پیش بینی بارش شدید باران در استانهای شمالی
| 0 نظر »
تغییر قریب الوقوع 7 فرماندار در مازندران
| 0 نظر »
وظايف شوراي شهر طبق ماده 71شورا
- ماده 71ـ وظایف شورای اسلامی شهر به شرح زیر است:
1ـ انتخاب شهردار برای مدت چهار سال.
تبصره 1ـ شورای اسلامی شهر موظف است بلافاصله پس از رسمیت یافتن نسبت به انتخاب شهردار واجد شرایط اقدام نماید.
تبصره 2ـ شهردار نمیتواند همزمان عضو شورای شهر باشد.
تبصره 3ـ نصب شهرداران در شهرها با جمعیت بیشتر از دویست هزار نفر و مراكز استان بنا به پیشنهاد شورای شهر و حكم وزیر كشور و در سایر شهرها به پیشنهاد شورای شهر و حكم استاندار صورت میگیرد.
تبصره 4ـ دوره خدمت شهردار در موارد زیر خاتمه میپذیرد:
الف ـ استعفای كتبی با تصویب شورا.
ب ـ بركناری توسط شورای شهر با رعایت مقررات قانونی.
ج ـ تعلیق طبق مقررات قانونی.
د ـ فقدان هر یك از شرایط احراز سمت شهردار به تشخیص شورای شهر.
بررسی و شناخت كمبودها، نیازها و نارساییهای اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، اقتصادی و رفاهی حوزه انتخابیه و تهیه طرحها و پیشنهادهای اصلاحی و راهحلهای كاربردی در این زمینهها جهت برنامهریزی و ارائه آن به مقامات مسئول ذیربط.
ـ نظارت بر حسن اجرای مصوبات شورا و طرحهای مصوب در امور شهرداری و سایر سازمانهای خدماتی در صورتی كه این نظارت مخل جریان عادی این امور نگردد.
همكاری با مسئولین اجرایی و نهادها و سازمانهای مملكتی در زمینههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، اقتصادی و عمرانی بنا به درخواست آنان.
رفاهی با موافقت دستگاههای ذیربط.
ـ تشویق و ترغیب مردم در خصوص گسترش مراكز تفریحی، ورزشی و فرهنگی با هماهنگی دستگاههای ذیربط.
ـ اقدام در خصوص تشكیل انجمنها و نهادهای اجتماعی، امدادی، ارشادی و تأسیس تعاونیهای تولید و توزیع و مصرف، نیز انجام آمارگیری، تحقیقات محلی و توزیع ارزاق عمومی با توافق دستگاههای ذیربط.
نظارت بر حسن اداره و حفظ سرمایه و داراییهای نقدی، جنسی و اموال منقول و غیرمنقول شهرداری و همچنین نظارت بر حساب درآمد و هزینه آنها به گونهای كه مخل جریان عادی امور شهرداری نباشد.
ـ تصویب آییننامههای پیشنهادی شهرداری پس از رسیدگی به آنها با رعایت دستورالعملهای وزارت كشور.
ـ تأیید صورت جامع درآمد و هزینه شهرداری كه هر شش ماه یكبار توسط شهرداری تهیه میشود و انتشار آن برای اطلاع عموم و ارسال نسخهای از آن به وزارت كشور.
شهرداری با تأیید وزارت كشور و وزارت مسكن و شهرسازی.
تصویب بودجه، اصلاح و متمم بودجه و تفریغ بودجه سالانه شهرداری و مؤسسات شركتهای وابسته به شهرداری با رعایت آییننامه مالی شهرداریها و همچنین تصویب بودجه شورای شهر.
تبصره ـ كلیه درآمدهای شهرداری به حسابهایی كه با تأیید شورای شهر در بانكها افتتاح میشود واریز و طبق قوانین مربوطه هزینه خواهد شد.
ـ تصویب وامهای پیشنهادی شهرداری پس از بررسی دقیق نسبت به مبلغ، مدت و میزان كارمزد.
تصویب معاملات و نظارت بر آنها اعم از خرید، فروش، مقاطعه، اجاره و استیجاره كه به نام شهر و شهرداری صورت میپذیرد با در نظر گرفتن صرفه و صلاح و با رعایت مقررات آییننامه مالی و معاملات شهرداری.
تبصره ـ به منظور تسریع در پیشرفت امور شهرداری، شورا میتواند اختیار تصویب و انجام معاملات را تا میزان معینی با رعایت آییننامه معاملات شهرداری به شهردار واگذار نماید.
تصویب اساسنامه مؤسسات و شركتهای وابسته به شهرداری با تأیید و موافقت وزارت كشور.
تصویب لوایح برقراری یا لغو عوارض شهر و همچنین تغییر نوع و میزان آن با در نظر گرفتن سیاست عمومی دولت كه از سوی وزارت كشور اعلام میشود.
نظارت بر حسن جریان دعاوی مربوط به شهرداری.
نظارت بر امور بهداشت حوزه شهر.
نظارت بر امور تماشاخانهها، سینماها، و دیگر اماكن عمومی، كه توسط بخش خصوصی، تعاونی و یا دولتی اداره میشود با وضع و تدوین مقررات خاص برای حسن ترتیب، نظارت و بهداشت این قبیل مؤسسات بر طبق پیشنهاد شهرداری و اتخاذ تدابیر احتیاطی جهت جلوگیری از خطر آتشسوزی و مانند آن.
تصویب مقررات لازم جهت اراضی غیرمحصور شهری از نظر بهداشت و آسایش عمومی و عمران و زیبایی شهر.
نظارت بر ایجاد گورستان، غسالخانه و تهیه وسایل حمل اموات مطابق با اصول بهداشت و توسعه شهر.
وضع مقررات و نظارت بر حفر مجاری و مسیرهای تأسیسات شهری.
نظارت بر اجرای طرحهای مربوط به ایجاد و توسعه معابر، خیابانها، میادین و فضاهای سبز و تأسیسات عمومی شهر بر طبق مقررات موضوعه.
تصویب نامگذاری معابر، میادین، خیابانها، كوچه و كوی در حوزه شهری و همچنین تغییر نام آنها.
تصویب مقررات لازم به پیشنهاد شهرداری جهت نوشن هر نوع مطلب و یا الصاق هر نوع نوشته و آگهی و تابلو بر روی دیوارهای شهر با رعایت مقررات موضوعه و انتشار آن برای اطلاع عموم.
تصویب نرخ خدمات ارائه شده توسط شهرداری و سازمانهای وابسته به آن با رعایت آییننامه مالی و معاملات شهرداریها.
تصویب نرخ كرایه وسایل نقلیه درون شهری.
وضع مقررات مربوط به ایجاد و اداره میدانهای عمومی توسط شهرداری برای خرید و فروش مایحتاج عمومی با رعایت مقررات موضوعه.
وضع مقررات لازم در مورد تشریك مساعی شهرداری با ادارات و بنگاههای ذیربط برای دایر كردن نمایشگاههای كشاورزی، هنری، بازرگانی و غیره.
تبصره 1ـ در كلیه قوانین و مقرراتی كه انجمن شهر عهدهدار وظایفی بوده است شورای اسلامی شهر با رعایت مقررات این قانون بعد از یك سال از تاریخ تصویب جانشین انجمن شهر خواهد بود.
تبصره 2ـ وزارت خانهها و مؤسسات دولتی و وابسته به دولت و سازمانهایی كه شمول قانون بر آنها مستلزم ذكر نام است موظفاند در طول مدت یك سال مذكور در تبصره فوق با بررسی قوانین و مقررات مربوط به خود هركجا نامی از انجمن شهر سابق آمده و وظایفی را به آن محول نموده است جهت اصلاح این گونه موارد لایحه اصلاحی به مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند. ماده 72ـ شرایط احراز تصدی سمت شهردار طبق آییننامه خواهد بود كه بنا به پیشنهاد وزارت كشور به تصویب هیئت دولت خواهد رسید. ماده 73ـ چنانچه یك یا چند نفر از اعضای شورای شهر به عملكرد شهردار یا عملیات شهرداری اعتراض یا ایرادی داشته باشند ابتدا توسط رئیس شورا موارد را به صورت روشن به شهردار تذكر خواهند داد. در صورت عدم رعایت مفاد مورد تذكر، موضوع به صورت سؤال مطرح میشود كه در این صورت رئیس شورا سئوال را كتباً به شهردار اطلاع خواهد داد و حداكثر ظرف ده روز پس از ابلاغ، شهردار موظف به حضور در جلسه عادی یا فوقالعاده شورا و پاسخ به سئوال میباشد. چنانچه شهردار از حضور استنكاف ورزیده و یا پاسخ وی قانع كننده تشخیص داده نشود طی جلسه دیگری موضوع مجدداً به صورت استیضاح كه حداقل به امضای یك سوم اعضای شورا رسیده باشد، ارائه میشود. فاصله بین ابلاغ تا تشكیل جلسه كه از طرف رئیس شورا تعیین خواهد شد حداكثر ده روز خواهد بود. شورا پس از طرح سئوال یا سئوالات و جواب شهردار رأی موافق یا مخالف خواهد داد. در صورتی كه شورا با اكثریت دوسوم كل اعضا رأی مخالف دهد شهردار از كار بركنار و فرد جدیدی از سوی شورا انتخاب خواهد شد.
تبصره ـ در فاصله بین صدور رأی عدم اعتماد و بركناری شهردار و یا خاتمه خدمت شهردار تا انتخاب فرد جدید كه نباید بیش از سه ماه به طول انجامد یكی از كاركنان شهرداری با انتخاب شورای شهر عهدهدار و مسئول اداره امور شهرداری خواهد بود. ماده 74ـ شورای شهر و یا هر یك از اعضا حق ندارند در نصب و عزل كاركنان شهرداری مداخله كنند و یا به آنها دستور بدهند. ماده 75ـ كلیه اموال منقول و غیرمنقول در اختیار شورای اسلامی شهر متعلق به شهرداری مربوطه است و نیازهای مالی و تداركاتی شورا از طریق بودجه شهرداری همان شهر تأمین میگردد. ماده 76ـ به استثنای مواردی كه مربوط به شهرداری میباشد وظایف شورای اسلامی شهرك همانند وظایف شورای اسلامی شهر خواهد بود. ماده 77ـ شورای اسلامی شهر و بخش میتوانند نسبت به وضع عوارض متناسب با تولیدات و درآمدهای اهالی به منظور تأمین بخشی از هزینههای خدماتی و عمرانی مورد نیاز شهر و روستا طبق آییننامه مصوب هیأت وزیران اقدام نمایند.
تبصره ـ عوارض یك ماه پس از ارسال هر مصوبه به وزارت كشور قابل وصول است. وزیر كشور میتواند در هر مقطعی كه وصول هر نوع عوارض را منطبق بر آییننامه مصوب نداند نسبت به اصلاح یا لغو آن اقدام نماید. ماده 78ـ شوراهای اسلامی شهر و بخش و روستا موظفاند یك نسخه از كلیه مصوبات خود را حسب مورد جهت اطلاع به فرماندار، بخشدار حوزه انتخابیه خود و سازمانهای مربوط ارسال نمایند.
| 0 نظر »
انتخاب شهردار رامسر
منبع : سایت بارامسر
| 0 نظر »
خودرویی که صدی سه لیتر می سوزاند
| 0 نظر »
تلفن همراه کشنده تر از سیگار
| 0 نظر »
| 0 نظر »
| 1 نظر »
تغذيه در ماه مبارك رمضان
در طول روزه داري دستگاه گوارش براي حدود چندين ساعت خالي مي ماند و در واقع اين دستگـــاه و ســاير دستگاههايي كه به نحوي در هضم و جذب مواد غذايي دخالت دارند استراحت مي كنند و بعد از روزه داري به نحو بهتري اعمال خود را به انجام مي رسانند. مطالعات متعدد نقش موثر روزه داري را در بهبود بيماري هاي مختلف نشان داده اند. در اغلــب بيماريهائي كه عادات غلط غذايي، چاقي و افزايش وزن در بروز آنها دخالت دارند روزه داري مفيد است. مطالعات نشان داده است روزه گرفتن براي مبتلايان به چربي خون بالا بسيار مفيد است و ميزان چربيهاي نامطلوب موجود در خون را تنظيم مي كند و موجب افزايش ميزان چربي هاي مفيد خون مي شود. بيماران مبتلا به ديابت نوع دوم به كمك پزشك معالج و يك متخصص تغذيه به راحتي مي توانند در اين ماه روزه بگيرند و از اثرات مفيد آن بهره كافي ببرند.
بــه طور كلي پيروي از يك برنامه غذايي صحيح در ايام ماه مبارك رمضان از اهميت ويژه اي برخوردار است تا هم بتوان عادات غذايي غلط را اصلاح كرد و هم از بركات معنوي اين ماه بهره برد.
تغذيه صحيح به هنگام سحر و افطار
در ماه مبارك رمضان نيز مانند هميشه پيروي از برنامه غذايي متنوع و متعادل شامل چهار گروه اصلي غذايي (نان و غلات، ميوه ها و سبزيها، گوشت و حبوبات و تخم مرغ، شير و لبنيات) ضروري است. با رعايــت تـنوع و تعادل در مصرف غذا نيازهاي تغذيه اي شامل آب، املاح، ويتامين ها، پروتئين و انرژي مورد نياز بدن، تامين مي شود. توصيه مي شود افراد روزه دار همانند زماني كه روزه دار نيستند سه وعده غذا بخورند كه اين وعده ها شامل افطار، شام و سحر است اما در ماه مبارك رمضان صرف غذا در دفعات كمتر مثلا" 2 بار در روز نيز اشكالي ندارد و به شرايط جسمي و توانايي فرد بستگي دارد. بهتر است غذاي مصرفي در وعده سحري خصوصيات و ويژگي وعده ناهار را داشته باشد تا از ايجاد گرسنگي در طول روز پيشگيري شود.
خیلی ها فکر می کنند هنگام سحر باید غذاهای پرچربی وپرکالری بخورند که در طول روز احساس گرسنگی نکنند.بد نیست بدانید مصرف موادغذایی پرچربی موجب تشنگی شدید می شود ومی تواند مشکلات زیادی ایجاد کند.بعضی ها هم مصرف مواد قندی وشیرینی را ترجیح می دهند درحالی که باید بدانند مصرف مواد قندی به مقدارزیاد در هنگام سحر باعث افزایش ناگهانی هورمون انسولین در خون می شود.با توجه به اینکه هورمون انسولین موجب کاهش قند خون می شود خیلی سریعتر دچاراحساس گرسنگی وضعف می شوید.بنابراین توصیه می شود در وعده سحری از غذای کم چرب مواد غذایی پرفیبرمثل میوه ها وسبزی هااستفاده کنید که منبع سرشاری از فیبر هستند. موادغذایی پرفبیر آب زیادی درخود جذب می کنند وبدن می تواند آن را به اهستگی جذب کند واحساس تشنگی دیرتر عارض می شود.از سوی دیگر فیبرها سرعت حرکت موادغذایی را کاهش می دهند ودرنتیجه احساس گرسنگی دیرتر سراغتان می آید.مصرف آب به مقدارزیاد دروعده سحری ومخصوصا بین غذا توصیه نمی شود چون موجب رقیق شدن شیره معده وآنریمهای گوارشی شده وروند هضم غذا مختل می شود. مصرف مایعات مثل آب آشامیدنی، آب میوه،شیر کم چربی ،دوغ بدون نمک درفاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک می کند که تعادل آب والکترولیت های بدن شما درهنگام روزه داری خفط شود. مصرف زیاد چای توصیه نمی شود زیرا چای مدر است وباعث ازدست دادن آب بدن شما می شود.
مي توان در فاصله افطار تا سحر يك وعده غذايي مثل شام سبك را صرف كرد كــه البته اين به وضعيت خود شخص و تمايل او به صرف غذا بستگي دارد. در هنگام افطار مصرف غذاهاي سبك و مختصر شامل گروه هاي غذايي شير و لبنيات (مانند شير و ماست و پنير) ميوه ها و سبزيها و نان و غلات (مانند برنج و نان) توصيه مي شود مانند نان و پنير و سبزي كه يكي از عادات خوب غذايي هموطنان در اين ايام است. علاوه بر آن مصرف شير گرم و فرني و يــا شير برنج در هنگام افطار مناسب است. استفاده از مواد غذايي آبكي مثل سوپ، آش، حليم بــدون روغن و همچنين مايعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار مي شود.
علاوه بر آن استفاده از سبزيها و ميوه ها در هنگام افطار و همچنين در فاصله زماني بين افطار تا سحر به دليل اينكه منبع خوبي از فيبر هستند براي دستگاه گوارش بسيار مفيد است و مانع بروز يبوست مي شود. توصيه مي شود در وعده سحري مقدار مناسبي سبزي هاي مختلف مصــرف شود. سبزي ها با دارا بودن مواد مغذي مختلف و آب، علاوه بر تامين ويتامين ها و املاح مورد نياز بدن، از تشنگي فرد در طول روز جلوگيري مي كنند. مصرف مواد غذايي شيرين در وعده سحري توصيه نمي شود. مصرف مواد غذايي شيرين با تحريك انسولين موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتيجه كاهش قند خون مي شوند. به اين ترتيب مصرف مـــواد غـــذايي شيرين و حاوي قندهاي ساده در وعده سحري موجب مي شود شخص زودتر گرسنه شود. از آنجا كه ميوه ها نيز حاوي قندهاي ساده هستند توصيه مي شود در وعده سحري كمتر مصرف شوند. انواع ميوه را كه حاوي ویتامین ها واملاح معدنی است و بسيار مفيد براي سلامت بدن می باشد بهتر است در وعده افطار و يا در فاصله افطار تا سحر مصرف كرد.
توصيه مي شود براي تامين آب مورد نياز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدريج انواع ميوه، چاي كمرنگ و ساير مايعات به ويژه آب براي جبران كم آبي بدن نوشيده شود.
هنگام افطار از مصرف چه مواد غذايي بايد اجتناب كنيم؟
يكي از عادات غلط غذايي روزه داران اين است كه به دليل تشنگي زياد در هنگام شروع افطار آب سرد،شربت ویا نوشابه مصرف مي كنند. بهتر است افطار خود را با كمي آب گرم و يا چاي آغاز كنیم. پس از آن مي توان از خرما يا كشمش استفاده کردزيرا اين دو سبب كنترل اشتها مي شوند و از بيش خواري به هنگام افطار ممانعت مي كنند. علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارك رمضان در تنظيم قند خون بسيار مفيد اســـت لــذا تـــوصيه مي شود كه در وعده افطار حتي المقدور 5-3 عدد خرما مصرف شود. از مصرف بيش از حد خرما نيز مانند ساير شيريني هاباید پرهيز شود. به طور كلي توصيه مي شود به جاي مصرف انواع شيريني ها مثل زولبيا و باميه كه فقط حاوي انرژي و فاقد مواد مغذي (ويتامين ها و املاح) هستند، از مواد غذايي طبيعي شيرين مثل خرما، كشمش و انواع ميوه استفاده شود. افراط در مصرف انواع شيريني به هنگام افطار چاقي و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت. مصرف آب زياد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذايي مي شود. بعد از صرف سحري نيز بســـياري از افراداز بيــــم تشنــــگي در طول روز به مقدار فراوان آب مي نوشند كه كار درستي نيست.
توصيه مي شود روزه داران عزيز از مصرف تنقلات زياد در فاصله افطار تا سحر پرهيز كنند. اين قبيل مواد دير هضم هستند و سبب مي شوند كه به هنگام سحر به دليل پري معده ميل به غذا كاهش پيدا كند. همچنين، مصرف مـــواد غذايي سنگين، دير هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نيست. به طور كلي توصيه مي شود به جاي غذاهاي چرب و سرخ شده از غذاهاي آب پز و بخارپز شده استفاده شود.
ماه مبارك رمضان فرصت مناسبي براي ترك برخي عـــادات غلط است. به عنوان نمونه همگان مي دانند كه مصرف سيگار براي سلامتي مضر است و نه تنها سلامت خود فرد بلكه سلامت اطرافيان فرد را نيز به مخاطره مي اندازد. ماه مبارك رمضان كه ماه اطاعت از امر خداوند و مقاومت در مقابل وسوسه هاي شيطاني است اين فرصت را در اختيار افراد سيگاري قرار مي دهد كه مقدمه ترك دائم و يا حتي موقت سيگار را فراهم كنند.
اميد است با رعايت تغذيه صحيح در اين ايام پربركت و پرفيض، ضمن حفظ سلامت تن با پيروي از احكام خداوند متعال و انجام عبادات و مناجات در اين ماه مبارك بتوانيم روح و روان خود را صيقل دهيم.
توصيه خاص براي افراد خاص
كودكان به خصوص آنهائي كه از نظر جثه كوچك و كم وزن هستند بهتر است روزه كامل نگيرند اگر مايلند در برنامه سحر و افطار شركت كنند مي توان آنها را تشويق كرد چون اين ايام و گرمي حضور اعضاي خانواده به دور سفره سحري و افطاري و محيط سرشار از معنويت آنها را به وجد خواهد آورد و خاطره شيريني برايشان خواهد بود.
سالمندان اگر روزه مي گيرند بايد مراقبت بيشتري بنمايند ذخيره آب در بدن سالمندان و كاهش قند خون ممكن است موجب سرگيجه شود و اينگونه سرگيجه ها اگر موجب افتادن شود براي سالمندان خطر آفرين است.
مصرف ميوه رنده شده، لبنيات خصوصا" شير كم چرب، استفاده از انواع سوپ ها و آش ها در افطار و سحر و نوشيدن چاي كمرنگ براي آنان مفيد است و مي تواند تعادل آب و املاح را برقرار كند.
روزه در افــراد بــيمار بــا توجه به نوع بيماري متفاوت است در بعضي از بيماري ها افراد مي توانند با مشاوره با متخصص تغذيه روزه بگيرند و حتي گاهي روزه داري براي آنان مفيد است ولي بيماران بايد نظر پزشك معالج خود را ملاك اصلي قرار دهند و بدون مشورت اقدام نكنند به ويژه افرادي كه تحت رژيم هاي خاص درماني هستند.
| 0 نظر »
راهنماي غذايي مناسب براي كنترل چربي خون
دريافت مقدار مناسب از چهار گروه اصلي غذايي مختلف شامل گروه نان و غلات، گروه شير و لبنيات، گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ، و مغزها و گروه ميوه ها و سبزي ها، علاوه بر تامين انرژي و مواد مغذي مورد نياز روزانه افراد موجب سلامتي، پيشگيري و كنترل برخي از بيماريهاي مزمن نظير فشارخون، قلبي – عروقي و چاقي مي گردد. انجمن قلب آمريكا توصيه نموده است افراد جامعه براي حفظ سلامتي خود از يك رژيم غذايي متنوع شامل ميوه ها، سبزي ها، مواد غذايي كم چربي يا بدون چربي، غلات، حبوبات، دانه ها، مغزها و گوشت سفيد استفاده نمايند. مقدار و نوع چربي دريافتي توسط رژيم غذايي نقش موثري در بروز برخي از بيماريهاي مزمن از جمله بيماريهاي قلبي – عروقي دارد. بنابراين لازم است با تعديل دريافت چربي رژيم غذايي، ميزان چربي خون را در حد مطلوب نگه داشت. بدين منظور اصلاحات زير در برنامه غذايي روزانه توصيه مي گردد:
- كاهش دريافت مواد غذايي غني از اسيدهاي چرب اشباع
با توجه به نقش موثر اسيدهاي چرب اشباع در افزايش سطح LDL ، كاهش دريافت اين نوع از اسيدهاي چرب مي تواند تاثير فراواني در كنترل چربيهاي خون داشته باشد. انجمن قلب آمريكا توصيه نموده است به منظور كاهش سطح LDL، مصرف چربيهاي اشباع كمتر از 10% از كل انرژي باشد. براي رسيدن به اين هدف بايد دريافت مواد غذايي غني از اسيدهاي چرب اشباع (روغن هاي نباتي جامد، فرآورده هاي لبني پرچرب، چربيهاي گوشت و .......) محدود شود.
- كاهش دريافت مواد غذايي حاوي اسيدهاي چرب ترانس
ثابت شده است كه اسيدهاي چرب ترانس موجب افزايش LDL و كاهش HDL مي گردد. اسيدهاي چرب ترانس در روغن هاي نباتي جامد شده موجود در شيريني ها، كراكرها، غذاهاي سرخ شده، آمــاده و بــرخي از مارگارين ها وجود دارد. بيشتر اسيدهاي چرب ترانس از طريق روغن هاي هيدروژنه شده يا جامد به بدن مي رسند. توصيه مي شود متوسط دريافت اسيدهاي چرب ترانس در حدي باشد كه كمتر از 1% انرژي روزانه را تامين نمايد. اين مقدار براي يك رژيم غذايي با متوسط كالري دريافتي 2360 كيلوكالري حداكثر 6/23 كالري و حدودا" معادل 5/2 گرم اسيد چرب ترانس مي باشد. بعنوان مثال اگر بر روي برچسب روغن قيد شده باشد كه اين روغن 10% ايزومرترانس دارد بدان معني است كه اگر در طول روز غير از روغن مصرفي از ساير منابع غذايي حاوي اسيدهاي چرب ترانس استفاده نشود نهايتا" مي توان 25-20 گرم از اين روغن را در پخت موادغذايي استفاده نمود.
- كاهش دريافت مواد غذايي حاوي كلسترول
كلسترول رژيم غذايي موجب افزايش LDL مي شود اگر چه تاثير آن بسيار كمتر از اسيد چرب اشباع است. بيشتر مواد غذايي حاوي چربي هاي اشباع (جامد) منبع كلسترول غذايي مي باشند. بنابراين محدود نمودن آنان كمك به كاهش كلسترول دريافتي مي نمايد.
زرده تخــم مـــرغ غني از كلسترول است ولي به دليل اين كه ميزان چربي اشباع در تخم مرغ پايين است، تاثير كلسترول زرده تخم مرغ بر روي سطح LDL كمتر از ساير منابع غذايي حاوي كلسترول مي باشد. انجمن قلب آمريكا بر اساس يافته هاي تحقيقات اخير، اعلام نموده است كه كلسترول تخم مرغ در بروز بيماريهاي قلبي – عروقي نقش موثري ندارد. بر اساس توصيه هاي اين انجمن در حال حاضر هر فرد سالم مي تواند روزانه يك عدد تخم مرغ مصرف نمايد. انجمن قلب آمريكا همچنين توصيه نموده است كه دريافت كلسترول روزانه كمتر از mg/dl300 باشد. با محدود نمودن كلسترول از طريق كاهش مصرف چربي هاي حيواني مي تــوان در جهت تعديل دريافت چربي هاي اشباع گام برداشت.
جايگزين نمودن ميوه ها، حبوبات، دانه ها ، اسيدهاي چرب غيراشباع بجاي مواد غذايي داراي اسيدهاي چرب اشباع (جامد)
كاهش دريافت چربيهاي اشباع و ترانس نياز به مواد غذايي جايگزين شونده دارد بعنوان مثال بايد از اسيدهاي چرب غير اشباع يا كربوهيدراتها استفاده شود. علاوه بر اينها، فيبرهاي محلول موجود در ميوه ها، حبوبات و جودوسر موجب كاهش LDL در افراد هايپركلسترولميك مي گردد. نتايج مطالعات نشان داده است افزايش هر يك گرم دريافت فيبر محلول موجب كاهش LDL به ميزان mg/dl 2/2 مي گردد.
نویسنده: دكتر ربابه شيخ الاسلام
| 0 نظر »
خط آتشي بدون مهمات
تيم ملي فوتبال كشورمان در ديداري حساس در رياض موفق شد يك امتياز ارزشمند را برابر عربستان رقيب سنتي خود كسب كند.به گزارش خبرنگار ورزشي «تابناک»، در شب اول آغاز ماراتن صعود به جام جهاني 2010 آفريقاي جنوبي، استاديوم رياض مملو از تماشاگراني بود كه براي پيروزي نايب قهرمان جام ملتهاي آسيا به تشويق تيمشان پرداخته بودند...ضعف خط دفاعي تيم ملي و سردرگمي هافبكها در ميانه زمين باعث شد در نيمه اول مهاجمان ما چندان پركار نباشند و اشتباهات مكرر، خط آتش تيم ملي را بدون مهمات باقي بگذارد و شاید اگر این ضعف برطرف می شد، تیم ایران در پایان نیمه نخست با تساوی به رختکن می رفت.حضور كمرنگ و محو بازيكناني مانند آندرانیک تيموريان و مجید غلام نژاد فريدون زندي و ستار زارع ما را جناح چپ فلج كرد تا سرانجام حریف روي يك پاسكاري ساده از جناح چپ وارد محوطه جريمه شود و يك پاس عرضي توپ را به تور دروازه ايران برساند...نيمه مربيان با آهنگ متفاوتي شروع شد و شجاعي كه در نيمه اول بيشتر توپها را از دست داده بود در جناح راست حركات خوبي را صورت داده و يك موقعيت خوب را نيز از دست دهد اما همه حركات تا پشت محوطه جريمه عربستان ادامه داشت ودر ادامه با پرس سعودی ها ناكام ميماند...در شبي كه ميتوان آن را شب ميهمانان دانست، ژاپن در منامه در حالي كه تا دقايق پاياني 2 بر صفر جلو بود و چند توپ را هم به تيرك دروازه بحرين زده بود سرانجام با نتيجه 3 بر 2 اين تيم را شكست داد و كره شمالي در امارات با خوش شانسي محض موفق شد تيم غير حرفهاي امارات را با نتیجه دو بر یک شكست دهد تا قطر تنها ميزباني باشد كه در شب نظاره گري استراليا و كره جنوبي موفق شود 3 بر صفر ازبكستان را شكست دهد و بدین شکل مكان خود در صدر جدول گروه يك را محكم كند. در این میان كسب يك امتياز در رياض نیز دستاورد خوبي براي شاگردان دايي بود که باید با پیروزی در خانه برابر سعودی ها تکمیلش کرد
بازتاب
| 0 نظر »
رمضان جشن است
ما آدمهای خاکستری و عادی، ماه مبارك رمضان را معمولاً با گرسنگي و تشنگي ميشناسيم؛ علامتش هم اين كه مقياس «سخت بودن» يا «راحت بودنِ» رمضانمان به دراز بودن و كوتاه بودن روزهايمان است، و گرما و سرمايش.
كساني كه قدري كلاس بالاتري دارند ـ بالاتر از ما آدمهاي معمولي و متعارف ـ علاوه بر گرسنگي و تشنگي، رمضان را با محدوديتهايي ميشناسند كه بر دست و پا و احياناً گوش و زبانشان ميزنند. پس آنها هم «رمضان سخت» و «رمضان راحت» دارند؛ به ميزان مصيبتهايي كه براي چشم بستن بر «ديدنيهاي ويژه» كشيدهاند و هزينههايي كه براي فرار از مجلس غيبت پرداختهاند.اما براي كساني كه «رمضان» را «قدر» ميشناسند، اين ماه يك جشن بزرگ است. پس گرسنگي و تشنگي آن، و مراقبههاي مخصوص آن، نه برایشان سخت است و نه طولاني، و نه مانع شاد شدن و شاد بودن و شادي كردن... .
*** *** ***
رمضان، ماه «جشن» است؛ جشن بزرگ عبادت و بندگي و جشن باشکوه شور و شيدايي؛ جشني نه از جنس شكلات و شيريني و نه از روي لهو و لودگي كه از سر اخلاص و اراده و از نوع گرسنگي و لبتشنگي. و چرا جشن نباشد؛ وقتي خداوند در اين ماه نگاهي دوباره و از سر شوق به زمين مياندازد و ملايكهاش، شيطان اين دشمنِ خونی انسان را در بند و زنجير ميكنند و درهاي آسمان ـ برخلاف ماههاي ديگر ـ در تمام شبانه روز باز است...
و چرا جشن نباشد؛ وقتی که قرآن در آن رنگ و بويي ديگر دارد، مثل شكوفههایي لطيف، كه در بهارشان به روي زمين و زمان لبخند ميزنند... .
و چرا جشن نباشد؛ وقتی که شب قدر در آن است كه شب نزول قرآن است و شب تنزّل فرشتگان است و شب بيعت دوباره با امام (ع) است و شبِ نگاه به آسمان است و بهانه ما براي جشن گرفتن و شادي كردن همين بس كه با احياي اين شب، به اندازه هزار ماه عبادت خدا را كردهايم... .
و چرا جشن نباشد؛ وقتی که معدههاي خالي و لبهاي تشنه برخي از ما بهتران ـ دستكم براي چند روزي از سال ـ آنها را به ياد گرسنگي فقيران و يتيمان و بيوهزنان مياندازد... .
و چرا جشن نباشد؛ وقتی که گناهانمان مثل برگ پاييزي ميريزد؛ اگر روزهدار واقعي باشيم... .و چرا جشن نباشد؛ وقتی که خدا نه تنها بهشت و بزمش را كه «خودش» را به روزهدار هدیه ميکند... .
*** *** ***
و رمضان اگر جشن نبود، حلولش را به يكديگر تبريك نميگفتيم و در گراميداشتش به خانههاي يكديگر ميهماني نميرفتيم.خدايا! به خاطر اين ماه، به خاطر اين جشن، به خاطر قرآن، به خاطر پيامبران و امامان، به خاطر چشاندن مزه فقر و حرمان، به خاطر شب قدرت و به خاطر «خودت»، از تو متشكريم.جشن رمضانتان مبارک
| 0 نظر »
نماز صبح از بيمارى هاى قلبى جلوگيرى مى کند
| 0 نظر »
گذری برنظریه ی پرداخت نقدی یارانه ها
گذری برنظریه ی پرداخت نقدی یارانه ها
***
از: مهندس مهدی حلاجیان
***
مروری بر روند یارانه در کشور را از نظر گذراندید و در آن خواندیدکه :
در هنگامه ی گرانی و تورم و در آستانه ی هجمه ی اثر روانی افزایش قیمت ها ؛ اعلام پرداخت نقدی یارانه ها در دستور کار دولتمردان قرار گرفته است ؛ تا شاید تحمل سختی ها ؛ کمی آسانتر شود.
اکنون ارایه ی فرم های خود اظهاری و زمان پرکردن آن به پایان رسیده است. بدون آنکه نحوه ی پرداخت ؛ سقف پرداخت و سرانجام فاصله ی زمانی پرداخت ها مشخص باشد.
***
حذف تدریجی یارانه ها در دولت سازندگی ؛ هدفمند کردن یارانه ها در دولت اصلاحات و سرانجام طرح تحول اقتصادی در دولت عدالت گستر و مهرورز نام های آشنای مردم در تمرین مرارت و سختی بیشتر و گران شدن مایحتاج عمومی است.
چندی است که پرداخت نقدی یارانه ها با اسم جدید « طرح تحول اقتصادی » در رسانه ها و از کلام مسولین در بین مردم امری عادی و پیش پا افتاده فرض شده است.
طرحی که قرار است وضعیت اقتتصادی دهک های پائین جامعه یا همان مردم مستضعف سابق را دگرگون نماید.
همه در تلاشند تا اثبات کنند که پرداخت نقدی یارانه ها به نفع دهک های جامعه است . آیا به راستی پرداخت نقدی یارانه ها برای افراد دهک پائین جامعه مناسب است ؟
آنچه که مسلم است طرح تحول اقتصادی مطرح شده دارای چندین سرفصل است ؛ اما با بزرگنمائی پرداخت نقدی یارانه ها ؛ موضوعی که بیشتر به چشم آمده پرداخت نقدی یارانه هاست.
به طور قطع و یقین کسی از پول بدش نیامده و نخواهد آمد . اما آنچه مردم را نگران کرده است ؛ سیر صعودی قیمت ها و افزایش طاقت فرسای تورم است. این ها عواملی است که گاهی دولتیان از آن به عنوان اثر روانی موثر بر افزایش قیمت ها و تورم نام می برند ؛ غافل از آن که مردم اثرات تورمی و گرانی را با پوست و گوشت خود لمس می کنند.
در اینکه باید یارانه ها بطور تدریجی حذف ؛ هدفمند و تحول اقتصادی صورت پذیرد همه ی جناح های سیاسی حاکم و غیرحاکم بر جامعه ی ایرانی بدان وقوف کامل داشته و بر آن پای می فشرند. اما برخی با تشویش و نگرانی و بعضی دیگر با اقتدار آن را دنبال می کنند.
کاری که زمزمه ی ساختاری تغییر در آن پس از پایان جنگ تحمیلی آغاز و اکنون به اوج خود رسیده است.
رئیس دولت نهم با جدیت به دنبال تحول اقتصادی است و اعلام نموده « حتی یک روز از ریاستش باقی مانده باشد» ؛ آن را به انجام می رساند.
کارشناسان مسائل اقتصادی از افزایش سرسام آور قیمت ها و تورم پس از آغاز طرح تحول اقتصادی مطالب مختلف و متغییری منتشر کرده اند .
رهبر معظم انقلاب موشکافانه اثرات مثبت و منفی طرح را در جملاتی کوتاه بیان کرده است ایشان طرح تحول اقتصادی را « کار بزرگ دولت نهم » نام گذاری کرده اند و با قابل قبول خواندن سرفصلهای این طرح عظیم افزودند: این کار بسیار مهم حتماً انجام شود اما در این روند باید از هرگونه شتابزدگی مطلقاً پرهیز کرد.ایشان خاطر نشان کردند اجرای خوب این طرح، قدم بزرگی در پیشرفت کشور است اما اجرای شتاب زده آن، خطرها و ضررهایی بدنبال می آورد بنابراین باید با بررسی چشم اندازها و پیامدها، و تدبیر کردن راههای جلوگیری یا کنترل تبعات منفی، این جراحی بزرگ را بسلامت انجام داد.ایشان در زمینه طرح تحول اقتصادی افزودند: اگر اجرای بخشی از این طرح تورم زاست باید برای جلوگیری از بروز این مسئله و یا کنترل تبعات منفی آن، چاره اندیشی کرد. حضرت آیت الله خامنه ای همچنین تلاش بیشتر برای کنترل تورم را بعنوان یکی از مشکلات مردم خواستار شدند و افزودند: البته تورم جهانی، خشکسالی و برخی عوامل دیگر در تورم موجود دخیلند اما عوامل دیگری نیز وجود دارد که دولت می تواند با کنترل آنها، تورم را کاهش دهد. رهبر انقلاب اسلامی توجه دولت به عوامل اجتناب پذیر در تورم را ضروری خواندند و افزودند: کاهش تورم باعث خواهد شد آثار خدمات بزرگ دولت نهم در زندگی مردم، ملموس تر شود.
در خصوص طرح تحول اقتصادی دولت ؛ در مورد این طرح دیدگاههای مختلفی وجود دارد اما باید مراقب بود اظهارنظرها موجب ابهام آفرینی و اضطراب آفرینی در جامعه نشود.
در همی حال محمدرضا فرزین سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی اعلام کرده است : هدفمندسازی یارانهها به هیچ وجه به معنای حذف یارانهها نیست، بلکه صرفاً تغییر روش در دادن یارانههای دولتی است.
وی معنای نهایی «هدفمند کردن یارانهها» دادن یارانه به کسانی دانست که واقعاً نیازمند آن هستند.
او آغاز این طرح را در چهار فاز در دولت اعلام کرده و سرفصل هی فاز های عملیاتی طرح تحول اقتصادی را اینگونه برشمرد.
فاز نخست ، «شناسایی» و در قالب توزیع و جمعآوری فرمهای اطلاعات خانوار در حال پیگیری است.
فاز دوم ، «بررسی آثار» است که در این مرحله باید آثار هدفمند کردن یارانهها بر هزینه خانوار، تولیدکنندگان و ... بررسی شود و به همین خاطر، در وزارتخانههای صنایع و کشاورزی، کارگروههایی تشکیل شده که در حال سنجش تأثیرات اصلاح قیمت بر نظام تولیدی به تفکیک هر صنعت هستند.
وی با اعلام آگاهی از تبعات منفی طرح تحول اقتصادی گفت : هنگامی که اصلاح قیمت صورت بگیرد، قدرت رقابت در بنگاههای اقتصادی دچار مشکل میشود و به همین دلیل، یکی از دغدغههای مهم این است که چه روشهایی را برگزینیم تا کمترین مشکل را در این زمینه ببینم.
مسأله مهم دیگر درباره هدفمند کردن یارانهها، این است که ما چگونه باید اصلاح قیمتها را انجام دهیم و فازبندی آن باید چگونه باشد؟
آیا باید به طور مجزا و در مراحل مشخص انجام شود؟
به طور تدریجی انجام شود ؟
و یا باید آن را به طور ناگهانی اجرا کرد؟
چه سطح قیمتی را باید مبنای اصلاح قیمتها قرار داد؟
به قیمت حوزه خلیج فارس یا قیمتهای جهانی؟
البته او اظهار امیدواری کرد که این موارد در یکی از کارگروههای تحول اقتصادی در حال پیگیری است.
از سوی دیگر سید شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی تعیین میزان یارانه پرداختی را طبق طرح تحول اقتصادی و پس از جمع آوری کامل آمار میدانی مرکز آمار ایران وپردازش آن میسر دانست . وی با اطمینان اعلام کرد که این یارانه از نیمه دوم سال آینده پرداخت می شود.وی نظر محققان و مدیران کشور را مبنای طرح عنوان کرد و افزود ادامه شیوه فعلی پرداخت یارانه نامناسب است و در وضع کنونی ، یارانه ها بر اساس میزان مصرف و توان مالی افراد پرداخت می شود و با هدفمند شدن یارانه ها، جریان معکوس می شود و طبقات پایین جامعه بیش از طبقات بالا از یارانه ها برخوردار می شوند که مزایای دیگری هم دارد. البته ایشان مزایای دیگر را نام نبرد. وی توزیع عادلانه تر منابع کشور، واقعی تر شدن قیمت ها و واقعی تر شدن رفتارها را از مزایای هدفمند کردن یارانه ها دانست و در لفافه پیرامون اثرات منفی طرح گفت در هدفمند کردن یارانه ها اصلاح قیمت ها امری اجتناب ناپذیر است و باید مجموع سیاست ها به گونه ای اتخاذ شود که افزایش قیمت ها در مرحله ای توقف یابد.
آنسوتر محمد رضا باهنر به طرح تحول اقتصادی دولت نهم اشاره کرد و گفت: آرزوی تمام دولتها هدفمندکردن یارانهها بود که کار مهم، لازم، خطیر و حساسی است و به سادگی نمیتوان به سمت آن رفت. و با تبشیر تشکیل کمیسیون ویژهای برای بررسی این طرح در مجلس انذار ی به دولتیان داد و تاکید کرد: اگر دولت بدون اطلاع مجلس، وارد اجرای این طرح شود دخالت میکنیم و ترمز دستی دولت را میکشیم زیرا زمانی این طرح اجرایی میشود که تفاهمی بین مجلس و دولت ایجاد شود.
اعلام پرداخت نقدی یارانه ها در نیمه ی دوم سال آینده توسط وزیر اقتصاد و تاکید رئیس جمهور بر آغاز طرح تحول اقتصادی در زمان ریاست جمهوری خود ؛ که دور اول آن در تیرماه سال آینده به پایان می پذیرد بطور خوشبینانه وجود حداقلی خلا چند ماهه ؛ اگر آغاز طرح را در واپسین روز دور اول ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد بدانیم ؛ رقم خواهد زد.
این نکته را هم باید افزود که مقام معظم رهبری برفقدان شتابزدگی تاکید داشته و اثرات مخرب تورمی آن را از نظر دور نداشته و تاکید کرده اند که برای مهار آن باید برنامه ریزی شود.
کلمات کلیدی بیانات رهبر معظم انقلاب در جمله ی زیر خلاصه شده است :
« اجرای خوب این طرح، قدم بزرگی در پیشرفت کشور است
اما اجرای شتاب زده آن، خطرها و ضررهایی بدنبال می آورد
بنابراین باید با بررسی چشم اندازها و پیامدها،
و تدبیر کردن راههای جلوگیری یا کنترل تبعات منفی،
این جراحی بزرگ را بسلامت انجام داد.
در مورد این طرح دیدگاههای مختلفی وجود دارد
اما باید مراقب بود اظهارنظرها موجب ابهام آفرینی و اضطراب آفرینی در جامعه نشود. » حرکت اجتناب ناپذیر نقدی کردن یارانه ها و طرح تحول اقتصادی موضوعی است که همه ی جامعه با آن درگیرند. با آنکه وزیر اقتصاد شروع پرداخت نقدی یارانه ها را نیمه ی دوم سال آینده اعلام کرده است اما هنوز در خصوص میزان آن ؛ نحوه ی پرداخت و فاصله ی زمانی پرداخت صحبتی نشده است.
پائیز در راه است و زمزمه های بهار مجدد افزایش قیمت ها.
براستی سرانجام کار چه خواهد بود
| 0 نظر »
ماه مبارك رمضان
در روايتي از رسول اكرم (ص) آمده است كه فرمود: خداوند متعال فرموده است: «روزه براي من است و من ثواب درخور آن را خواهم داد.»۱نكات ظريفي در تعبير خداوند متعال نهفته است، اينكه چرا خداوند متعال از ميان عبادات، روزه را از آن خود دانسته است و پاداش آن را خود تضمين كرده است، موضوعي است كه بايد نكات و دقايق آن را دريافت.۱ـ پنهاني بودن روزهروزه عبادتي است كه به دليل «ديدني» نبودن عمل، كمتر مي توان با آن، گناه ريا مرتكب شد.گناه ريا معمولاً در جايي اتفاق مي افتد كه بنده با انجام عملي بخواهد از ديدن ديگران نيز لذت ببرد و يا در نظر ديگران موجه جلوه كند. روزه از اين خاصيت بي بهره است و چون نمي توان عمل روزه را به ديگران نشان داد ـ و اصولاً ديدني نيست ـ به همين دليل نميتوان آن را وسيلهاي براي ارتكاب عمل ريا قرار داد و از همين رو است كه فقط خداوند است كه به آن عمل آگاه است و در واقع زمينه اخلاص و توحيد افعالي در اين عبادت فراهم تر است.در روايتي از اميرالمؤمنين آمده است:«اعمال خود را بي ريا و بدون خودنمايي انجام دهيد كه هر كس براي غير خدا كار كند، خداوند او را به همان كس وا مي گذارد.»۲ اين تعبير حضرت علي (ع) بيانگر آن است كه عمل آغشته به ريا از آنجا كه عملي براي غير خدا محسوب مي شود، مورد پذيرش خداوند نخواهد بود و خداوند پاداش آن را نخواهد داد، اگرچه آن عمل، نيكو باشد.اما روزه چون عملي است كه روزه دار از انجام آن قصد نشان دادن عمل به ديگران را ندارد، بنابراين شريكي در عمل براي خدا قائل نشده است و اين عمل را فقط براي خداوند انجام مي دهد و خداوند نيز خود پاداش آن را بر عهده گرفته است.۲ـ روزه تشبه به يكي از اخلاق الهي استاز آنجا كه در روزه نوعي از بينيازي نسبي وجود دارد كه روزهدار با روزهداري، خود را از طعام و شهوت بينياز ميكند، در واقع خود را به اخلاق الهي كه بينيازي مطلق است، نزديك كرده است.برخي از علماي اخلاق گفته اند: «روح روزه و راز پوشيده آن و غرض اصلي از آن: تشبه است به يكي از اخلاق الهي، يعني بي نيازي و وارستگي از هر چيزي و اقتدار به فرشتگان در خودداري از شهوات به قدر امكان و اين فقط با كم كردن خوراك نسبت به غير وقت روزه حاصل مي شود.»۳ روزه دار از خوردنيها و نوشيدنيهايي كه خوردن و نوشيدن آنها در روزهاي غير ماه رمضان حلال است، خودداري ميكند تا با اين شيوه يعني تمرين انجام ندادن كارهاي حلال، اراده خود را براي دوري از گناهان و رفتارهاي حرام تقويت كند.۳ـ اخلاص روزه داراميرالمؤمنين علي (ع) مي فرمايد: «خداوند روزه را واجب كرد تا به وسيله آن اخلاص خلق را بيازمايد»۴روزه چون خاصيت ريايي شدن را كمتر دارد، بهترين ميزان براي تشخيص ميزان خلوص و اخلاص بندگان است. بنده اي كه بدون الزام خارجي مي تواند از خوردن و آشاميدن پرهيز نكند، ولي در عين حال خود را ملزم به اجراي فرامين الهي مي داند و از سوي ديگر در انجام اين عمل به دنبال رضايت غير خدا نيست، بايد در اخلاص به درجه اي نايل آمده باشد كه رضايت خداوند را بر خواسته هاي نفساني خود برتري بخشد.و اگر روزهاي با اخلاص انجام شود، علماي اخلاق گفتهاند: «هر كه ماه رمضان را خالص براي خدا و تقرب به او روزه بدارد و باطن خود را از اخلاق نكوهيده پاك سازد و ظاهر خود را از معاصي و گناهان نگه دارد و از حرام اجتناب نمايد و به جز حلال نخورد و در خوردن زياده روي نكند و بر نمازهاي نافله و ادعيه و ديگر آدابي كه در اين ماه سنت شده، مواظبت نمايد، به مقتضاي اخبار متواتر لايق و درخور مغفرت و رهايي از عذاب آخرت ميگردد.» ۵خواجه عبدالله انصاري نيز در ذيل تفسير آيه ۱۸۵ سوريه بقره مينويسد:«اينك ماه رمضان آمد كه هم بسوزد و بشويد، به آتش گرسنگي تن را بسوزاند و به آب توبه دلهاي گناهكاران را بشويد. اي مسكين كه قدر اين نعمت نداني، هركجا كه در جهان نوازش و شرفي است، در كنار تو نهادند، چنانكه اسلام كه از همه آيين ها برتر است، بهترين دين تو آمد و محمد مصطفي كه پيشرو جهانيان است، پيغمبر تو قرار داد و كعبه كه شريف ترين خانه هاست، قبله تو كرد، ماه رمضان كه شريف ترين ماهها است، موسم معاملت تو دانسته، ماهي كه در آن گناهان آمرزيده مي شود، ديوها رانده، درب بهشت گشوده و درهاي دوزخ بسته مي شود.گر بسوزد گو بسوز ور نوازد گو نوازعاشق آن به كو ميان آب و آتش در بودتا بدان اول بسوزد پس بدين غرقه شودچون زخود بيخود شود معشوقش اندر بر بودهم ايشان در ذيل آيه ۱۸۷ سوره بقره كه خداوند در آن آيه مهلت خوردن و آشاميدن بندگان را در شبهاي ماه رمضان تا وقت سحر مي داند، نوشته است:خداوند بندگان را به سحور خوردن فرمايد و در سحور خوردن تعبيه لطيف از غيبت بيرون آرد، مقصود نه غذا خوردن است، بلكه تا بنده را در كمند دوستي اندازد، پس خوردن بهانه است و سحور دام دوستي را دانه است، چنان كه در شب تار، آتش را موسي بهانه بود.پس اين سحري خوردن دام وصلت است كه من نهادم تا تو برخيزي و در دام دوستي ما افتي، فرشتگان را گوييم بنگريد، بنده من شب خيز است. بسم الله بر زبان تو برانم تا گويم كه بنده من از ذاكران است، سوزي در دلت پديد آرم تا از سر آن سوز آه كشي و من مي گويم بنده من به مهر من سوزان است، بنده من ميسوزد و ميزارد و خداي او را مينوازد و در دلش نور معرفت ميافزايد ۷.اميد آنكه توفيق توشه چيني از ماه مبارك رمضان يار راه باشد.
----------------------------------------پانوشتها:۱ـ قال رسول الله (ص): قال الله تعالي: الصوم لي و انا اجزي به (وسائل الشيعه / ج ۷ / ص ۲۹۴ / حديث ۱۵۲ـ قال علي (ع): اعملوا في غير رياء و لا سمعه، فانه من يعمل لغيرالله بكله الله لمن عمل له (نهج البلاغه خطبه ۲۳)۳ـ ترجمه كتاب جامع السعادات / ج سوم / تأليف ملامهدي نراقي / ترجمه دكتر جلال الدين مجتبوي / ص ۴۷۳۴ـ قال علي (ع): فرض الله... الصيام ابتلاء لاخلاص الخلق (نهج البلاغه حكمت ۲۵۲)۵ـ ترجمه كتاب جامع السعادت / همان / ص ۴۷۶۶ـ تفسير ادبي و عرفاني قرآن مجيد / خواجه عبدالله انصاري / ص ۷۹۷ـ همان ص ۷۶
| 0 نظر »
تماس با ما
* نام و نام خانوادگی : | |
* آدرس ایمیل: | |
موضوع پیام: | |
*پیام: |
|
|