی از اعضای شورای شهر نور آغاز شده بود، با بازداشت تعدادی از مدیران ارشد شهرداری و برخی از سرمایه‌داران به اوج خود رسیده است.
از سوی دیگر پیگیری مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز به بازداشت تعدادی از مدیران فعلی و سابق شهرداری و همچنین برخی از دلالان به چالوس منجر شده است.
یکی از مشهورترین بساز و بفروش‌های کشور نیز که تاکنون اقدام به ویلا و آپارتمان‌سازی‌های فراوان در شمال می‌کرده است، در این پرونده‌ها بازداشت شده است.
گرچه تاکنون از حجم مالی این پرونده‌ها اطلاعی در دست نیست، اما گفته می‌شود رقم گردش مالی این پرونده‌ها بالغ بر ده‌ها میلیارد تومان می‌باشد.
تخلفات در صدور مجوز، پرداخت عوارض، تغییر کاربری زمینی، پرداخت رشوه‌های کلان و تحصیل اموال نامشروع از جمله موارد اتهامی در این پرونده‌ها می‌باشد.
» ادامه مطلب

تنكابن با تاريخي جاودان در انتظار مسافران نوروزي

شهرستان باصفا و زيباي تنكابن با جنگل‌هاي معروف دوهزار و سه‌هزار و ده‌ها اثر طبيعي چون رودخانه‌ها، آبشارها، چشمه‌ها، دهكده‌هاي زيباي توريستي و منطقه‌شناخته شده‌اي در سرتاسر ايران است. صنايع دستي علاوه بر تامين اقتصادي مردم از مهم‌ترين جاذبه‌هاي گردشگري اين ناحيه به شمار مي‌آيد، از مهم‌ترين صنايع دستي تنكابن مي‌توان سبدبافي، جاجيم‌بافي، گليم‌بافي، شمد، پارچه‌هاي كتاني، ظروف چوبي و سفال و‌ بافتن جوراب‌هاي پشمي را نام برد. ‌سواحل زيباي درياي مازندران، جنگل‌هاي بي‌شمار و سبز اين شهرستان، درياچه‌هاي موجود در اين شهرستان، رودخانه‌ها و چشمه‌هاي پرشماري كه در مناطق دور ونزديك اين ناحيه پراكنده شده‌اند، پارك‌هاي طبيعي متعدد چون پارك محلي خشكه‌داران و غارهايي مانند غار خرم آباد تنها بخشي از ديدني‌هاي اين شهرستان زيبا را تشكيل مي‌دهند. تنكابن پيش از اين جزو گيلان به شمار مي‌آمد‌ و حد خاوري آن به نمك آبرود مي‌رسيده است، آثار و اشيايي كه در ناحيه كلاردشت و تپه‌هاي اطراف آن بر حسب تصادف به دست آمده، نشان مي‌دهند كه اين منطقه در دوره‌هاي گذشته، آباد و از تمدن ويژه‌اي برخوردار بوده است. ‌تنكابن يا شهسوار در گذشته‌هاي دور رستمدار هم خوانده مي‌شد، پادوسبانان تا زمان شاه عباس اول حكومت محلي اين منطقه را در اختيار داشتند، از دوران صفويه تا سال 1209 هـ . ق كه آغاز سلطنت آقامحمدخان است، اين شهر فيض ناميده شد، در دوره قاجاريه اين شهرستان را تنكابن ناميدند، پس از سقوط قاجاريه و با روي كار آمدن پهلوي اول، اين شهر شهسوار و با وقوع انقلاب اسلامي دوباره تنكابن شد. موزه تاريخ طبيعي خشكه‌داران در كيلومتر 30 محور تنكابن به چالوس، حد فاصل عباس آباد و سلمانشهر قرار دارد، اين منطقه كه در صد متري دريا قرار دارد، به عنوان تنها جنگل جلگه‌اي و بكر و از آخرين بازمانده‌هاي اكوسيستم‌هاي جنگلي شمال ايران است، اين موزه با مسافتي بالغ بر 2 ميليون و 600 متر مربع داراي گونه‌هاي مختلف جانوري و گياهي است، سازمان حفاظت محيط زيست موزه تاريخ طبيعي خشكه‌داران را با مجموعه تاكسيدرمي حيوانات شمال ايران در اين منطقه داير كرده است كه با استفاده گروه‌هاي مختلف گردشگران به ويژه دانش‌پژوهان مواجه بوده است‌. امامزاده درويش ماهرو، امامزاده ايوب پيغمبر، امامزاده ابوالقاسم، امامزاده سيد‌ابوالحسن المويد بالله، امامزاده قاسم و بقعه سيد‌ابوجعفر ثائري ابيض تنكابن از جمله آرامگاه‌ها، امامزاده‌ها و زيارتگاه‌ها در شهرستان تنكابن است. پل لپاسر، حسن كلايه، قلعه گردن و چشمه كيله نيز از بندها و پل‌ها در شهرستان تنكابن از ديگر نقاط ديدني آن است. رئيس ستاد تسهيلات نوروزي تنكابن در گفتگو با خبرنگار فارس در تنكابن گفت: ستاد تسهيلات نوروزي از حدود دو ماه قبل با تشكيل جلسات متعدد با توجيه افراد كار خود را آغاز كرد. غلامرضا مشايخي افزود: يكي از مشكلاتي كه در سال‌هاي گذشته هم مورد توجه بود، راه خروجي تنكابن بود كه در سال ‌جاري با نشست با شهرداران به نصب تابلوهاي راهنمايي براي مسافران اقدام شد. فرماندار تنكابن خاطر‌نشان كرد: تا چند روز آينده يك باند از كمربندي تنكابن به منظور رفاه حال مردم و مسافران عزيز آماده بهره‌برداري است تا بخشي از مشكلات ترافيكي اين شهرستان برطرف شود. وي تصريح كرد: مدارس و مساجد هم براي اسكان مسافران در نظر گرفته شده است و نظارت مستقيم بر هتل‌ها و مهمانپذيرها صورت مي‌گيرد. مشايخي در پايان اظهار داشت: كشيك تمام دستگاه‌هاي اجرايي و خدماتي نيز مشخص شده تا از اين جهت نيز مشكلي براي مردم و مسافران پيش نيايد.
» ادامه مطلب

نامه رئیس شورای شهر شیرود به استاندار مازندران

جناب استاندار ؛ افکار عمومی ، شما را به قضاوت می طلبند
پس از اعلام رسمی و با گذشت سی و هفت روز از تشکیل شورای شهر شیرود توسط فرماندار محترم تنکابن ، اعضای شورای شهر اجازه ورود به ساختمان شورای شهر و شهرداری را ندارند!!!
در جلسه ای که با حضورفرماندار تنکابن در مورخه بيستم بهمن 87 و نیز اعضای شوراهای اسلامی روستاهای هجده گانه شهر شیرود، معاونت فرمانداری، بخشدار، ریاست شورای اسلامی شهرستان ، شورای بخش و روسای دوایر سیاسی اجتماعی فرمانداری تنکابن تشکیل گردیده بود. بر اساس دستورالعمل وزارت کشور ، اعضاء شورای شهر شیرود انتخاب و با تعین هیئت رئیسه مراسم تحلیف انجام گرفت.
در بيست و يكم بهمن 87 فرمانداری محترم، حکم اعضاء شورای شهر شیرود ابلاغ گردید و در جلسه دیگری درمورخه دهم اسفند 87 که نمایندگان فرمانداری و بخشداری نیز حضور داشتند ، تغییر و تحول اداری ساختمان شورای شهر و شهرداری انجام پذیرفت و نهایتأ در مورخه سوم اسفند 87 احکام اعضای شورای روستای شیرود و دهیار توسط فرمانداری و بخشداری تنکابن باطل اعلام گردید . شورای شهر شیرود در مدت یاد شده طی 4 جلسه رسمی مصوبات خود را برابر مقررات به فرمانداری ، شورای اسلامی شهرستان و استان ابلاغ و شهردار خود را در اولین مصوبه معرفی نموده است.
در این مدت فرمانداری بطور مستمر مکاتباتی را با شورای شهر و جلساتی را با اعضا ی آن صورت داده است। لازم به ذکر انکه در مدت یاد شده اعضای شورای شهر کلیه جلسات روزانه و هفتگی خود را در محل دفتر شورای اسلامی شهرستان برگزار نموده اند । چرا ؟ بدلیل آنکه فرماندار محترم اجازه ورود اعضای شورای اسلامی شیرود را به ساختمان شورای شهر و شهرداری نمی دهند!!! ساختمان یاد شده علی رغم تغيیر و تحول اداری وفق مقررات، با ورود غیر قانونی دهیار در ساعات غیر اداری در اختیار وی قرار داشته و از ورود اعضای شورا ممانعت بعمل می اورند।با عنایت به گزارشات متعدد شورای شهر به فرمانداری محترم شهرستان متأسفانه شاهد اقدام مقتضی نبوده ایم ؟فرماندار تنکابن در نشست مشترک بخشداران ، شهرداران و شوراهای شهر ، شهر شیرود را به عنوان هفتمین شهر شهرستان تنکابن معرفی نمودند। حال با توجه به عرایض تقدیمی جای طرح این سوال می باشد که چرا شاهد چنین برخوردهایی با نهاد شوراهای اسلامی بوده و افکار عمومی می پرسند آیا شورای شهر شیرود از جایگاه قانونی برخور دار است !!!رئیس شورای اسلامی شهر شیرود : محمد پردل نامدار منبع : دريانيور
» ادامه مطلب

سفرهای خارجی رحیم مشایی وتحرك سياسي انحرافی!

روزنامه جمهوری اسلامی بار دیگر با اشاره به سفرهای خارجی اسفندیار رحیم مشایی، دیپلماسی دولت نهم را مورد انتقاد قرار داده و به مسئولان اجرایی یادآوری کرده که مساله ارتباط با آمریکا مساله ای ملی و تحت نظارت مستقیم مقام معظم رهبری است.به گزارش«فردا» در یادداشت جمهوری اسلامی که با عنوان«تحرک سیاسی انحرافی!» منتشر شده، آمده است: فعاليت و حضور مستمر رئيس سازمان ميراث فرهنگي در آمريكا، انگليس، كانادا... و گفتگو با بعضي از افراد و گروههاي غيرموجه ايراني و غيرايراني و نقش پررنگ هوشنگ اميراحمدي اين دلال معروف آمريكا در اين جريانات حكايت از يك نوع تحرك سياسي انحرافي در صحنه بين المللي دارد. در اين ارتباط توجه به دو مطلب از اهميت ويژه اي برخوردار است .نویسنده مطلب اول را اصل موضوع مذاكره و برقراري ارتباط با آمريكا به عنوان یکی از موضوعات استراتژيك نظام جمهوري اسلامي ايران دانسته و نوشته است: هيچ دولت و مسئولي حق عدول از خط قرمزي كه توسط حضرت امام (ره ) و مقام معظم رهبري در اين رابطه ترسيم شده را ندارد. ضمن اينكه اين امر طي سه دهه گذشته همواره از چنان حساسيتي برخوردار بوده كه حتي رو در رو شدن اتفاقي مسئولان و نمايندگان كشور ما با نمايندگان امريكا در حاشيه اجلاسيه هاي منطقه اي يا بين المللي نه تنها براي مسئولين و مردم كشور ما بلكه براي ساير كشورها و رسانه هاي جمعي جهان نيز از اهميت خاصي برخوردار بوده است لذا هيچ فردي به عنوان عضو هيئت يا نماينده كشور ما حق نداشت با نمايندگان دولت امريكا در سفرها و نشست هاي چندجانبه در ساير كشورها مواجه شده و حال و احوال نمايد. ماجراي تلاش آقاي خاتمي رئيس جمهور سابق جهت عدم مواجه شدن با كلينتون رئيس جمهور وقت امريكا در راهروهاي سازمان ملل در حاشيه اجلاس عمومي سازمان ملل را مي توان به عنوان مصداقي از اين موضوع برشمرد.در ادامه این یادداشت آمده است: مطلب دوم سرايت حركت افراط و تفريط به صحنه سياست خارجي و فعاليت ديپلماسي دولت است كه موجب بروز تناقض آشكار بين آنچه كه در عمل به وقوع مي پيوندد و آنچه در شعارها و سخنراني ها مطرح مي شود گرديده است . در سالهاي اخير در كنار موضع گيري هاي محكم و قاطع دولت در سخنراني ها و مصاحبه ها بارها اخبار متناقضي بابت در جريان بودن تلاش براي برقراري ارتباط و شروع مذاكره با آمريكا در رسانه ها منتشر شد كه البته همواره از سوي مسئولين تكذيب گرديد همانند آنچه بابت سخنان نخست وزير تركيه مبني بر درخواست ايران جهت وساطت تركيه اتفاق افتاد ولي در سفر رئيس جمهور تركيه به تهران همان مطلب به شدت در رسانه ها مطرح شد. جمهوری اسلامی در ادامه نوشته است: اينكه اكنون چه شده كه اين گونه و با علاقه براي مذاكره با آمريكا به دنبال محلل و واسطه مي گرديم مطلبي است كه بايد براي مردم صادقانه توضيح داده شود تا مردم ناخودآگاه و يكباره با اتفاقي مانند ورود بازيگران سرشناس هاليودي مواجه نشوند. دولت ها و جناح هاي سياسي كشور بايد عنايت داشته باشند كه موضوع مذاكره با امريكا همانند انرژي هسته اي يك موضوع ملي و فراجناحي است و ضرورتا بايد اتفاق ملي تحت امر و نظارت مستقيم مقام معظم رهبري حاصل شود.
» ادامه مطلب

نوروز

ديباچه
از نخستين سال هاي زندگي اجتماعي، زماني که از راه شکار و گردآوري خوراک هاي گياهي روزگار مي گذراند، متوجه بازگشت و تکرار برخي از رويدادهاي طبـيعي، يعني تکرار فصول شد। زمان يخ بندان ها موسم شکوفه ها، هنگام جفت گيري پرندگان و چرندگان را از يکديگر جدا کرد। نياز به محاسبه در دوران کشاورزي، يعني نياز به دانستن زمان کاشت و برداشت؛ فصل بندي ها و تقويم دهقاني و زراعي را بوجود آورد। نخستين محاسبه فصل ها، بي گمان در همهً جامعه ها، با گردش ماه که تغيـيـر آن آسانتر ديده مي شد، صورت گرفت। و بالاخره نارسايي ها و ناهماهنگي هايي که تقويم قمري، با تقويم دهقاني داشت، محاسبه و تنظيم تقويم بر اساس گردش خورشيد صورت پذيرفت. سال در نزد ايرانيان همواره داراي فصل نبوده، زماني شامل دو فصل : زمستان ده ماهه و تابستان دو ماهه بوده؛ و زماني ديگر تابستان هفت ماه ( از فروردين تا آبان) و زمستان پنج ماه ( از آبان تا فروردين ) بوده، و سرانجام از زماني نسبتاً کهن به چهار فصل سه ماهه تقسيم گرديده است. گذشته از ايران: "سال و ماه سغدي ها، خوارزمي ها، سيستان ها در شرق و کاپادوکي ها و ارمني ها در مغرب ايران، بدون کم و زياد همان سال و ماه ايراني است".
آغاز سالمردم شناسان را عقيده بر اين است که محاسبه آغاز سال، در ميان قوم ها و گروه هاي کهن، از دوران کشاورزي، همراه با مرحله اي از کشت يا برداشت بوده و بدين جهت است که آغاز سال نو در بيشتر کشورها و آيـيـن ها در نخستين روزهاي پائيز، يا زمستان و يا بهار مي باشد। آغاز سال ايرانيان، هر چند زماني دستخوش تغيـيـر گرديد ولي حمزه اصفهاني در کتاب سني ملوک الارض و الا نبـيـاء و ابوريحان بـيـروني در آثار الباقيه گويند که آغاز سال ايراني، از زمان خلقت انسان ( يعني ابتداي هزاره هفتم از تاريخ عالم ) روز هرمز از ماه فروردين بود. وقتي که آفتاب در نصف النهار، در نقطهً اعتدال ربـيـعي بود، و طالع سرطان بود.
پيدايش جشن نوروزدر ادبـيـات فارسي جشن نوروز را، مانند بسياري ديگر از آيـيـن ها، رسم ها، فرهنگ ها و تمدن ها به نخستين پادشاهان نسبت مي دهند. شاعران و نويسندگان قرن چهارم و پنجم هجري، چون فردوسي ،منوچهري، عنصري، بـيـروني، طبري، مسعـودي، مسکويه، گرديزي و بسياري ديگر که منبع تاريخي و اسطوره اي آنان بي گمان ادبـيـات پـيـش از اسلام بوده، نوروز و برگزاري جشن نوروز را از زمان پادشاهي جمشيد مي دانند، که تـنـها به چند نمونه و مورد اشاره مي شود :
جهان انجمن شد بر تخت اوي از آن بر شده فره بخت اوي
به جمشيد بر گوهر افشاندند مر آن روز را روز نو خواندند
سر سال نو هرمز فرودين بر آسوده از رنج تن، دل ز کين
به نوروز نو شاه گيتي فروز بر آن تخت بنشست فيروزروز
بزرگان به شادي بياراستند مي و رود و رامشگران خواستند
محمد بن جرير طبري نوروز را سر آغاز دادگري جمشيد دانسته :
جمشيد علما را فرمود که آن روز که من بـنـشـسـتم به مظالم، شما نزد مي باشيد تا هر چه در او داد و عدل باشد بنمايـيـد، تا من آن کنم. و آن روز که به مظالم نشـسـت روز هرمز بود از ماه فروردين. پس آن روز رسم کردند.
ابوريحان بـيـروني پرواز کردن جمشيد را آغاز جشن نوروز مي داند : چون جمشيد براي خود گردونه بساخت، در اين روز بر آن سوار شد، و جن و شياطين او را در هوا حمل کردند و به يک روز از کوه دماوند به بابل آمد و مردم براي ديـدن اين امر به شگفت شدند و اين روز را عيد گرفته و براي يادبود آن روز تاب مي نـشـيـنـند و تاب مي خورند.
به نوشته گرديزي، جمشيد جشن نوروز را به شکرانهً اين که خداوند " گرما و سرما و بيماري و مرگ را از مردمان گرفت و سيصد سال بر اين جمله بود " برگزار کرد و هم در اين روز بود که " جمشيد بر گوساله اي نشست و به سوي جنوب رفت به حرب ديوان و سياهان و با ايشان حرب کرد و همه را مقهور کرد. " و سرانجام خيام مي نويسد که جمشيد به مناسبت باز آمدن خورشيد به برج حمل، نوروز را جشن گرفت : سبب نهادن نوروز آن بوده است که آفتاب را دو دور بود، يکي آنکه هر سيصد و شصت و پنج شبان روز به اول دقيقه حمل باز آمد و به همان روز که رفته بود بدين دقيقه نتواند از آمدن، چه هر سال از مدت همي کم شود؛ و چون جمشيد، آن روز دريافت ( آن را ) نوروز نام نهاد و جشن و آيـيـن آورد و پس از آن پادشاهان و ديگر مردمان بدو اقتدا کردند.
در خور يادآوري است که جشن نوروز پـيـش از جمشيد نيز برگزار مي شده و ابوريحان نيز، با آنکه جشن را به جمشيد منسوب مي کند، ياد آور مي شود که، " آن روز را که روز تازه اي بود جمشيد عيد گرفت؛ اگر چه پـيـش از آن هم نوروز بزرگ و معظم بود " . گذشته از ايران، در آسياي صغير و يونان، برگزاري جشن ها و آيـيـن هايي را در آغاز بهار سراغ داريم. در منطقهً ليدي و فري ژي، براساس اسطوره هاي کهن، به افتخار سي بل، الههً باروري و معروف به مادر خدايان، و الههً آتيس جشني در هنگام رسيدن خورشيد به برج حمل و هنگام اعتدال بهاري، برگزار مي شد. مورخان از برگزاري آن در زمان اگـُوست شاه در تمامي سرزمين فري ژي و يونان و ليدي و آناتولي خبر مي دهند. به ويژه از جشن و شادي بزرگ در سه روز 25 تا 28 مارس ( 4 تا 7 فروردين ) .
صدرالدين عيني دربارهً برگزاري جشن نوروز در تاجيکستان و بخارا ( ازبکستان ) مي نويسد: ... به سبب اول بهار، در وقت به حرکت در آمدن تمام رستـني ها، راست آمدن اين عيد، طبـيـعت انسان هم به حرکت مي آيد. از اين جاست که تاجيکان مي گويند : " حمل، همه چيز در عمل ". در حقيقت اين عيد به حرکت آمدن کشت هاي غله، دانه و سر شدن ( آغاز ) کشت و کار و ديگر حاصلات زميني است که انسان را سير کرده و سبب بقاي حيات او مي شود. وي در جاي ديگر مي گويد : در بخارا " نوروز " را عيد ملي عموم فارسي زبانان است، بسيار حرمت مي کردند. حتي ملاي ديني به اين عيد که پيش از اسلاميت، عادت ملي بوده، بعد از مسلمان شدن هم مردم اين عيد را ترک نکرده بودند، رنگ ديني اسلامي داده، از وي فايده مي بردند. از آيت هاي قرآن هفت سلام نوشته به " غولونگ آب " که خوردن وي در نوروز از عادت هاي ملي بيـش تره بوده، تر کرده مي خوردند. ولي برگزاري شکوهمند و باورمند و همگاني اين جشن در دستگاه هاي حکومتي و سازمان هاي دولتي و غير دولتي و در بيـن همهً قشرها و گروه هاي اجتماعي، بي گمان، از ويژگي هاي ايران زمين است، که با وجود جنگ و ستيزها، شکست ها و دگرگوني هاي سياسي، اجتماعي، اعتقادي، علمي و فني، از روزگاران کهن پا بر جا مانده، و افزون بر آن به جامعه ها و فرهنگ هاي ديگر نيز راه يافته است؛ و در مقام مقايسه، امروز جامعـه و کشوري را با جشن و آيـيـن چندين روزه اي، که چنين همگاني و مورد احترام و باور خاص و عام، فقير و غني، کوچک و بزرگ و بالاخره شهري و روستايـي و عشايـري باشد، سراغ نداريم.
» ادامه مطلب

مدرنترین جایگاه سوخت غرب مازندران راه اندازی شد

مدرن ترین جایگاه سوخت غرب مازندران در شهر خرم آباد ناحیه تنکابن راه انداز ی شد.
مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی غرب مازندران چالوس دوشنبه شب در مراسم افتتاح این جایگاه افزود: این جایگاه در زمینی به مساحت دو هزار و 44 متر مربع دارای چهار سکوی خودرو و یک سکوی موتوری با 9 دستگاه تلمبه دونازله و چهار دستگاه مخزن راه اندازی شد.
ظرفیت کل این جایگاه، 200 هزار لیتر انواع فرآورده های نفتی بوده و برای راه اندازی این جایگاه 10 میلیارد ریال از سوی بخش خصوصی هزینه شده است.
جایگاه فوق نخستین جایگاه درجه یک و بسیار مدرن در سطح شهرستانهای رامسر و تنکابن بوده و بنزین سوپر نیز در آن عرضه می شود.
در مراسم افتتاح این طرح جمعی از مسئولان از جمله نماینده ویژه وزیر اقتصاد و مسئولان شهرستان شرکت داشتند.
شهرستانهای غرب مازندران حدود 800 هزار نفر جمعیت دارد.
» ادامه مطلب

هشت چهره خبرساز گردشگری در سال 87

ورق‌هاي تقويم گردشگري ايران در سالي كه گذشت را چندبار مرور كرديم تا بتوانيم به مناسبت فرارسيدن نوروز 1388، 8 چهره برجسته در آن را به‌عنوان خبرسازترين افراد اين عرصه و برجسته‌ترين اخبار اين حوزه انتخاب كنيم.به گزارش همشهری،اين مطلب به نوعي مي‌تواند كارنامه گردشگري هم محسوب شود ولي مي‌توان با اين 8 چهره عمق فعاليت گردشگري در ايران را ترسيم كرد. امسال نه از وعده سفر يانگوم به ايران خبري بود و نه از آمدن «آميتاب باچان». با اين وصف نمي‌توان چهره‌هاي متعددي از سفر و گردشگري انتخاب كرد.خبرسازترين مدير سفراسفنديار رحيم‌مشايي، ديگر آنقدر مشهور شده است كه نيازي به معرفي و گفتن پيشينه نداشته باشد. او به‌عنوان دست راست رئيس‌جمهوري، رئيس‌ سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري است؛ يعني همانجايي كه متولي سياستگذاري در عرصه سفر و گردشگري است.مشايي امسال دو نقطه عطف داشت. نخست آنكه پس از پايان تعطيلات نوروزي و شروع سال خبر از وقوع 71 ميليون سفر- نفر در نوروز 1387 داد و همه را از استخراج اين عدد شگفت‌زده كرد. تا‌كنون هنوز هيچ كس مبناي استخراج چنين آماري را كشف نكرده است.بعد از اين چهره‌نمايي به‌دليل بيان آمار متحير‌كننده رحيم‌مشايي بار ديگر در تابستان با اظهار نظري درباره دوستي با اسرائيل چهره خبرسازي شد.اين‌بار ماجرا تا به آنجا كشيد كه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي طرح انحلال سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري را براي تنبيه اين مدير روئين‌تن دولت نهم تدارك ديدند. با اين اتفاق، مشايي از خبرنگاران دوري گزيد تا آنجا كه اگر نام او را در خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) جست‌وجو كنيد ماحصل كار براي سال 1387 تا اواخر بهمن8‌ خبر و براي سال 1386 حدود 30 خبر بوده است.مرد سفر ايرانگرچه مدتي است شو – سفرهايي از تلويزيون كشورمان پخش مي‌شود و رقيبي براي برنامه‌هاي طبيعت‌گردي و سفر محمد اينانلو شده است اما همچنان اين مرد چهره اول سفر كشورمان است. او كه به تازگي دچار سانحه شده و در تلويزيون نيز با دست گچ‌گرفته ظاهر شد، مي‌گويد: در تازه‌ترين سفرش مورد هجوم 3 قوچ قرار گرفته و نتوانسته از دستشان جان سالم به در ببرد.اينانلو امسال ادعا كرد: كرمان را كه دقيق‌تر رفته‌ام و ديده‌ام، دريافته‌ام اين 20 سال و اين 3 ميليون كيلومتري كه در كشور سفر كرده‌ام ايران را خوب نشناخته‌ام.اين مقدمه‌اي بود براي سفرش به «گندم بريان» در استان كرمان و نيمرو درست كردن روي سنگ‌هاي آنجا در دماي معمول روز. برنامه‌هاي اينانلو در « باشگاه هنر و طبيعت » هم قابل توجه بود. او در سالي كه گذشت و در زمستان برنامه‌هايي ترتيب داد و از خطر فرسايش آب و خاك گفت.استعفاي محبوب‌ترين مدير گردشگريمهدي جهانگيري نه به سبب رابطه خويشاوندي‌اش با وزيربازرگاني دولت اصلاحات بلكه به واسطه رفتارش در سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري فردي قابل توجه به شمار مي‌آمده است.او هم رابطه خوبي با خبرنگاران داشت و هم در ساختار سازمان در دوره دولت نهم جايگاه خود را حفظ كرده بود و پس از تجربه خوب در شركت ايرانگردي و جهانگردي به سمت معاونت سرمايه‌گذاري سازمان منصوب شد. درست زماني كه جهانگيري داشت خود را براي يك خيزش مهم در دومين همايش بين‌المللي سرمايه‌گذاري آماده مي‌كرد مراسم افتتاحيه اين همايش دردسرساز شد.در اين مراسم به شيوه ساكنان غرب ايران، قرآن را براي قاري آوردند و عده‌اي كه در كمين اعمال و رفتار رحيم‌مشايي بودند اين موضوع را رقص با قرآن نام نهادند و همين سبب شد كه آيات عظام به موضوع معترض شوند.جهانگيري بعد از استعفايش در جمعي خصوصي دراين‌باره گفت:‌« گرچه اين مراسم، مراسمي متداول در كشور بود و بارها قبلا انجام شده بود اما به حرمت مراجع بر خود واجب ديدم به‌عنوان متولي اين مراسم استعغا دهم شايد بابي شود براي همه مديران كه به هر قيمتي ميز و جايگاه مديريتي خود را نخواهند!»رشته جديد گردشگري و ماجراجوييرشته رفتينگ يا قايقراني در رودهاي خروشان يكي از راه‌هاي كسب درآمد قابل توجه هنديان، نپالي‌ها و... شده است و جالب است كه كشورمان با وجود داشتن رودخانه‌هاي مناسب از اين فرصت بي‌بهره بود تا آنكه جواني با همكاري كميته ملي طبيعت‌گردي حركتي را دراين زمينه آغاز كرد......
» ادامه مطلب

كلاهبرداري از پزشك معالج تنكابني با وعده ازدواج

معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي مازندران از كلاهبرداري 35 ميليون توماني يك زن 35 ساله با وعده ازدواج از پزشك تنكابني خبر داد. رمضان قاسمي تصريح كرد: اين زن با ادعاي مجرد بودن و اينكه دانشجوي كارشناسي ارشد دانشگاه آزاد اسلامي تنكابن است با اغفال اين پزشك و با وعده ازدواج اقدام به اخاذي از وي كرده است. وي افزود: اين زن با وعده ازدواج و به بهانه فروش يك واحد آپارتمان به زير قيمت 35 ميليون تومان از پزشك تنكابني اخاذي كرد. قاسمي خاطرنشان كرد: با پيگيري ماموارن پليس آگاهي استان و با كنترل شماره تماس‌هاي متهمه، ماموران موفق شدند وي را در اردبيل دستگير كنند. قاسمي اظهار داشت: در تحقيقات به عمل آمده مشخص شد متهمه مجرد نبوده بلكه متاهل نيز بوده است كه پس از دستگيري به دادسراي عمومي تنكابن منتقل و بررسي قضايي پرونده مزبور در دست بررسي است.
» ادامه مطلب

حاجي ‌فيروز (آتش‌افروز):

حاجي فيروز و آتش افروز از سنت‌هاي جالب گره خورده با نوروز است که ريشه اي بسيار کهن دارد. بر‌گزاري آيين حاجي فيروز و آتش افروز شايد حتي به پيش از مهاجرت آريائيان به فلات ايران باز گردد. آتش افروز‌ها دسته‌اي‌ از نمايش‌دهندگان بودند كه در آخر سال با لباس سرخ ظاهر مي‌شدند و تا سيزدهم فروردين مژده آمدن نوروز را مي‌دادند. گروه آتش افروز‌ها از چند نوازنده و بازيگر تشكيل مي‌شد كه با آتش بازي و خواندن شعر و تصنيف و رقص و پايكوبي و شيرين كاري، مردم را مي‌خنداندند وسرگرم مي‌كردند. مردم نيز به آنها انعام و شيريني مي‌دادند. به تدريج آتش افروزان، با شكل و شمايل حاجي فيروز در كوي و برزن ظاهر شدند. حاجي فيروز لباسي سرخ مي‌پوشد، گيوه هاي نوک تيز و منگوله دار به پا مي‌کند و کلاه مخروطي دراز و منگوله دار بر سر مي‌گذارد. او چهره‌اي سياه و لباني سرخ و دندان‌هايي سپيد و دايره اي زنگي در دست دارد و همراه با نواختن دايره‌ي زنگي چنين مي‌خواند:
ارباب خودم سامبولي بليکم، ارباب خودم سر تو بالا کن
ارباب خودم بز بز قندي، ارباب خودم چرا نمي خندي؟
حاجي فيروزم ، سالي يه روزم
نام حاجي فيروز و ويژگي‌هاي خاص امروزين او، همچون پوشاك سرخ و سياهي چهره و ترانه‌هاي ويژه‌اش، سنتي كاملاً جديد و خاص تهران معاصر مي‌باشد؛ اما شخصيت او به عنوان پيام‌آور نوروزي به گونه‌هاي مختلف از ديرباز در سراسر ايران‌زمين وجود داشته و در نواحي گوناگون او را با نام‌هاي متفاوتي مي‌شناسند: در خراسان و بخش‌هايي از افغانستان بي‌بي نوروزك، در خمين و اراك ننه نوروز، در كرانه‌هاي خليج فارس ماما نوروز، در گيلان پير بابا و آروس/ عروس گلي، در آذربايجان ننه مريم، در تاجيكستان و بخاراي شريف و ديگر وادي‌هاي ورارود ماما مروسه و نام‌هاي مشهور ديگري همچون بابا نوروز و عمو نوروز دارد.منبعhttp://mkhalatbari.blogfa.com/
» ادامه مطلب

تجزیه طلبی استانی، پرهیز و گریز چرا؟

تلاش بی وقفه تجزیه طلبان مازندرانی برای تاسیس استان جدید در غرب این استان همچنان ادامه دارد و ما شاهد پیگیری های برخی افراد در پایتخت نیز می باشیم.
در این میان نگرانی عده ای از مخالفان این جریان نیز وجود دارد و آنان نیز به فراخور حال و توان شان در صددند تا این اتفاق هرگز رخ ندهد.
عده ای دیگر نیز وجود دارند که هنوز به نتیجه مشخصی در این باره نرسیده اند و همچنان در حال مطالعه هستند که آیا صلاح در این است که استانی جدید تاسیس شود یا به جای این اقدام، کارهای دیگری لازم است رخ دهد تا حل مشکلات غرب مازندران را به دنبال داشته باشد.
پرسش نخست ما این است که موافقان طرح به واقع دنبال چه رویداد جدیدی هستند؟ادامه مطلب
» ادامه مطلب

اعتبارات فرهنگ و هنر مازندران هدفمند افزایش می یابد

محمد اسماعیل امامزاده عصر شنبه در جلسه شورای اداری اداره ارشاد مازندران در رامسر از مدیران شهرستانی خواست از موسسات فرهنگی و هنری، انجمنها و کانونهای فرهنگی و هنری مساجد برای مشارکت و واگذاری بخشی از وظایف اجرایی بهره گیرند.وی ادامه داد: تمامی فعالیتهای فرهنگی و هنری بر اساس طرح و برنامه انجام خواهد گرفت و اعتبارات تنها به برنامه های مصوب اختصاص خواهد یافت.مدیرکل اداره ارشاد مازندران با اشاره به اینکه اگر برنامه مصوبی در زمان خود اجرا نشود اعتباراتش حذف خواهد شد، بیان داشت: در سال آینده تقویم اجرای برنامه های فرهنگی و هنری خواهیم داشت تا افکار عمومی همواره از رویدادهای فرهنگی و هنری استان مطلع باشند.
امامزاده سال 87 را برای عرصه فرهنگ و هنر سالی خوب و موفق دانست و افزود: رهاوردهای سفر دوم دولت در حوزه فرهنگ و هنر استان به مراتب بهتر از سفر نخست بوده است.
وی افزود: به رغم محدودیتهای اعتباری فعالیت های فرهنگی و هنری فراتر از انتظار صورت گرفت.
مدیرکل ارشاد مازندران بر ضرورت مخاطب شناسی در حوزه فرهنگ تاکید و اظهار داشت: برای افزایش معرفت شناسی جوانان نقش نهادهای فرهنگی و دانشگاهی بسیار اساسی و مهم است.
» ادامه مطلب

10 اثر صنایع دستی مازندران ثبت ملی می شود

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: 10 اثر صنایع دستی استان برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور معرفی شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، رحمت عباس نژاد ظهر دوشنبه در جلسه ستاد تسهیلات سفر در ساری افزود: این آثار شامل حمام سری، چادرشب بافی، مس گری، نمد مالی و ابریشم بافی است.
وی اظهار داشت: همچنین حصیربافی، پالان دوزی، گلیمچه، متکازین، سفال و سفره بافی از دیگر آثار صنایع دستی معرفی شده به سازمان میراث فرهنگی کشور برای ثبت در فهرست آثار ملی ایران است.
وی خاطر نشان کرد: این آثار در شهرستانهای نور، رامسر، بهشهر، جویبار، آلاشت، سوادکوه، ساری و آمل شناسایی شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران بیان داشت: همچنین 375 اثر طبیعی در استان شناسایی شد که تاکنون فقط چهار اثر در فهرست ملی ایران ثبت شده است.
وی یادآور شد: دو هزار اثر تاریخی قابل ثبت در فهرست آثار ملی ایران در مازندران وجود دارد.
» ادامه مطلب

انصراف خاتمي از حضور در عرصه انتخابات

اين منبع در گفت وگو با پايگاه خبري "ياري" كه براي اعلام پشتيباني از نامزدي خاتمي فعاليت مي كند، افزود: « اين بيانيه با محوريت "تصميم اخلاقي فراتر از کسب قدرت" تنظيم شده و خاتمي با تاکيد بر اين اصل، کناره‌گيري خود را از ادامه شرکت در رقابتهاي انتخاباتي را اعلام کرده است.»به گفته اين منبع، خاتمي در اين بيانيه همچنان به حضور فعال خود در صحنه انتخابات و تلاش براي اجماع نامزدهاي انتخاباتي و يکسو شدن آنان براي تغيير وضع موجود تاکيد کرده است.بيانيه يادشده پس از ديدار شب گذشته ميرحسين موسوي با خاتمي انتشار مي يابد و انتظار مي رود خاتمي در آن حمايت خود را از نامزدي ميرحسين اعلام كند.
» ادامه مطلب

عروس شهرهاي شمال؛ رويايي فراموش‌ نشدني سفرهاي نوروزي

رامسر همواره به لحاظ خاص جغرافيايي و آب و هوا و از نظر فرهنگ و تمدن در دنياي باستان مورد نظر بوده است و يكي از مناطق مهم جذب گردشگر در شمال ايران به نام عروس شهرهاي شمال ايران است। اين شهرستان كه بهشت زميني خدا نام گرفته است و در دور اول سفر رياست جمهوري به عنوان شهر نمونه گردشگري معرفي شده است فاصله كوه و دريا و جنگل در آن بسيار اندك بوده كه خود بر زيبايي‌هاي آن مي‌افزايد। شهرستان رامسر داراي مناطق ديني و زيباي زيادي از قبيل هتل قديم و جديد، مجموعه توسكاسرا، جنگل دالخاني، ييلاق جواهرده، ييلاق گرسماسر معروف به فلك الافلاك، قلعه ماركو و پارك صفارود است و همچنين اين شهرستان پر آوازه داراي آب‌هاي معدني، آثار زيارتي و تاريخي و كاخ موزه است. جنگل‌هاي اين منطقه به‌دليل نحوه استقرارشان يكي از زيباترين جنگل‌هاي توريستي و تفريحي به‌شمار مي‌آيد كه همتراز با فضاهاي معتبر جهان ارزيابي مي‌شود و داراي مسير آسفالته است. بوستان جنگلي صفارود نيز از ديگر ديدني‌هاي اين شهرستان است، مسير دسترسي به اين بوستان از ابتداي جاده جواهرده در ميدان غربي شهر رامسر آغاز و پس از طي ‪ 9 ‬ كيلومتر و عبور از مسيري زيبا به اين پارك در كنار رود صفارود مي‌رسد. ‌اين بوستان در ميان دره و در پايين جاده قرار گرفته كه پله‌هايي نيز براي ورود به‌ آن از جاده ساخته شده‌ است و وجود جنگل، رودخانه، آب معدني، آب و هواي مطبوع به اين مكان جلوه خاصي بخشيده است. روستاي جواهرده در فصل تابستان به لحاظ برخورداري از آب و هواي خنك مورد استقبال گردشگران داخلي و خارجي واقع شده و امكانات اقامتي در اين منطقه براي گردشگران فراهم است، روستاي جواهرده علاوه بر زيبايي‌هاي فراوان طبيعي و دارا بودن چشمه‌سارها از قدمت تاريخي نيز برخوردار بوده كه وجود گورستان‌هاي گبري در آن گوياي قدمت تاريخي اين مكان است. از ديگر مناطق ديدني رامسر قلعه ماركو است كه روي قله‌اي به همين نام در شرق شهرستان رامسر قرار دارد، وجود اين قلعه تاريخي و زيبايي طبيعي آن قله ماركو را تبديل به يكي از جاذبه‌هاي فرهنگي و گردشگري كرده است. براي دسترسي به اين قلعه هزار ساله بايد 360 پله را طي كرد، كاخ موزه نيز در رامسر يكي ديگر از جاذبه‌هاي توريستي شهرستان است، اين عمارت معروف به كاخ مرمر در سال 1316 در ميان باغي مصفا با 60 هزار متر مربع در شهر زيباي رامسر احداث شد. دبير ستاد تسهيلات نوروزي رامسر در اين خصوص در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: اقدامات فرهنگي و اطلاع‌رساني و رفاهي بسياري در خصوص تعطيلات نوروزي توسط شهرداري رامسر به عنوان دبير ستاد تسهيلات نوروزي رامسر انجام شده است. محسن مرادي افزود: ايجاد ايستگاه استقبال از ميهمانان نوروزي در دو طرف ورودي شهر در ورودي (جلوي فرودگاه) و خروجي (جلوي مسجد كوي شهيد رجايي)، نصب تابلوهاي قبله‌نما در چندين نقطه شهر، نصب پلاكادرهاي نوروزي و خوشامدگويي به مسافران، تهيه پن فلت پرسشنامه 5 هزار نسخه در زمينه خدمات شهرداري به شهروندان، اهداي پكيج فرهنگي شامل CD گردشگري، شاخه گل و كيسه زباله، معرفي شهر رامسر و ارائه فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري، شستشوي خيابان‌ها و رنگ آميزي ديوارها مشرف به خيابان اصلي از جمله اين اقدامات است. شهردار رامسر ايجاد ايستگاه‌هاي موقت در سه نقطه از شهر براي واحد آتش‌نشاني و خدمات ايمني، ايجاد كمپ‌هاي استقرار چادرخواب‌ها در باغ ملي و شيرلو، خريد تجهيزات لباس و گاري‌هاي نو براي كارگران خدمات شهري و بازسازي كامل سرويس‌هاي بهداشتي بلوار معلم را از ديگر اقدامات خدماتي ستاد تسهيلات نوروزي در رامسر بيان داشت. وي خاطر نشان كرد: اخطار به مغازه‌داران براي رنگ‌آميزي درب كركره و ستون‌هاي مغازه‌ها و جمع‌آوري زباله و پسماندهاي خشك شهروندان توسط اكيپ‌هاي ساير از سطح شهر از ديگر برنامه هاي جانبي شهرداري بوده است. مرادي با اشاره به برگزاري مراسمي به مناسبت عيد نوروز اظهار داشت: مراسم تحويل سال با برپايي سفره هفت سين در مزار شهدا و پذيرايي با شيريني‌هاي سنتي اجرا مي‌شود، برگزاري جشنواره شيريني در روزهاي 26 تا 29 اسفند توسط امور بانوان و خانواده شهرداري رامسر و عمليات غرس درختان زينتي ميموزا به مناسبت هفته درختكاري در حاشيه بلوار هلال احمر و همچنين عمليات ايجاد فضاي سبز آموزشگاه افتخاري از اين برنامه‌هاست. منبع : فارس
» ادامه مطلب

با تصویب شورای شهر رامسر انجام شد

به موجب اولین مصوبه شورای اداری شهرداری و بر اساس نقشه طرح تفصیلی رامسر با تصویب شورای شهر رامسر به سه ناحیه تقیم شد . به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر رامسر ، دکتر چاووش ثانی سخنگوی شورا با بیان این خبر افزود : بر اساس این مصوبه ناحیه 1 شهرداری رامسر شرق رامسر ، ناحیه 2 شهرداری قسمت مرکزی و ناحیه 3 رامسر غرب رامسر را شامل می شود .وی در ادامه گفت : حوزه جغرافیایی ناحیه یک شهرداری رامسر از شرق بلوار معلم شروع و تا پل باغ ملی ادامه پیدا می کند که مناطقی چون رمک ، چپرسر ، تعاونی ، طالش محله ، باغ ملی را زیر نفوذ خود می گیرد . چاووش ثانی در خصوص حوزه جغرافیایی ناحیه دو گفت : این ناحیه از غرب بلوار معلم آغاز تا به شرق رودخانه صفارود می رسد که مناطقی چون ابریشم محله ، لپاسر ، توساسان ، لمتر ، لیدو ، شیرلو ، نارنج بن ، خیابان طالقانی ، خیابان شهدا و منطقه بازار را در بر می گیرد . وی حوزه جغرافیایی ناحیه 3 شهرداری را از ضلع غربی رودخانه صفارود تا منتهی الیه غربی شهر رامسر اعلام کرده که مناطقی چون لات محله ، اشکونکوه ، رضی محله ،آخوندمحله ، کوی شهید رجایی ، خیابان میرعبدالباقی و تنگدره را شامل می شود .وی گفت: مهندس مرادی شهردار رامسر مدیریت نواحی در ناحیه یک را به احمد اکبر کمالی ، درناحیه دو به مهندس جعفر ناصح و در ناحیه 3 را به مهندس مسعود غلامی سپرده است . چاووش ثانی دلیل تصویب طرح پیشنهادتی تقسیم بندی نواحی را گامی جهت توسعه و ارتقاء مدیریت شهری عنوان کرد و گفت : با این تقسیم بندی شاهد تسریع در اجرای پروژه های عملیاتی شهرداری و ارائه خدمات بهینه و فراگیر به شهر و توسعه ی موزون خدمات در عمق محلات خواهیم بود .
» ادامه مطلب

هیئت رزمندگان اسلام شهرستان رامسر برگزار می کند

به مناسبت میلاد سراسر نور نبی مکرم اسلام حضرت محمد ( ص ) و ششمین امام شیعیان جهان اسلام حضرت امام صادق ( ع ) هیئت رزمندگان شهرستان رامسر جشنی با عنوان " جشن بزرگ نبوت و امامت " برگزار می کند । این جشن در ساعت سه عصر روز یکشنبه ٢٥ اسفند ٨٧ با مولودیه خوانی توسط کربلایی ابراهیم گلین مقدم در سالن آمفی تئاتر هتل رامسر برگزار می شود .
منبع: سايت شوراي شهر رامسر
» ادامه مطلب

توزيع 15هزار ليتر نفت‌گاز در مراتع اشكورات رامسر

رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري رامسر گفت: در سال‌ جاري، 15هزار ليتر نفت‌گاز بين‌ مرتعداران رامسري توزيع شد।
به‌ منظور جلوگيري از تخريب مراتع، براي سوخت‌رساني به مراتع اشكورات رامسر سالانه به 10 ميليون ريال اعتبار نياز است। وي افزود: امسال در اجراي سوخت‌رساني به مراتع اشكورات رامسر 15 هزار ليتر نقت‌گاز به اين مناطق حمل شد كه 6 ميليون ريال هزينه داشته است. گل‌محمدي با اعلام اينكه تامين و حمل سوخت مورد نياز دامداران در فصل تعليف مراتع توسط اين اداره صورت مي‌گيرد، تصريح كرد: چنانچه اعتبار مورد نياز تامين شود قادريم به تمام مراتع سوخت فسيلي ارسال كنيم. رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري رامسر اظهار داشت: امسال 10 هكتار از مراتع منطقه بذركاري و كپه‌كاري شده است. گل محمدي بيان داشت: در اجراي تبديل ديم‌زارهاي كم‌بازده 27 هكتار از اراضي مستثنيات اشخاص به كشت علوفه اختصاص پيدا كرد. وي ادامه داد: در اين مدت 11 آبشخوار و 800 مترلوله پلي‌اتيلن در 9 مرتع منطقه بين دامداران توزيع شد. به گفته وي، هزينه اجراي اين طرح‌ها از سوي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مازندران در نوشهر تامين و به مصرف رسيد. مراتع شهرستان رامسر 33 هزار هكتار مساحت دارد.
فارس
» ادامه مطلب

پایان مسابقه کشتی يادبود جهان پهلوان تختي رامسر با قهرمانی باشگاه پوریای ولی

حسن گلدشتی مسئول روابط عمومی هیئت کشتی رامسر با اعلام این خبر گفت : در این مسابقه که با حضور تیم های کشتی محلات : میانلات ، پوریای ولی خیابان شهید بهشتی و باشگاه پیشکسوتان و با حضور عده کثیری از علاقمندان ، اعضای هیئت کشتی و اعضای شورای شهر رامسر در سالن تمرینی مجموعه ی ورزشی تختی شهرستان رامسربرگزار گردید تیم باشگاه پوریای ولی با نتیجه ی 4 بر 2 به پیروزی رسیده و مقام قهرمانی این مسابقه ی دوستانه را کسب نمود .وی گفت : در این مسابقه به منظور قدردانی از پیشکسوتان ، قهرمانان و خادمین کشتی جوایزی نیز به رسم یادبود به آنان اهدا گردید .یادآور می شود مجتبی حسن نژاد ، ابراهیم بوبایی ، صالح سعادتمند ، علی لاریجانی و حسن گل دشتی داوری این مسابقه را بر عهده داشتند .
» ادامه مطلب

كشف هزاران عدد مواد محترقه ومنفجره در رامسر .

بیش از 36 هزار عدد مواد منفجره و محترقه در شهر های رامسر ، قائمشهر و نور توسط نیروی انتظامی مازندران کشف وضبط شد.
به گزارش ایسنا به نقل از مرکز اطلاع رسانی پلیس مازندران ،سرهنگ باقر صادقی فرمانده انتظامی شهرستان رامسر در خصوصو کشف این مواد گفت : مأموران این شهرستان مواجه با شخصی که در سطح گسترده ای اقدام به تهیه و توزیع مواد محترقه می کرد شدند .
صادقی افزود : مأموران پس از هماهنگی با مراجع قضایی نامبرده را دستگیر و در بازرسی از منزل وی 17 هزار عدد ماده محترقه کشف و ضبط کردند .
فرمانده انتظامی شهرستان رامسر گفت : خانواده ها برای فراهم ساختن روزهای خوش در سال جدید فرزندان و جوانان خود را از هرگونه اقدامی که ضمن وارد شدن صدمات و جراحات بدنی منجر به سلب آسایش و آرامش دیگران نیز خواهد شد در چهارشنبه پایان سال بر حذر داشته و در مواجهه با عاملان تهیه و توزیع مواد منفجره مراتب را سریعاً به پلیس 110 اعلام کنند .
» ادامه مطلب

ايجاد مركز گردشگري باهمكاري شهرداري ها و سازمان گردشگري

از 46 منطقه گردشگری 26 نقطه در نوار ساحلی قرار دارد که سازمان گردشگری مازندران قصد دارد با انعقاد توافقنامه با شهرداریها و واگذاری امور به آنان با توجه به اعتبارات موجود و آمادگی بخش خصوصی گامهای مثبتی در توسعه این مناطق بردارد.
به گفته وی، شهرداریهای گلوگاه، نکا، رویان، سرخرود، ساری، فریدونکنار، بهنمیر، تنکابن، بهشهر، نور، رامسر، نوشهر و چالوس در این طرح قرار مشارکت دارند.
» ادامه مطلب

سالانه دو میلیون هکتار مرتع در کشور تخریب می شود

رئیس گروه جنگلکاری و پارکهای سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: سالانه دو میلیون هکتار مرتع در کشور بر اثر چرای بی رویه دام تخریب می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا سجادی صبح پنج شنبه در همایش منابع طبیعی و تشکلهای غیردولتی در رامسر افزود: اکنون سالانه بر اثر فرسایش خاک سه میلیارد تن خاک جابجا می شود و یک میلی متر خاک از بین می رود.
وی اظهار داشت: 70 میلیون راس گوسفند در مراتع کشور چرا می کنند که بیش از چهار برابر ظرفیت مراتع است که برای صیانت از عرصه های ملی و مراتع نیازمند عزم جامع و ملی هستیم.
به گفته سجادی، ایران از نظر پوشش جنگلی جزء کشورهای فقیر بوده و باید به حفاظت بهای بیشتری داده شود و در حال حاضر حدود هفت و نیم درصد پوشش جنگلی در کشور وجود دارد که باید حفظ شود.
وی میزان فرسایش خاک در کشور را نگران کننده دانست.
همچنین در این همایش مدیرکل نوسازی و تحول اداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: چهار میلیون هکتار باید به پوشش جنگلی کشور افزوده شود.
ارسلان منصوری افزود: اکنون پوشش جنگلی کشور هفت و نیم درصد بوده که باید به 10 درصد برسد.
وی اظهار داشت: چرای بی رویه و فرسایش خاک از جمله عوامل تهدید کننده عرصه های ملی بوده که باید مدیریت و کنترل شوند و برای افزایش سطح پوشش جنگلی باید طرح نهضت سبز شتاب بیشتری بگیرد.
به گفته منصوری، اکنون 31 دستگاه در طرح نهضت سبز کشور که از سال 78 آغاز شد، عضویت دارند.
این مسئول بیان داشت: بر اساس این طرح حدود 900 کیلومتر از حاشیه راه های مازندران نهال کاری می شود.
در این همایش از شماری از همیاران طبیعت قدردانی شد.
» ادامه مطلب

نوروز و اماكن متبركه و مذهبی رامسر-1

شهرستان رامسر بيش از ده قرن آباد بوده است و خاندان‌های بزرگی در آن زيسته‌اند كه بيشتر آنها از سادات بزرگ هستند، قديمی‌ترين اسمی كه در اين مورد در تاريخ رويان و مازندران ذكر شده است همان سخت‌سر است.
در جواهرده رامسر، «مسجد آدينه» با بيش از 700سال قدمت ساخته شده است و «بقعه متبركه آقا سيد ابوالحسن» نيز در اين شهرستان قرار دارد. جواهرده جزو معدود مناطق کوهستانی رامسر است که با وجود فاصله بسیار کم با دریا، بیش از 2000متر از سطح دریا ارتفاع دارد. در زمستان نیز این منطقه دارای جلوه های زیبای طبیعی بوده و حدود شش ماه از سال پوشیده از برف است و در تابستان اکثرا مه آلود بوده و هوایی شاعرانه و عاشقانه دارد.
» ادامه مطلب

جلوگيري از بحران‌هاي زيست محيطي از وظايف حاكميت است

ابوطالب وهابي ظهر امروز در آخرين روز از هفته منابع طبيعي در گردهمايي سازمان دانش آموزي، بسيج، شوراهاي اسلامي و تشكل‌ها در رامسر افزود: مرتع‌داري، جنگل‌كاري و ايجاد سيل بندها از جمله فعاليت‌ حكومت‌ها است كه در جلوگيري از اين بلايا نقش دارند. وي با اشاره به اينكه پوشش جنگلي ايران 5/7 درصد است، اظهار داشت: بنابر تعاريف، كشورهايي كه كمتر از 10 درصد از اراضي آنها را جنگل پوشانده باشد، جزو كشورهاي كم‌پوشش قرار مي‌گيرند. سرپرست منابع طبيعي غرب مازندران در نوشهر خاطر نشان كرد: بر اساس نظر كارشناسي بايد 5/4 ميليون هكتار به سطح زير پوشش جنگل بيافزايد و طرح عظيم نهضت سبز به همين منظور شكل گرفت. وي تصريح كرد: گستردگي اين طرح نيازمند مشاركت ديگر دستگاه‌ها است كه در همين راستا 31 دستگاه اجرايي عضو نهضت سبز هستند. سرپرست اداره كل منابع طبيعي نوشهر از اجراي 5/2 ميليون هكتار جنگل‌كاري، 5/1 ميليون هكتار فضاي سبز و 5/1 ميليون هكتار باغ و صنايع چوب در اجراي طرح نهضت سبز خبر داد. وي افزود: سازمان‌هايي از قبيل سپاه، هلال احمر، نهضت سواد‌آموزي، آموزش و پرورش و سازمان دهياري و شهرداري‌ها نيز با غرس و توزيع نهال، مشاركت در چاپ كتاب و بروشور، گنجاندن در مطالب درسي و برگزاري كلاس‌هاي آموزشي در اين طرح سهيم بودند. وهابي با اشاره به اينكه رامسر شهري فعال در عرصه ان جي اوهاي زيست محيطي است، گفت: سفارش به اهميت حفظ و حراست از منابع طبيعي در اين شهرستان با وجود اين‌ تشكل‌ها غيرضروري است، اما اميدواريم فرهنگ‌سازي درستي صورت گيرد، زيرا تنها يك زمين داريم و بايد در حفظ آن كوشا باشيم. سرپرست اداره كل منابع طبيعي مازندران منطقه نوشهر در پايان خاطرنشان كرد: منابع طبيعي تجديد شونده به سبب اثرات مستقيم و غير مستقيم خود در سير تحولات اقتصادي، اجتماعي جوامع مختلف همواره به عنوان مهم‌ترين عامل و به منزله زيربناي توسعه اقتصادي - اجتماعي نقش اساسي دارد. فارس
» ادامه مطلب

تعطیلات نمایندگان مجلس چگونه می‌گذرد؟

برخی از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، می‌خواهند سفرهاي متنوعي را در تعطيلات نوروزي تجربه كرده و پشت سر بگذارند.
به گزارش خبرنگار «تابناك»، با توجه به فرصت فراغت تعطيلات نوروزي براي نمايندگان مجلس، پنجاه نفر از نمايندگان مجلس هشتم، می‌خواهند تعطيلات عيد خود را در كيش بگذرانند و برخي ديگر نيز كشور مالزي را به همراه تورهاي گردشگري ايراني به عنوان مقصد تعطيلات خود برگزیده‌اند.
از سوي ديگر، خبر مي‌رسد كه شماری از نمايندگان نيز با سفر نوروزي به اروپا و كشور فرانسه، اين روزها را در فرانسه به سير و سفر سپري خواهند كرد.
اين در حالي است كه اعضاي كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي توسط خانه كارگر به سوريه برده شده و مسافرتي سياحتي- زيارتي در پيش خواهند داشت.
گفتنی است، در این میان، بسیاری از نمایندگان نیز از فرصت تعطیلات استفاده کرده و در منطقه انتخاباتی خود مستقر شده و به صورت ملموس با مردم این مناطق زندگی می‌کنند.
» ادامه مطلب

پنج دستگاه مینی بوس به ناوگان حمل و نقل شهری افزوده می شود

دکتر چاووش ثانی سخنگوی شورای شهر با اعلام این خبر گفت : به منظور تکمیل ناوگان حمل و نقل شهری و نهادینه کردن فرهنگ عمومی استفاده از خودروهای جمعی با تصویب شورای شهر رامسر در پایان امسال شاهد ورود پنج دستگاه مینی بوس کولردار از محل سهمیه های سازمان شهرداری ها به شهر رامسر خواهیم بود که این امر می تواند به کاهش ترافیک شهری کمک نماید . چاووش ثانی جمع هزینه ی پنج مینی بوس را پنجاه و دو میلیون و یکصد و پنجاه هزار تومان بیان کرد و گفت : این مبلغ کمتر از یک چهارم قیمت واقعی خودرو در بازار بوده که در راستای کمک دولت از طریق سازمان شهرداری ها ی کشور به شهرداری رامسر انجام پذیرفته است .وي در پایان گفت : این خودروها ساخت چین بوده و گنجایش ١٤ نفر را دارا می باشد .
» ادامه مطلب

مازندران؛ گنجينه اي از زيبايي هاي طبيعت


استان مازندران با وجود آثار تاريخي و مكان‌هاي ديدني هميشه يكي از انتخاب‌هاي اصلي بسياري از گردشگران نوروزي بوده است.
مازندران تنها استاني است كه از طريق سه محور هراز، كندوان، فيروزكوه با مركز كشور مرتبط بوده و سه فرودگاه ساري، نوشهرو رامسر، ارتباط هوايي آن را با ساير نقاط برقرار ساخته و راه آهن سراسري نيز از آن عبور مي‌كند.
اين استان شامل 15 شهرستان، 37 شهر، 40 بخش، 106 دهستان مي‌باشد كه 34 درصد ازشهرها در طول نوار ساحلي درياي خزر واقع شده است. استان مازندران با توجه به موقعيت طبيعي و جغرافيايي در بخش توريسم و گردشگري جزو استان‌هاي برتر كشور به شمار مي‌آيد و سالانه در حدود 12ميليون گردشگر داخلي و بيش از 20 هزار توريست خارجي هر ساله به منظور بهره‌گيري از جاذبه‌هاي طبيعي و گردشگري از نقاط مختلف از اين استان ديدن مي‌كنند. وجود درياي زيباي خزر با سواحل هميشه بهار و جذاب و دلربا به همراه 12 پارك جنگلي، 9 پارك ملي و منطقه‌اي، حيات وحش،‌150 اثر تاريخي و ملي ثبت شده و 12 آبشار زيبا، 10 درياچه و صدها رودخانه خروشان و آب‌هاي گرم و سرد معدني، 4 تالاب، چشمه‌هاي جوشان، و انبوهي از جاذبه‌هاي طبيعي ديگر اين استان را به مجموعه‌اي زيبا و بي نظير تبديل كرده است.
در اين استان بيش از 200 واحد پذيرايي، 25 مهمان پذير، ويلاهاي خصوصي و استيجاري، نزديك به 60 هتل و مجتمع‌هاي تفريحي، توريستي و بيش از يكصد دفتر خدمات مسافرتي و جهانگردي خدمات لازم را به گردشگران ارائه مي‌دهند.
نزديكي ساحل خروشان دريا با جنگل‌هاي انبوه و جوشش چشمه‌هاي زلال و آب جاري رودخانه‌ها و نغمه‌هاي دلنشين پرنده‌ها و عطر خوش گل‌هاي هميشه بهار، اين سرزمين را به زيبايي‌هاي بي‌نظير عالم خلقت تبديل كرده است كه در فصول بهار و تابستان ميزبان هزاران مسافر دلباخته و عاشق طبيعت است.
ديدني‌هاي استان
در شهرستان بهشهر، ديدن مجموعه تاريخي سد عباس آباد، مجموعه باغ صفوي (باغ شاه) و عمارت چهلستون را از دست ندهيد. تالاب لپو پلنگان در شرق نيروگاه نكا و درياچه استخر پشت از ديدني‌هاي شهرستان نكاست. در قائمشهر علاوه بر مناظر بكر و ديدني آن مي‌توانيد سري هم به تپه باستاني طالقاني، برج آرامگاهي سيد محمد زرين نوا و سه تپه باستاني گردكوه جمنان بزنيد.
ديدن دخمه‌هاي سنگي (كافركلي) رينه، راه باستاني تنگه بند بريده و تصوير حجاري شده شاه و ياران او برسنگ، كاروان سراي گمبوج در آمل را از دست ندهيد. از مراكز ديدني بابلسر مي‌توان برج آرامگاهي امامزاده ابراهيم (ع)، دانشكده ادبيات (هتل قديم بابلسر)، پل فلزي‌و ميدان اصلي شهر را نام برد.
جواهرده، جنگل دال خاني، قله ماركو و پارك جنگلي صفارود از ديدني‌هاي اصلي شهرستان نوشهر است.
آيين‌هاي نوروزي در مازندران
نوروزخواني: در اين مراسم نوروزخوانان معمولا 15 روز پيش از فرارسيدن عيد نوروز به روستاها مي‌آيند و با خواندن اشعاري در مدح امامان و ترانه‌هاي محلي، طليعه سال نو را به مردم مژده مي‌دهند.
نوروزخوانان چند نفر هستند، يك نفر اشعار را مي‌خواند، يك نفر ساز مي‌زند، نفر ديگر كه به آن كوله‌كش (باركش)‌ مي‌گويند به در خانه‌هاي مردم مي‌رود و مي‌خواند: باد بهارون بيمو/ نوروز سلطون بيمو/ مژده دهيد به دوستان/ گل به گلشون اومد/ بهار آمد، بهار آمد خوش آمد/ علي با ذوالفقار آمد، خوش آمد/ نوروزتان نوروز ديگر/ شما را سال نو باشد مبارك/ صاحبخانه هم با دادن پول، شيريني، گردو، تخم‌مرغ، نخود و كشمش از آنان پذيرايي مي‌كند.
تحويل سال: در گذشته كه امكانات ارتباطي مانند راديو و تلويزيون نبود با تيراندازي يا گفتن اذان، آغاز سال جديد اعلام مي‌شد. بعد از آن كه سال نو شد كسي كه به عنوان <مادر مه> انتخاب شده با مجمعي كه در آن قرآن، آيينه، آب، سبزه و شاخه‌هاي سبز جوان قرار دارد وارد خانه مي‌شود، قرآن را كنار سفره هفت سين مي‌گذارد و شاخه‌هاي سبز (درخت آلوچه)‌ را به اين نيت كه سال سرسبز و خوش و خرمي براي خانواده باشد، جلوي در اتاق آويزان مي‌كند يا روي تاقچه مي‌گذارد. در اين روز مادر خانه غذاي عيد، سبزي پلو با مرغ يا گوشت درست مي‌كند، علاوه بر آن غذايي به عنوان خيرات براي اموات مي‌‌پزند و بين مردم پخش مي‌كنند. در غروب شب اول سال به اين اعتقاد كه چراغ خانه آنها هميشه روشن و نوراني باشد، به سر در خانه‌ها شمع يا شعله آتش آويزان مي‌كنند.
ساري - خبرنگار جام‌جم
» ادامه مطلب

احداث دبیرستان شبانه روزی دخترانه در استان و شهرستان رامسرطی سالهای 88 و 89

این دبیرستان ها در بند پی غربی بابل، ناحیه دو ساری، بهشهر و رامسر با اعتبار 5/4 میلیارد تومان در سال آینده عملیات اجرایی آغاز خواهد شد در ادامهرئیس سازمان اموزش و پرورش مازندران گفت : پنج مدرسه هوشمند طبق مصوبه دور دوم سفر در مازندران ایجاد خواهد شد.وی اظهار داشت: 500 میلیون تومان ازسوی نهاد ریاست جمهوری تخصیص یافته که پنج مدرسه هوشمند در شهرهای بهشهر، قائم شهر، آمل، تنکابن و بابل ایجاد خواهد شد.احداث خانه معلم، کانون های فرهنگی و هنری از محل اعتبارات تبدیل به احسن دارایی های سازمان آموزش و پرورش مازندران در 17 شهر استان و اختصاص دو میلیادر تومان برای نهضت وسواد آموزی در سال جاری با مشارکت استانداری و وزارت نفت که تا کنون تنها 200 میلیون تومان جذب شده است از دیگر مصوبات دور دورم سفر است.
» ادامه مطلب

جشنواره ی طبخ شیرینی و نان سنتی




شهرداری رامسر برگزار می کند جشنواره ی طبخ شیرینی و نان سنتی
جشنواره طبخ شیرینی و نان سنتی به مدت سه روز در پلاژ شهرداری رامسر برگزار می شود .به گزارش روابط عمومی شورای شهر ، عبدالله آکنده مسئول روابط عمومی شهرداری رامسر با بیان این خبر گفت این جشنواره با تصویب شورای شهر به منظور احیای سنت های بومی و با همکاری امور بانوان و خانواده و تشکل های مردم نهاد شهرستان رامسر از صبح روز دوشنبه 26 اسفند 87 به مدت سه روز در پلاژ شهرداری واقع در انتهای خیابان طالقانی ( بیست متری ) برگزار می گردد .وی گفت : با تأیید کارشناسان حاضر در این جشنواره به برگزیدگان اول تا سوم به ترتیب یک میلیون ریال ، ششصد هزار ریال و چهارصد هزار ریال اهداء خواهد شد . آکنده گفت : علاقمندان برای شرکت در این جشنواره می توانند جهت ثبت نام برای دریافت غرفه ی رایگان با شماره تلفن های :5-5256173 - 0192 تماس حاصل نمایند . یادآور می شود مردم رامسر با نزدیک شدن به پایان هر سال با تهیه و طبخ شیرینی و نان سنتی به استقبال سال نو می روند .
» ادامه مطلب

برگزاری مسابقه مفاهيم قرآن كريم ويژه دانش‌آموزان طرح مصباح‌الهدی رامسر

مسابقه مفاهيم 4 كتاب «مسعود وكيل» ويژه دانش‌آموزان طرح مصباح‌الهدی رامسر صبح امروز 19 اسفندماه در مدرسه راهنمايی شهيد ببری رامسر برگزار شد.به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از روابط عمومی اداره‌كل تبليغات اسلامی مازندران، «حميرا محمدپور» مربی اين كلاس گفت: تعداد 20 نفر از دانش‌آموزان طرح مصباح‌الهدی در اين مسابقه با آمادگی خوبی شركت كردند.
محمدپور افزود: از طرف اداره تبليغات اسلامی رامسر، هدايايی به رسم يادبود به بانوانی كه بالاترين نمره را كسب كرده بودند اهداء شد.
» ادامه مطلب

تماس با ما

* نام و نام خانوادگی :
* آدرس ایمیل:
موضوع پیام:
*پیام:

بلاگر فارسی

طراحی شده توسط Qwilm!. ترجمه شده به زبان فارسی مجتبی ستوده